turknet logo

İnternet Hızı

4 Kişilik Aileye 50 Mbps İnternet Yeter mi?

Ocak, 2022
Paylaş
  • 15618
  • 4 Kişilik Aileye 50 Mbps İnternet Yeter mi?

    Artık her şeyi internet üzerinden yapıyoruz! İnternet sayesinde iş yapıyor, eğitim alıyor, sosyal medyayı kullanıyor, oyun oynuyor ve film izliyoruz! Özellikle evde durulan süre pandemiyle birlikte artış gösterince ev internetinin kullanımında da bir artış oldu. İnternet üzerinde yaptığımız her şey internet hızını etkiliyor ve doğal olarak siz de bu durumdan olumlu ya da olumsuz etkileniyorsunuz. İnternet hızını etkileyen önemli bir faktör interneti kaç kişinin kullandığıdır. Peki dört kişilik aileye ne kadar internet gerekir? Bu yazımızda sizler için Mbps kavramından ve dört kişilik aileye 50 Mbps internetin yetip yetmeyeceği sorusundan bahsettik.

    Mbps Nedir?

    Mbps, “megabits per second” kelimelerinin baş harfleridir. Yani saniyede aktarılan verilerin megabit cinsinden ifadesidir. İnternet hızı genellikle Mbps şeklinde ifade edilir. Farklı hızlarda internet paketleri bulunmaktadır. Bu internet hızlarına bağlı olarak upload ve download hızı değişmektedir. Sizin de ne amaçla kullanacağınıza ve kaç kişi kullanacağınıza bağlı olarak doğru internet hızını sağlayan bir paket almanız daha mantıklı olacaktır. ADSL, VDSL ve fiber altyapı gibi altyapı çeşitleri vardır. Fiber altyapı en hızlı olandır. İnternet cam ya da plastik borularla iletilir ve mesafeye bağlı hız kaybı yaşanmaz. Bu sebeple adresinizde fiber internet altyapı varsa fiber internet almanız daha mantıklıdır. Siz de buraya tıklayarak internet altyapı sorgulama yapabilirsiniz.

    Dört Kişilik Aileye Ne Kadar İnternet Gerekir?

    İnternet hızını etkileyen faktörlerden biri de o interneti kaç kişinin kullandığıdır. Bu sebeple dört kişilik aileye ne kadar internet gerekir? Sorusunun cevabını vereceğiz. Bunun için interneti kullanacak kişilerin ne için kullandığı, kullanım miktarları, download ve upload miktarları önemlidir. 4, 8 ya da 12 Mbps internet hızı çok azdır ve dört kişilik bir aile için yetersizdir. Örneğin, 8 Mbps hızda bir internette bilgisayarınıza bir oyun indirmek saatler sürer. 50 Mbps internet ise dört kişilik bir aile için çok yeterlidir. 50 Mbps internet ile yüksek hızda oyun oynayabilir, YouTube videolarını UHD izleyebilir ve sorunsuz bir şekilde hızlıca büyük hacimli dosyaları indirebilirsiniz. Rahatlıkla Zoom görüşmeleri yapabilir ve ders dinleyebilirsiniz.

    İnternet hız testi yaparak mevcut internet hızınızı öğrenebilirsiniz. Evinize en uygun interneti bulmak için bulunduğunuz yerin internet altyapısını bilmeniz çok önemlidir. Eğer altyapınız uygunsa TurkNet’in sunduğu  Gigafiber interneti de tercih edebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar