turknet logo

Telekomünikasyon Sektörü

Altyapı Olmadan Ev İnterneti Kullanılabilir mi?

Ocak, 2022
Paylaş
  • 126774
  • Altyapı Olmadan Ev İnterneti Kullanılabilir mi?

    İnternet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. İnternet olmadan artık neredeyse hiçbir işimizi yapamıyoruz! Özellikle pandemiyle birlikte evde geçirilen vakit artınca evde internet daha da önemli hale geldi. Siz Zoom üzerinden ders dinliyorken kardeşiniz de online bir oyun oynuyor olabilir. Evden internete bağlanmak ve daha hızlı bir internet kullanmak için sadece modem yeterli değildir. İnternet belirli bir altyapı aracılığıyla size ulaştırılıyor. Bu internet altyapı türleri: ADSL, VDSL veya Fiber altyapı olabiliyor. Fakat bazen evlerimizin bulunduğu lokasyondan dolayı internet altyapı sorunu ile karşılaşılabilir. Peki internet altyapı sorunu nasıl çözülür? Altyapı olmayan yerlerde evde interneti kullanmak mümkün müdür? Bu sorular bazen kafa karıştırıcı olabilir, bu sebeple bu yazımızda sizler için bu iki sorunun cevabını verdik.

    İnternet Altyapı Sorunu Nasıl Çözülür?

    Evinizde internet bağlantısı için bir internet altyapısı olmayabilir. Bu durum da internet altyapı sorunu nasıl çözülür? Sorusunu beraberinde getiriyor. Öncelikle internet üzerinden internet altyapı sorgulama işlemi yapmanız gerekmektedir. Eğer ADSL, VDSL ya da fiber internet altyapısına sahip değilseniz başvuru yapılmalıdır. Bu başvuruyu bireysel değil de komşularınızla beraber yapmanız daha efektif olacaktır. Daha sonra başvurunuz sıraya alınacaktır ve altyapı bağlanacaktır. Altyapı sorunu çözüldükten sonra bireysel olarak internet başvurusu yaparak seçtiğiniz paket doğrultusunda evinizde internet kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu süreçte mobil cihazlarınızdaki interneti kullanmaya devam edebilirsiniz.

    Altyapı Olmadan Ev İnterneti Kullanmak Mümkün mü?

    Pek çok bilindik GSM operatörü altyapısız internet imkanı sağlıyor. 4.5G hizmeti ile altyapısız internet kullanabiliyorsunuz. Bunun mantığı telefonlarınızdaki internet paketleriyle aynıdır. Dolayısıyla, bu hizmet cep telefonu operatörleri tarafından sağlanır. Size sim kartı takılabilen bir modem verilir. Sim kartını modeme takıp modemi de prize taktıktan sonra interneti altyapısız bir şekilde kullanabilirsiniz. Altyapısız interneti dilediğiniz yere de götürebilirsiniz. Tek gereken 4.5G bağlantısının olmasıdır. Ancak bu şekilde internet kullanmanın bazı dezavantajları bulunmaktadır. Öncelikle altyapı gereken internet paketlerine göre maliyetleri daha yüksektir. Ayrıca hava koşullarının kötü olduğu günlerde bağlantı problemleri yaşanabilir. Tıpkı telefondaki internet gibi altyapısız internet de limitlidir. İnterneti aile olarak kullanıyorsanız veya birçok cihaz internete bağlıysa düşük hızda internet kullanabilirsiniz. Online oyun gibi internetin çok gerektiği aktivitelerde de çok yüksek ping değerleriyle karşılaşabilirsiniz. Abonelikte gereken taahhüt nedeniyle memnun kalmazsanız bile kullanmaya devam etmek zorunda kalabilirsiniz.

    Siz de bulunduğunuz konumdaki internet altyapısını kolayca öğrenebilirsiniz. Yaşadığınız yere GigaFiber internet gelmesini istiyorsanız TurkNet’e başvuru yapabilirsiniz. TurkNet GigaFiber internet hakkında daha fazla bilgi almak için GigaFiber sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar