turknet logo

İnternet Teknolojileri

Cellular Network Nedir?

Haziran, 2022
Paylaş
  • 4850
  • Cellular Network Nedir?

    Cellular Network, bir hücresel ağ kullanılarak oluşturulmuş bir kablosuz ağ tipidir. Bu ağ kişisel bilgisayarlar ve diğer ağ cihazları arasında iletişim kurabilmek için radyo sinyali frekansı kullanılarak kurulan bir ağdır Her hücreye hizmet veren bir baz istasyonu bulunur. Bu hücresel ağlar, uç düğümlere giden ve gelen bağlantının kablosuz olduğu bir ağ sistemidir. 

    Cellular Network Nasıl Çalışır? Avantajları Nelerdir?

    Hücresel ağlara diğer bir adıyla mobil ağlar da diyebiliriz. Bu ağların en az birinin sabit bir konumu bulunmaktadır. Bu baz istasyonları ses, veri, içer gibi türleri kullanıcılar arasında transferinin yapılmasında rol oynamaktadır. Baz istasyonlarında oluşabilecek paraziti önlemek ve kullanıcılarına daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için bağlı olduğu komşu hücrelerden farklı olarak bir frekans seti kullanmaktadır. Normal ağlara göre birçok avantajı vardır. Bunlardan birkaçı şöyledir:

    Bir akıllı cihaz seçimi yapılırken dikkat edilen noktalardan bir tanesi de cihazda Cellular Network olup olmadığıdır. Nasıl Wi-Fi bağlantısını olup olmadığından emin olmak istiyor isek bu bağlantıdan da emin olmalıyız. Hücresel ağ olarak adlandırdığımız Cellular Network bulunan cihazlara SIM kartı takarak telefonlardaki gibi bir kullanım sağlayabilirsiniz. Hattınıza tanımlı paketleri kullanabilirsiniz. Örneğin, Cellular Network bağlantısı olan bir Ipad aldığınızı varsayalım. Bu cihaza SIM kartınızı takarak arama yapabilir, mesaj gönderebilir ya paket içeriğinde bulunan internet miktarını kullanabilirsiniz. 

    Cellular Network Ne İşe Yarar? 

    Son zamanlarda birçok farklı amaçla Ipad kullanımında artış olmaktadır. Bir Ipad alırken de dikkat edilen hususlardan bir tanesi Cellular Network bağlantısının olup olmadığıdır. Cellular Network bağlantısının bulunduğu Ipad’ler aslında mobil telefon görevi görmektedir. Bu sayede Ipad’lerinden arama yapabilirler. Bu bağlantı kullanıcılara birçok kolaylık sağlamaktadır. Bu özelliğin bulunmadığı cihazlar internete bağlanabilmek için farklı yöntemler kullanırlar. Wi-Fi bağlantısı ya da farklı servis sağlayıcıları ile internet bağlantısını yapabilirler. Fakat Wi-Fi bağlantısının olmadığı durumlarda kullanıcılar zor durumda kalabilir. Eğer Cellular Network bağlantısı olursa kendi hatlarını bu cihaza takarak hat üzerinde tanımlı internet haklarını kullanabilirler. 

    Cellular Network Özellikleri

    Cellular Network ağının özelliklerini bilmek kullanım amacını bilmek kadar önemlidir. Bu ağın kullanıcıların işlerini kolaylaştıracak birtakım özellikleri vardır. Bu özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz.

    Kısaca özetlemek gerekirse, normal ağlara göre daha fazla kapasite ve alana sahip olan bu hücresel ağlar oldukça avantajlıdır. 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar