turknet logo

İnternet Terimleri

Çift Bantlı ve Üç Bantlı Yönlendiriciler Nedir?

Mayıs, 2022
Paylaş
  • 1156
  • Çift Bantlı ve Üç Bantlı Yönlendiriciler Nedir?

    Yönlendiriciler, günlük yaşamda gerekli ve sıkça kullanılan bir teknolojik cihaz haline gelmiştir. İyi bir yönlendiricinin internet ve kablosuz Wi-Fi deneyiminize etkisi oldukça fazla. Bu blog yazımızda çift bantlı ve üç bantlı yönlendiriciler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. 

    Çift Bantlı Yönlendirici Nedir?

    Çift bantlı yönlendiriciler, Wi-Fi 4 ile ortaya çıkan ve hem 2.4 GHz hem de 5 GHz frekans yayınlayabilen popüler ve sık kullanılan bir yönlendirici türü. Eş zamanlı olarak iki Wi-Fi ağına erişim sağlayabilmenize olanak sunar. Genellikle evlerde tercih edilir.

    Çift Bantlı Yönlendiricilerin Avantajları Nelerdir?

    Çift Bantlı Yönlendiricilerin Dezavantajları Nelerdir?

    Üç Bantlı Yönlendirici Nedir?

    Üç bantlı yönlendirici, bir adet 2.4 GHz ve iki adet 5 GHz frekansına sahiptir.  Çift bantlı yönlendiricilerden farklı olarak üç farklı sinyal yayınlar. Wi-Fİ ağlarında tıkanıklık oluşabilir, üç bantlı yönlendiriciler bunun oluşmasını engeller ve cihazları farklı ağlara ayırır. Böylece siz yüksek çözünürlükte bir film izlerken diğer kullanıcının Wi-Fi hızı yavaşlamaz. 

    Üç Bantlı Yönlendiricilerin Avantajları Nelerdir?

    Üç Bantlı Yönlendiricilerin Dezavantajları Nelerdir?

    Ev için İki bantlı Yönlendirici mi? Yoksa Üç bantlı Yönlendirici mi Satın Alınmalı?

    Bu sorunun cevabı herkesin internet kullanımına bağlı olarak ve yaşadığı yere göre farklılık gösterir. Evdeki akıllı cihaz sayınız fazla ise üç bantlı yönlendiricileri tercih edebilirsiniz. Ayrıca evde 4K olarak Netflix izlenirken aynı zamanda online oyun oynanacak ve eş zamanlı olarak görüntülü görüşmeler gerçekleşecekse üç bantlı yönlendiriciler daha uygun bir seçenek olacak. Bunun dışında ufak bir alanda ve az sayıda akıllı cihaz ile internete bağlanılacak ise iki bantlı yönlendirici kullanmak ihtiyaçlarınızı karşılayacak.

    Bu yazımızda çift bantlı ve üç bantlı yönlendiricilerin neler olduğundan, avantajlarından ve dezavantajlarından bahsettik. İnternet kullanımınız ve bütçeniz ile doğru orantılı olarak en uygun yönlendiriciyi satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca yazı içerisinde yer alan 2.4 Ghz ve 5 GHz kavramları hakkında daha kapsamlı bilgiye sahip olmak için buradan hazırlamış olduğumuz diğer içeriğimize ulaşabilirsiniz. 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar