turknet logo

İnternet Hızı

Disney Plus İzlemek için İdeal İnternet Hızı Kaç Olmalı?

Kasım, 2022
Paylaş
  • 2072
  • Disney Plus İzlemek için İdeal İnternet Hızı Kaç Olmalı?

    Dizi, film izlerken kopma, donma gibi seyir keyfini etkileyebilecek faktörlere maruz kalmamak için ideal olan internet hızını bilmekte fayda var. Son dönemin popüler yayın platformu Disney Plus için gereken ideal internet hızını ve platformlar arası internet kullanım farklarını inceleyelim.

    Disney Plus Nedir?

    Disney Plus The Walt Disney Company’nin sunmuş olduğu seyir esnasında izleyicilerine reklam çıkarmayan bir dijital yayın platformudur. Orijinal içerikleriyle birlikte gişe filmleri, diziler, programlar, kısa içerikler ve ilham verici belgesellerle geniş içerik portföyü bulunuyor. GroupWatch özelliği ile de altı arkadaşınızla birlikte sanal dizi-film etkinliği düzenleme imkanı olan platform görüntü kalitesi ve yaratıcı içerikleriyle de ön plana çıkıyor.

    Disney Plus’ın Özellikleri Nelerdir?

    Disney Plus platformunun başlıca özellikleri arasında şunler yer almaktadır:

    1. Zengin içerik kütüphanesi: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic gibi popüler içerik sağlayıcılarına ait geniş bir içerik kütüphanesine sahiptir.
    2. Özgün ve orijinal içerikler: Disney Plus, belgesel, dizi, film ve farklı pek çok türde özgün ve orijinal yapımlara da ev sahipliği yapmaktadır.
    3. 4K ve HDR Desteği: Disney Plus, çoğu içeriği 4K Ultra HD ve High Dynamic Range (HDR) destekli olarak sunar.
    4. Çoklu Cihaz Desteği: Disney Plus, aynı anda dört farklı ekranda izleme, on cihaza ve yedi profile kadar sınırsız indirme imkanı sağlar.
    5. İndirilebilir içerikler: Platformda içerikleri çevrimdışı olarak izlemek için indirme seçeneği bulunur.
    6. Çocuk Kilidi: Disney Plus’ta, ebeveynlerin içerikleri kontrol etmelerine yardımcı olacak bir çocuk kilidi özelliği yer alır.
    7. Kişiselleştirilmiş Profiller: Her kullanıcı kendi izleme tercihlerine uygun profiller oluşturabilir.
    8. Dil ve altyazı seçenekleri: Disney Plus, çok sayıda dilde içerik sunar ve kullanıcıların altyazıları özelleştirmelerine olanak tanır.

    Disney Plus İzlemek için İdeal İnternet Hızı Kaç Olmalı?

    Disney Plus, görüntü kalitesini otomatik ayarlayan bir platformdur. İzlemek istediğiniz içeriği internet hızınıza ve cihazınızın özelliklerine bağlı olarak mümkün olan en yüksek kalitede size sunar. HD görüntü kalitesi için en az 5.0 Mbps internet hızı gereklidir. Disney Plus’ın bazı içeriklerde sunduğu 4K çözünürlük için ise internet hızınızın minimum 25 Mbps olabilir. Bu internet hızları optimum koşullar altında görüntü elde edilmesini sağlar ancak aynı internet bağlantısının birçok cihaz tarafından kullanılabileceğini ya da başka işlemleri de aynı zamanda gerçekleştirme olasılığımızı düşünecek olursa donma ve kopma olmadan kaliteli bir seyir deneyimi için daha yüksek hızlarda internet paketleri seçmek gerekebilir.

    Dizi-Film Platformları Arasında İnternet Kullanım Farkı Var mı?

    Dizi ve film izlemek için birçok platform karşımıza çıkar. Bu platformlar farklı görüntü kalitesi seçenekleri sunup buna göre farklı miktarda internet tüketir. Görüntü kalitesi aynı olsa bile, platformların harcadığı internet miktarı değişkenlik gösterir. Disney Plus, Amazon Prime Video ve Netflix plaformlarının görüntü kalitesine göre 1 saatte harcadığı internet miktarı şu şekildedir;

    Düşük kalite: 300 MB 

    Orta kalite: 700 MB 

    Yüksek kalite: 2.2 GB 

    Düşük kalite: 380 MB 

    Orta kalite: 1.40 GB 

    Yüksek kalite: 6.84 GB 

    Düşük kalite: saatte 300 MB

    Orta kalite: saatte 700 MB 

    Yüksek kalite: saatte 3 GB 

    Dizi film platformlarının kullandığı internet oranlarının farkı, içeriklerin kendi içerisinde görüntü kalitesine göre değişken internet kullanımı ve video tüketim alışkanlıklarımız internet ihtiyacımızı etkileyen unsurlar arasındadır. Sınırsız, taahhütsüz ve GigaFiber hızında internet ile seyir keyfinize ara vermeden dizi, film, belgesel izleme imkanına sahip olabilirsiniz.  Kendi altyapımızla hizmete sunduğumuz GigaFiber internet için altyapı sorgulama gerçekleştirdikten sonra çıkan sonuca göre başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar