turknet logo

Oyun Dünyası

Düşük Ping ile LoL Oynamak için İnternet Hızı Kaç Olmalıdır?

Mayıs, 2022
Paylaş
  • 5092
  • Düşük Ping ile LoL Oynamak için İnternet Hızı Kaç Olmalıdır?

    Günümüzde birçok popüler ve milyonlarca kullanıcı tarafından oynanan online oyunlar bulunuyor. Şüphesiz bu oyunlar arasında ön plana çıkan oyunlardan biri de League of Legends (LoL). Farklı ülkelerde turnuvaları gerçekleşen ve birçok e-spor takımının bulunduğu League of Legends’ı, düşük ping ile oynamak için neler yapılmalı ve ideal internet hızı kaç olmalıdır? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

    LoL (League of Legends) Nedir? Nasıl Oynanır?

    LoL (League of Legends), Riot Games tarafından geliştirilen, MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) türü bir strateji oyunudur. 3 boyutlu izometrik bakış açısı ile oynanan League of Legends’da aynı zamanda 3 oyun modu yer alır ve 5 güçlü şampiyondan oluşan iki takım birbirlerinin üstlerini yok etmeye çalışır. LoL (League of Legends) oynamak için öncelik olarak hesap açmalısınız ardından bilgisayarınızın işletim sistemine uygun olan versiyonu resmi sitesinden indirebilirsiniz. Ayrıca mobil cihazlardan LoL oynamak için Google Play Store veya App Store’dan indirerek, kurulum yapabilirsiniz.

    LoL (League of Legends) Oynamak için İdeal İnternet Hızı Kaç Olmalıdır?

    Eğer oyun oynarken eş zamanlı olarak herhangi bir dosya indirimi veya canlı yayın yapmıyorsanız minimum 30 Mbps internet hızında League of Legends oynayabilirsiniz. Fakat iyi bir League of Legends deneyimi yaşamak için 55 Mbps internet hızı ideal olarak kabul edilir. 

    LoL (League of Legends) Ne Kadar İnternet Harcar?

    Sanılanın aksine League of Legends oyunu çok fazla internet harcamaz. 1 saatlik oyunda yaklaşık olarak 100 MB internet kullanımı gerçekleşir. Fakat bu standart bir oyun deneyimi için geçerlidir. Oyundaki aksiyona, mesajlara ve oyunu oynarken kullandığınız diğer uygulamalara bağlı olarak interneti harcama miktarı değişkenlik gösterir. 

    Düşük Ping ile LoL (League of Legends) Oynamak için Neler Yapılmalıdır?

    League of Legends, profesyonel oyuncuların oynadığı karşılaşmalarda 1 civarında ping ile oynanır. Fakat diğer oyuncuların resmi sunucularda çevrim içi oynarken bu ping değerine ulaşması oldukça zordur. Bulunduğunuz konum ve internet hızına bağlı olarak ping değeri değişkenlik gösterebilir. Ping değerinizi öğrenmek için ping ölçme sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 10 ile 70 arasındaki ping değeri normal bir LoL oyunu için iyi olarak kabul edilir. Yine de ping değerini düşürmek ve daha dengeli bir hale getirmek için yapabileceğiniz işlemler bulunmaktadır. Bu işlemlerden bazıları ise şunlardır;

    Ayrıca Riot Games tarafından geliştirilen Hextech Onarım Aracı, LoL’de yüksek ping’e neden olan problemlerin belirlenmesine yardımcı olabilir.

    Dünyada milyonlarca oyuncunun severek oynadığı LoL oyununa siz de sorunsuz bir şekilde katılmak ve oyunun keyfini doyasıya çıkarmak istiyorsanız, TurkNet’in sunmuş olduğu uygun fiyatlı internet paketleri bu ihtiyacınız karşılayacak. İnternet altyapı sorgulaması yaparak bulunduğunuz konumda desteklenen maksimum internet hızını öğrenebilir, düşük ping ile oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar