turknet logo

Güncel Yaşam

E-Kitap Nedir?

Aralık, 2022
Paylaş
  • 2190
  • E-Kitap Nedir?

    Kitap okumayı daha pratik ve kolay bir hale getiren E-kitaplar günümüzde her yaş grubu tarafından tercih edilmeye başlandı. Bu yazımızda e-kitap nedir? e-kitap okumanın avantajları ve ücretsiz yasal e-kitap siteleri nelerdir? gibi konulara değindik.

    E-Kitap Nedir ve Nasıl Kullanılır?

    E-kitap, dijital ortamlarda dosya formatında bulunan ve uyumlu akıllı cihazlardan okunabilir durumda olan kitap formatıdır. Bir kitabın sayfalarının elektronik ortamda saklanması ve okunması için tasarlananan e-kitaplar PDF (Portable Document Format) veya EPUB (Electronic Publication) gibi bir dosya biçiminde saklanır. Bu formatlar, farklı e-kitap okuyucu cihazlarında (tablet, akıllı telefon, bilgisayar) veya bir e-kitap okuyucu programda açılabilirler. Basılı kitaptan daha hafif ve kolay taşınabilir ancak basılı kitap gibi her yerde okunamayabilir. Bunun sebebi şarj edilebilir cihazlardan okuma yapıldığı için şarjın bitme olasılığı ve internetin varlığıdır. Çevrim dışı olarak okunan kitaplarda dahi önceden internet ortamında indirme işlemini gerçekleştirmek gerekiyor.

    Ücretsiz Yasal E-Kitap Siteleri

    E-kitap nereden okuyabilirim sorusu için okuyuculara yasal ve ücretsiz site tavsiyeleri şunlardır;

    E-Kitap Okuyucu Nedir?

    E-kitap okuyucu tablet türevi bir cihazdır. E-kitap dosyalarını okumak için tasarlandı ve genellikle “EPUB veya PDF” gibi yaygın dosya biçimlerini destekler. İnternet bağlantısı olmadan da çalışabilir ancak bazı e-kitap uygulamaları kitap dosyalarını indirmek için internete ihtiyaç duyabilir. E-kitap okuyucuları, dosyalar üzerinde notları, metin vurgulamaları ve kitaptaki sayfaları işaretlemesine olanak tanır.

    E-kitap okuyucuları; okunabilirlik, uzun pil ömrü ve taşınabilirlik gibi okuyucunun konforuna yönelik tasarlanmış cihazlardır. Görünümü her ne kadar tableti andırsa bile e-kitap okuyucuları yalnızca kitap okuyabilmenize yarar. Sahip olunan cihaza göre kitapların formatı değişkenlik gösterebilir. Bu kitapların dosya formatları “.mobi, .epub, .txt, .pdf, .azw” olabilir.

    E-Kitap Okuyucu Nasıl Kullanılır?

    E-kitap okuyucunuzun kullanım kılavuzunda belirtildiği gibi kurulumunu yapın. Okumak istediğiniz kitapların dosya formatlarını USB ya da Wi-Fi aracılığıyla yükleyin. İşlemlerinizi tamamladıktan sonra e-kitaplarınızı okumaya başlayabilirsiniz. Sevdiğiniz yerlerde notlar alabilir ve işaretlemeler yapabilirsiniz.

    E-kitap Okuyucularının Avantajları ve Dezavantajları

    E-kitap okuyucuları, geleneksel kitaplara kıyasla birçok avantaj ve dezavantaj sunarlar.

    E-kitap Okuyucularının Avantajlar:

    E-kitap Okuyucularının Dezavantajları:

    E-kitapları kısa sürede indirmek ve online olarak okumak için internet bağlantısına ihtiyaç duyarsanız. TurkNet olarak sınırsız internet hizmetini kotasız ve taahhütsüz olarak sizlerle buluşturuyoruz. Limitlere takılmadan evde internet ile e-kitap keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Ayrıca “Sesli Olarak Dinleyebileceğiniz Popüler Kitap Önerileri “ başlıklı içeriğimizden sesli kitaplara dair önerileri inceleyebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar