turknet logo

Güncel Yaşam

En İyi Netflix Korku ve Gerilim Filmleri 

Mart, 2023
Paylaş
  • 6346
  • En İyi Netflix Korku ve Gerilim Filmleri 

    Evde televizyon karşısına oturup uzun uzun ne izleyeceğinizi düşündüğünüz oldu mu? Ya da  arama butonuna ‘’En iyi korku gerilim filmleri’’ yazıp neredeyse saatlerinizi uzun arayışlarla  geçirdiğiniz? Sizler için bu yazımızda en iyi Netflix korku ve gerilim  filmlerini derledik.  

    En İyi Netflixte Bulunan Korku ve Gerilim Filmi  

    1. Yaşamak için Oyna 

    2022 yılında Netflix’te gösterime giren ‘’Yaşamak için Oyna’’ adlı gerilim-korku filmi, oldukça  rağbet gören filmler arasında yer alıyor. Ekonomik buhranda olan bir öğrencinin, tek amacı  hayatta kalmak olan bir oyunu keşfetmesiyle hikaye başlıyor. Üstelik bu  oyunun sonunda yüz bin dolar var! Oyunun başlamasıyla talihsizlikler ve dehşet verici olaylar  silsilesinin ortasında kalan bu çocuğu, filmin ilerleyen dakikalarında çok büyük görevler  bekliyor… 

    2. Sakın Dinleme 

    28 Kasım 2023’te Beyaz perdeye aktarılan ve sonrasında Netflix platformunda da yayımlanan  ‘’Sakın Dinleme’’ adlı korku-gerilim filmi, ayaklarınızı mest edecek türden karşınıza çıkıyor.  Ana karakterler olan Danie ve Sara’nın dokuz yaşındaki oğulları Eric ile birlikte yeni bir eve  taşınır. Çok geçmeden Eric, evde ürkütücü sesler duymaya başlar. En başta Eric’in bu tavrının  bir hayal gücü ürünü olduğunu düşünen aile, bir şeylerin ters gittiğini ne yazık ki acı bir  şekilde öğrenir… 

    3. Countdown 

    24 Eylül 2021’de yayımlanan ve Netflix platformunda yer alan ‘’Countdown’’ isimli film, en iyi  netflix korku ve gerilim filmleri listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Bir aplikasyon vasıtasıyla  hayattaki son günlerini yaşadığını öğrenen bir kadının hikayesini anlatan bu film, oldukça  sürükleyici. Uygulamayı keşfeden genç bir hemşire, yaşamak için sadece 3 günü kaldığını 

    görür. Hayatını nasıl kurtaracağını araştıran genç hemşirenin başına bir takım olaylar gelir… 

    4. The Open House (Açık Ev) 

    7 Nisan 2020 tarihinde yayımlanan ‘’The Open House’’ adlı gerilim-korku filmi, sonu oldukça  merak uyandıran filmler arasında yer alıyor. Ana karakter olan Logan, annesi Naomi ile  birlikte yaşıyor. Yeni bir eve taşınmak isteyen anne ve oğlunu oldukça ürpertici olaylar  bekliyor. Yeni bir eve taşından 2 kişilik bu aile, ne yazık ki davetsiz misafirlerin esiri olur.  Kendilerini tehdit eden güçler tarafından kuşatılan bu kişiler, kurtulmak için her yolu dener… 

    5. Jaula 

    En iyi Netflix korku ve gerilim filmleri denildiği zaman ilk akla gelen ‘’Jaula’’ adlı film,  izleyicilerin tüylerini ürpertecek cinsten. Ana karakter olan Paula ve eşi, güzel bir akşam  yemeğinden sonra arabayla dönerler. Fakat ana yolda dolaşan genç bir kız, çifti oldukça  etkiler. Kızı geçici olarak evlerine davet etmeye karar verirler. Fakat bu süreç ne yazık ki düşünüldüğü kadar kolay olmaz. Neden mi? Çünkü kız, yerde tebeşirle boyalı olan kareden  adım atarsa bir canavarın aniden çıkıp onu cezalandıracağına dair düşünceye takıntılıdır. 

    6. Hipnotizma 

    27 Ekim 2021 yılında DVD olarak çıkışı yapılan ‘’Hipnotizma’’ adlı film, en iyi korku gerilim  filmleri arasında yer alıyor. Genç ve dinamik bir kadın olan Jenn, kişisel ve profesyonel  yaşamında birtakım sorunlarla baş başa kalır. Çıkmaza girdiği düşüncesine kapılan Jenn,  oldukça ünlü bir hipnoterapistin yardımını almaya karar verir. Fakat çok geçmeden kendini  ölümcül bir akıl oyununun içinde bulan Jenn, ekrandan gözünüzü ayıramayacağınız  olayların ana karakteri konumuna gelir. En iyi netflix korku gerilim filmleri sıralamasında üst  sıralarda yer alan bu film, aradığınız korku ve gerilime sahip olabilir.

    7. BirdBox

    Bu film gözlerini açık tutan herkesi öldüren gizemli bir varlıktan kaçmaya çalışan bir kadının hikayesini anlatıyor. İki çocuğuyla birlikte bu bilinmeyen yaratıktan kaçarak kurtulmaya çalışan kadının verdiği yaşam mücadelesi size gerilim ve korku dolu anlar yaşatacak.

    8. The Ritual

    İskandinav mitolojisi temalı korku filmi, eski bir arkadaş grubunun ormanda kaybolması ve gizemli bir varlığın onları takip etmesi üzerine kurulu. Eski arkadaşlarının ölümünden sonra yeniden bir araya gelen dört arkadaş, İskandinavya’nın gizemli tabiatında yürüyüşe giderler. Bu gizemli yürüyüşte yanlış bir yola sapmaları herşeyi değiştirir. 

    Korku ve gerilim dolu bir film izlerken en heyecanlı yerde internetin donması ya da kopması tüm film atmosferini etkiler. Böyle anlar yaşamamak için kendi altyapımızla oluşturduğumuz 1000 Mbps’ye varan hızla GigaFiber hizmetinden yararlanabilirsiniz. Altyapı sorgulama işlemi ardından kolaylıkla abonelik başvuru sürecini başlatabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar