turknet logo

İş Dünyası

En iyi NFT Yapma Uygulamaları ve Programları 2022

Ağustos, 2022
Paylaş
  • 6691
  • En iyi NFT Yapma Uygulamaları ve Programları 2022

    Gelişen teknoloji ve dijital dönüşüm sürecinin etkileri ile birlikte her geçen gün yeni bir kavram ortaya çıkmaktadır. Özellikle son yıllarda oldukça yaygınlaşan sanal para kavramı dijital mülkiyet ve koleksiyon kavramının yaygınlaşmasına neden olurken bu kavramların giderek gelişmesi ve yeni değerler ortaya çıkarması da kaçınılmaz oldu. Bitcoin, kripto paralar halihazırda insanların ilgisini çeken, merak uyandıran konulardan biri olsalar da NFT de son zamanlarda oldukça dikkat çeken bir dijital mülkiyet haline geldi. NFT’lerin ne olduğu, nasıl üretildiği, hangi programlar sayesinde NFT oluşturulabildiği gibi pek çok konuda merak edilmektedir. Gelin, bunları detaylı bir şekilde inceleyelim.

    NFT Nedir?

    “Non fungible Token” olarak açılımı bulunan NFT’nin dilimizdeki karşılığı “Değiştirilemez Token’dır.” NFT’leri aslında birer kripto para olarak da adlandırmak mümkündür. Diğer kripto para çeşitlerinden farkı ise değerli bir varlığı temsil ediyor oluşudur. NFT’ler bir meta ya da ürün olarak değerlendirildiği için dijital mülkiyet sınıfında yer almaktadırlar. NFT’ler de Bitcoin ve Ethereum gibi blok zincirli bir yapıya bağlı olduğundan kripto paralarla benzerlik göstermektedirler. Fakat NFT’lerin farklı tasarımlar ile kendilerine özgün oluşturdukları için diğer kripto paralar arasında farklılıkların da oluşmasına neden olmaktadır. Ayrıca NFT’ler günlük hayatta kullanılan banknotlar gibi kendi aralarında değiş-tokuş yapabildiğinden diğer kripto para çeşitlerinden ayrılmaktadır. 

    NFT Nasıl Üretilir?

    Bitcoin, Ethereum gibi kripto paraların kullandığı blok zincir veri tabanı kullanılarak üretilen NFT’ler de aslında blockchain teknolojisini kullanmaktadırlar. NFT’lerin, Ethereum blok zinciri geliştiricileri tarafından hazırlanan ERC-721C ve ERC-1155 token standartlarında üretimi gerçekleşmektedir. Karmaşık gibi bir iş olarak görülse de NFT yapımı oldukça kolaydır. NFT yapabilmek için kripto piyasasına ait olan birtakım kaynaklara ihtiyaç duyulur. Bir NFT üretimi gerçekleştirirken ihtiyaç duyulan en önemli şey şüphesiz dijital cüzdanlardır. Bir GIF olarak NFT üretebileceğiniz gibi daha fazla sanat eseri niteliği taşıyan NFT’ler de üretebilirsiniz. 

    Bunun için ilk yapmanız gereken adım ortaya çıkarmak istediğiniz blok zincirine karar vermektir. Her blok zincirinde coin birimi, cüzdan ve pazar yerleri farklılık gösterir. Bu yüzden güvenli ve geniş ağa sahip blok zincirleri seçilmelidir. Bütün bunlara sahip olduktan sonra oluşturduğunuz blok zincirini cüzdanınıza bağlamanız ve NFT’ye dönüştürmek istediğiniz sanat eserinin ilgili platformlara yüklemeniz gerekmektedir.

    En iyi NFT Yapma Uygulamaları ve Programları 2022

    NFT yapabilmek için oluşturacağınız sanat eserlerini yapmak için çeşitli NFT programları vardır. Bu programlar aracılığı ile oluşturacağınız NFT’leri cüzdanına yükleyerek satışını gerçekleştirebilirsiniz. Gittikçe popüler hale gelen NFT’lerin yapımında kullanılan programlar şu şekildedir;

    NFT’nin ne olduğuna ve nasıl üretileceğine dair genel bilgileri sizlere sunduk. Sizler de dijital ortamda mülkiyet sahibi olmak isterseniz NFT programları sayesinde kendi sanat eserini oluşturabilir ve diğer insanlarla paylaşabilirsiniz. “Dijital tasarım nedir? Araçları nelerdir?” başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar