turknet logo

İnternet Teknolojileri

En iyi Ücretli ve Ücretsiz VPN servisleri

Şubat, 2023
Paylaş
  • 8533
  • En iyi Ücretli ve Ücretsiz VPN servisleri

    İnternet ortamında var olan kısıtlamaları kaldırmak, güvenle dolaşmak ve kimi zaman anonim olarak gezmek isteyenler VPN servisleri tercih ediyor. Sunucu ve işlemci arasında özel bir sanal ağ sağlamak üzere şifrelemeye sahip servisler, Virtual Private Network yani VPN servisi olarak adlandırılır. Bu hizmeti, kullanıcı ile ziyaret edilen internet sitesi arasında kurulan bir çeşit tünel gibi düşünebiliriz.

    Bu yazımızı okuyarak en iyi ücretsiz ve ücretli VPN servisleri ile ilgili bilgiler edinebilirsiniz.

    En İyi Ücretsiz VPN Servisleri Nelerdir?

    VPN servislerinden ücretsiz olarak faydalanmanız mümkün. Veri konusunda bazı sınırlamalar olsa da bu servislerle internet güvenliğinizi sağlamak iyi bir fikir olabilir.

    Windscribe VPN

    Kullanıcılar için mükemmel gizlilik sağlayan Windscribe reklamları engelliyor. Ayrıca güvenlik duvarı seçeneği mevcut. Aylık 10 GB bant genişliği sunuyor, internetteki izleri siliyor. Linux, Windows, Iphone gibi birçok sistemde uzantı olarak kullanılabilen Windscribe hız kontrolü, gizlilik modu, iz sürücü engelleyici, çift VPN, P2P gibi birçok hizmeti de kullanıcılarına ücretsiz olarak sağlıyor.

    Speedify VPN

    Yüksek hızda çalışma özelliğine sahip, kullanımı oldukça kolay bir VPN arıyorsanız Speedify’ı incelemenizi öneririz. 50 ülkede 1000’i aşkın sunucudan yararlanılabilen bu hizmette, kullanıcıların hiçbir verisi kaydedilmiyor. Mac, Android gibi işletim sistemlerinde kullanılabilen Speedify, kullanıcılarına her ay 2 GB veri kapsamı sunuyor.

    TunnelBear VPN

    Kullanımı kolay ve hızlı bir ücretsiz VPN servisi olan TunnelBear, hem mobil hem de PC sürümüne sahip. Aylık 500 MB veri hakkı bulunan bu serviste Uyanık Mod gibi uygulama seçenekleriyle güvenliğinizi üst düzeye çıkarabilmeniz mümkün. Chrome ve Opera dâhil olmak üzere birçok sistemde kullanılabilen TunnelBear için ücretsiz olarak kayıt yapabilirsiniz.

    En İyi Ücretli VPN Servisleri Nelerdir?

    VPN servislerinin avantajlarından kapsamlı şekilde faydalanmak için ücretli olanları tercih edebilirsiniz. Aşağıdaki listede en iyi ücretli VPN servislerinden bazılarını bulacaksınız.

    Express VPN

    Kapsadığı ülke sayısı 90’dan fazla olan, güçlü şifreleme özelliği sayesinde güvenliği üst düzeyde tutan Express VPN, kullanıcılarına 5 eş zamanlı bağlantı olanağı sağlıyor. 60+ Mbps indirme hızı sağlayan bu servis, memnun kalmayanlar için 30 gün boyunca para iade garantisi de veriyor. Ayrıca uygulamayı kullanarak Netflix’i tüm dünya üzerinden izlemeniz, Türkiye’de bulunmayan yayınlara ulaşmanız mümkün. Üstelik, Express VPN’in kanıtlı kayıt tutmama politikası ile güvenliğiniz emin ellerde.

    Nord VPN

    Panama merkezli uygulama, birden fazla abonelik seçeneği sunuyor. Hem fiyatları uygun hem de 30 gün için iade imkânı sağlıyor. Nord VPN 60’tan fazla ülkeyi kapsıyor, güçlü bir şifreleme altyapısı var. Virüs koruma sistemini de abonelik kapsamında bulunduran Nord VPN, birçok akıllı cihazla ve bilgisayarlarla uyumlu. Aktivite kaydı tutmayan bu uygulamanın arayüzü ise sade ve kullanıcı dostu.

    Surfshark VPN

    Yeni kullanıcılar için 2 ay ücretsiz kullanım imkânı sunan Surfshark VPN, 7/24 destek sağlayan bir müşteri hizmetleri servisine sahip. Birçok cihazla aynı aboneliği kullanmanız mümkün. Bu uygulama, kişisel verilerinizi üst düzey güvenlik sağlayan AES-256-GCM şifrelemesiyle koruyor. Bağlantı ve etkinlik kaydı tutmayan, VPN bağlantınız kopsa bile güvenlik sağlayan Surfshark, Türkiye’de tüm sağlayıcılarla uyumlu şekilde çalışıyor. Bankacılık uygulamalarında da sorun oluşturmayan uygulama Camouflage Mode ve Kill Switch gibi birçok önemli özelliği beraberinde getiriyor.

    Yüksek kalitede hızlı internet deneyimi için kendi altyapımızla sunduğumuz GigaFiber hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Üstelik taahhüt ve kota yok. Ayrıca memnun kalmazsanız ücretinizi iade ediyoruz. Altyapı sorgulama işlemi ardından abonelik başvurusunda bulunabilir ve 1000 Mbps’ye varan internetin keyfini çıkarabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar