turknet logo

İnternet Hızı

En Sık Karşılaşılan Wi-Fi Sorunları Nelerdir?

Ocak, 2023
Paylaş
  • 3255
  • En Sık Karşılaşılan Wi-Fi Sorunları Nelerdir?

    En sık karşılaşılan Wi-Fi sorunları ve bu sorunlar karşısında alınması gereken çözümleri sizler için derledik. Hadi hep birlikte asla karşılaşmak istemediğimiz bu sorunları daha yakından inceleyelim.

    Sıkça Karşılaşılan Wi-Fi Sorunları Nelerdir?

    İnternet erişiminin hızlı ve kolay erişilebilir olması pek çok kullanıcının sahip olmayı talep ettiği bir hizmettir. Ancak kimi zaman kullanıcılar gerek ağ bağlantısının dengesizliği gerekse de modemden kaynaklı problemler sebebiyle Wi-Fi sorunları ile karşılaşabiliyorlar. En genel şekliyle çeşitli nedenlerden dolayı internet ağının dengesiz olması ve internete erişiminin oldukça güç olabilmesidir. Aşağıda sıralanmış sorunlar en sık karşılaşılan Wi-Fi sorunları arasında yer almaktadır.

    1. Bağlanacak herhangi bir kablosuz ağ gözükmüyor

    Sık sık hepimizin karşılaştığı bu sorun size de çok tanıdık gelmedi mi? Bu sorun modem üzerindeki WLAN ışığı ile ilgili olabiliyor. WLAN ışığının yanmadığı durumlarda modemin kablosuz özelliği devre dışı oluyor. İşte bu sebeple bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda bağlanacak herhangi bir kablosuz ağ göremiyorsunuz.

    2. Cihazım Wi-Fi’a bağlı ama internetim yok

    Zaman zaman cihaz internete bağlı olarak gözükse de arama motorlarına ulaşamayabiliyoruz. Bu durum işlemlerin aksamasına neden olabiliyor. Burada da diğer sorunlarda olduğu gibi ilk yapmamız gereken modemi kontrol etmek olacaktır.

    3. Wi-Fi kesintili ve dengesiz. Bağlantı sürekli kopuyor ve internette bozulmalar yaşanıyor

    Bu sorunu yaşamanızın birçok farklı nedeni olabilir bunlardan en önemlileri aygıtınızın ve cihazınızın konumu ve bir başka kablosuz ağın sizin ağınızı etkiliyor olmasıdır. Modeminiz diğer aygıtlarla ortak bir kanalı kullanıyorsa internette yavaşlama olabilir. Bu sorunu çözmek için ilk olarak modeminizin yerini değiştirerek bağlantı sorununuz hala devam ediyor mu kontrol etmeniz olacaktır.

    Sıkça Karşılaşılan Wi-Fi Sorunlarının Çözümleri Nelerdir?

    Öncelikle “bağlanacak herhangi bir kablosuz ağ gözükmemesi” sorunu için çözüm aşağıdaki adımları takip etmek olabilir.

    Cihazınızın Wi-Fi’a bağlı olarak gözükmesi ancak internetinizin olmaması sorunun çözümü ise aşağıdaki adımlar ile olabilir.

    Ve son olarak, bağlantınızın sürekli kopması ve ağınızın oldukça dengesiz olması problemi ise işletim sisteminiz ile alakalı olabilir. Bu problemin çözüm adımları için aşağıdaki maddeleri inceleyebilirsiniz.
    Sorun Windows ile ilgiliyse komut istemini yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki komutları sırasıyla girmelisiniz.

    (1) netsh int ip reset a.txt
    (2) netsh winsock reset
    (3) netsh winhttp reset Proxy
    (4) netsh advfirewall reset
    (5) ipconfig / flushdns komutlarını yazarak “Enter” demelisiniz.

    Bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol etmeyi unutmayın.
    İnternet bağlantınızla ilgili sorunlar yaşıyorsanız hız testi yaparak mevcut internet hızınızı kontrol edebilirsiniz. Ayrıca altyapı sorgulaması ile bulunduğunuz bölgede erişebileceğiniz maksimum internet hızını öğrenebilirsiniz. Ayrıca “Wi-Fi ayarları nasıl yapılır?” içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar