turknet logo

Oyun Dünyası

Epic Games Store Nedir, Nasıl Hesap Açılır ve Oyun Satın Alınır?

Eylül, 2022
Paylaş
  • 6590
  • Epic Games Store Nedir, Nasıl Hesap Açılır ve Oyun Satın Alınır?

    Epic Games Store, bir çeşit dijital oyun platformudur. Epic Games Store üzerinden oyun satın almak ve bilgisayara indirmek mümkündür. Epic Games Store, oyuncuları ve oyun geliştiricileri birleştiren önemli bir dijital oyun pazarı olarak karşımıza çıkar. Platforma üye olmak tamamen ücretsizdir. Platform üzerinden satın alınan oyunlar bilgisayara indirilerek oynanır. 

    Epic Games Store Nedir?

    Epic Games Store, Windows ve Mac için tasarlanmış bir dijital oyun pazarı platformu olarak tanımlanabilir. Bu platformun en önemli özelliği oyuncuları ve oyun geliştiricileri bir araya toplayan bir platform olmasıdır. Platform üzerinden dilerseniz oyun oynayabilir, dilerseniz de oyunları geliştirmeye yardımcı olabilirsiniz. Epic Games Store üzerinden satın alınan oyunlar bulut sistem üzerine kaydedilir ve güvenle saklanabilir. Epic Games Store diğer platformlara kıyasla satın alınan oyunların gelirinin büyük bir kısmını oyun geliştiricilere vermektedir. Böylelikle geliştiriciler daha büyük yatırımlar yapma fırsatı bulurlar. 

    Epic Game Store’u bilgisayara indirmek ve üyelik oluşturmak tamamen ücretsizdir. Platform içerisinde de ücretsiz olarak oynanabilecek oyunlar mevcuttur. Ancak platformda ücretli oyunlara erişim sağlayabilmek için ilk olarak üyelik üzerinden ödeme yapmak gerekir. Ödeme sonrasında satın alınan oyunları kütüphaneye ekleyebilir veya bilgisayara indirebilirsiniz. Satın alınan oyunları kütüphaneye ekledikten veya bilgisayara indirdikten sonra herhangi bir ücret ödemeden oynayabilirsiniz. Platform üzerinde bazı oyunları satın almadan önce demo sürümü ile deneme imkanı da bulunmaktadır. Ayrıca platform mevcut hesabı farklı cihazlarda açma ve oyunları oynama imkanı da sunar. 

    Epic Games Store konsol oyunları ile kıyaslandığında oldukça uygun fiyatlı oyun oynama imkanı sunan bir platform olarak karşımızı çıkmaktadır. Ayrıca satın alınan oyunların hesapta korunması, kullanıcılar için büyük avantajdır. Özellikle oyun oynanan bilgisayarın bozulması gibi durumlarda satın alınan oyunların kaybolmaması oyun severler için platformu daha da önemli bir hale getirmektedir.

    Epic Games Store Hesabı Nasıl Açılır?

    Epic Games Store üzerinden hesap açmak için izlenmesi gereken birkaç basit adım bulunur. Bu adımlar şu şekildedir:

    Epic Games Store Oyunları Nasıl Satın Alınır?

    Aşağıda yer alan adımlar takip edilerek Epic Games Store üzerinden basitçe oyun satın almak mümkündür.

    Epic Games Store, oyuncuları ve oyun geliştiricileri bir araya toplayan dijital oyun pazarıdır. Epic Games Store, satın alınan oyunlara bilgisayar üzerinden erişim sağlama imkanı sunar. Platforma ücretsiz bir şekilde üye olmak mümkündür ancak oyunlara erişim sağlayabilmek için oyunları satın almak gerekir. Epic Games Store’da yer alan oyunları satın almadan önce demo sürümü ile denemek mümkündür. Epic Games Store üzerinden satın alınan oyunlar farklı cihazlarda hesaba giriş yapılarak oynanabilir.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar