turknet logo

İnternet Hızı

Evde Fiber İnternet Kullanmak için 7 Neden

Şubat, 2023
Paylaş
  • 628
  • Evde Fiber İnternet Kullanmak için 7 Neden

    Fiber internet sadece işletmeler için değil, ev kullanıcıları için de oldukça avantajlı. Bu yazımızda evde fiber internet kullanmak için 7 nedeni sizler için derledik.

    Evde Fiber İnternet Kullanmak için 7 Neden

    1. Büyük Dosyaları Kısa Sürede İndirmek (Download)

    Fiber internet bağlantısı, 1000 Mbps’ye varan yükleme(download) hızı sayesinde büyük boyutlu dosyaları dakikalar, hatta saniyeler içerisinde indirmenize olanak sunar. Standart bir ADSL bağlantısına kıyasla çok daha hızlı bir bağlantı sunarak, bekleme sürelerini minimuma indirir.

    2. Büyük Dosyaları Kısa Sürede Yüklemek (Upload)

    Yüksek hızdaki bağlantı yalnızca indirme hızınızı değil, yükleme(upload) hızınızı da arttırır. Örneğin, sosyal medyaya yüklemek istediğiniz 4K kalitesindeki bir video standart internet bağlantıları ile saatler alabilir. Fakat fiber internet sayesinde 1000 Mbps’ye varan yükleme(upload) hızı bu süreyi azaltarak dakikalar içinde işlem gerçeklentirmenize olanak tanır.

    3. Diğer Bağlantı Türlerine Göre Üstünlükleri

    ADSL ve VDSL bağlantılara göre en büyük üstünlüğü sağladığı yüksek hız olsa da fiber internet, kullanıcılarına çok daha güvenilir bir bağlantı sunar. Ayrıca diğer bağlantı türlerinde kullanılan bakır kablolar yerine cam şeritler kullanarak ışık sinyalleri ile bağlantı sağlar. Bakır kablolar sert hava koşullarından etkilenebildiğinden bağlantılarda istenmeyen kesintiler yaşanabilir fakat fiber internet kullanıcıları için bu durum geçerli değildir.

    4. Birden Fazla Kullanıcıya Bağlantı İmkan Sunması

    Sağladığı yüksek hızla fiber internet, çok sayıda kullanıcıya hızlı bir bağlantı imkanı sunar. Eş zamanlı olarak aynı internet bağlantısını kullanan kullanıcılar; online görüşme gerçekleştirebilir, oyun oynayabilir ve yüksek çözünürlükte film ya da video izleyebilirler. 

    5. Online Ders ve Görüşmeler için Stabil Bağlantı

    Hem online ders ve sınavlarda hem de video görüşmeler için kesintisiz bir internet bağlantısı şarttır. Hava koşullarından etkilenebilen kablolarla sağlanan internet bağlantıları kesintilere neden olabilir. Bu konuda alınabilecek en iyi önlem ise fiber optik kabloları kullanan bir fiber internet bağlantısı sahibi olmaktır.

    6. Daha Güvenli Bağlantı Sunması

    Fiber optik kablolar elektromanyetik alanlardan ve sert hava koşullarından etkilenmezler. Bu nedenle fiber internet çok daha stabil ve güvenilirdir. Ayrıca, verilerin optik sinyaller şeklinde iletilmesi sayesinde bu kabloların hacklenmesi de diğer bağlantı türlerine göre oldukça zordur. Çünkü gönderilen veriler kriptografi yöntemleri ile şifrelenebilir.

    7. Oyun ve Dizi & Film Performansı

    Fiber internet, yüksek hızıyla oldukça düşük gecikme (latency) değerleri sunar ve böylece oyunlarda yaşanan lag sorununu ortadan kaldırır. Ayrıca bilgisayarınız eski bile olsa, son çıkan oyunları keyifle oynayabileceğiniz bulut tabanlı oyun servisleri (cloud gaming) için de bir vazgeçilmezdir. Tamamen internet üzerinden yayın (streaming) ile çalışan bu platformlar, yüksek hıza sahip kesintisiz bir bağlantı gerektirir. Fakat ADSL bu hıza ve stabiliteye erişemeyecektir. Ayrıca, online platformlardaki dizi ve filmlerin de yüksek çözünürlükte izlenebilmesi için kaliteli bir internet bağlantısı şarttır. Fiber internet bu iki konuda da oldukça iyi performans sergileyerek, dünya çapında kullanıcıların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Bu sayede, fiber internet ile lag’sız oyun deneyimi ve ön yüklemesiz (buffering) bir sinema keyfi ile 4K ve hatta 8K çözünürlüklerinde bile hiç takılmadan hızlı internetin keyfini sürebilirsiniz! 

    TurkNet fiber internet ile 1000 Mbps’ye varan hıza sahip, kotasız ve taahhütsüz fiber deneyimi yaşayabilirsiniz. Siz de hemen altyapı sorgulaması yaparak evinizin bulunduğu lokasyondaki maksimum internet hızını öğrenin ve fiber internetin avantajlarından yararlanmaya başlayın.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar