turknet logo

Güncel Yaşam

Evden (Home Office) Çalışarak Yapılabilecek 5 Meslek

Ağustos, 2022
Paylaş
  • 1818
  • Evden (Home Office) Çalışarak Yapılabilecek 5 Meslek

    Giderek artan dijitalleşmeyle beraber yeni iş alanları ortaya çıkmıştır. Son yıllarda yaşanan pandemi dönemiyle birlikte evden çalışma sistemi iyice benimsenmeye başlanmıştır. İnsanlar teknolojik cihazlar aracılığıyla evlerinden işlerini yürütmeye başlamış ya da internet üzerinden yapabilecekleri çeşitli girişimlerde bulunmuştur. Home office olarak belirli bir şirket bünyesinde uzaktan işlerinizi yönetebileceğiniz gibi freelance olarak kendi başınıza bir iş alanı da oluşturabilir ve buradan yaşamınızı devam ettirebilirsiniz. Özellikle dijital iş alanlarının fazla olması internet üzerinden evden çalışma olanağını artırmıştır.

    Home office çalışma için ihtiyacınız olan şeyler internet erişiminin mümkün olduğu bir bilgisayardır. Fiziksel bir ofise ihtiyaç duymadan ya da şehrin kalabalıklığında günün önemli bir miktarını trafiklerde geçirmeden evinizde esnek çalışma saatlerinde çalışabilirsiniz. Elbette her meslek internet üzerinden çalışmak için uygun değildir. Fakat teknolojinin gelişmesi ile birlikte şu an sınırlı olan meslekler ileride daha da genişleyecektir.

    Home Office Olarak Çalışabileceğiniz 5 Meslek

    Home office olarak çalışabileceğiniz mesleklerden bazıları şunlardır:

    Dijital Pazarlama Uzmanı: Giderek gelişen ticaret sektörü kendini e-ticaret olarak geliştirmesinin ardından pazarlama sektöründe de dijitalleşme başladı. Dijital pazarlama, bir şirketin ulaşmak istediği hedef kitlesine arama motorları, e-ticaret siteleri, sosyal medya platformları ve web sitesi üzerinden ulaşmak için düzenledikleri pazarlama stratejilerine denir. Gerekli hedef kitlenin belirlenmesi ve hedef kitlenin hangi dijital alanları daha sık kullanıldığının tespiti de dijital pazarlama uzmanının görevidir. Teknoloji kullanılarak yürütülen bu işlerde home office olarak çalışmak oldukça elverişli olsa da esnek çalışma saatlerinin olması gibi bazı olumsuz yönleri mevcuttur. Ayrıca dijital pazarlama uzmanları yaptığı işlerin beraberinde SEO, sosyal medya yönetimi, veri ve analiz konularında da bilgi sahibi olması gerektiğinden geniş bir bilgi donanımına ihtiyaç duyulur.

    Grafik Tasarım: Hem bir şirket bünyesinde hem de freelance olarak çeşitli firmalara grafik tasarım hizmeti sağlayabilirsiniz. Markalara ait kurumsal kimlik tasarımları, web site tasarımları, sosyal medya için görseller ve fotoğraf çekimleri gibi birçok konuyu bağımsız olarak yürütebilmektedirler. Birçok şirket ve marka için grafik tasarım uzmanlarına ihtiyaç duyulur. Bazı markalar kendi bünyelerinde bu hizmeti sağlayacak departman oluştururken bazı markalar ise dışarıdan freelance çalışma sistemiyle hizmet almaktadır.

    Sosyal Medya Uzmanlığı: Sosyal medya mecraları arttıkça bu mecralar üzerinden iş alanları da oldukça genişlemiştir. Hem başka insanların ve markaların sosyal medya hesaplarının düzenlenmesi, takibi ve devamlılığını sağlamak için bir uzman aranırken hem de influencer, youtuber gibi kavramlarla yeni iş alanları ortaya çıkmıştır. Markalara ait ürün ya da hizmetleri kişisel sosyal medya hesaplarından paylaşarak tanıtımını yapan ve geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan bir iş alanı oluşmuştur. İnsanlar çeşitli sosyal medya platformları aracılığı ile markalarla iş birlikleri sağlayarak onların tanıtımını yaparak gelir kazanmaya başlamıştır. 

    İçerik Yazarlığı: SEO uyumlu yazılarla markaların web sitelerini öne çıkarmak amacıyla yazılan yazılara içerik yazıları denmektedir. İster freelance olarak tek başınıza isterseniz de içerik şirketleri ile anlaşarak evden içerik yazarı olarak çalışabilirsiniz.

    Özel Ders Öğretmenliği: Özellikle pandemi döneminden sonra evde eğitim yaygınlaşmaya başlamıştır. Öğrenciler için gerekli durumlarda sağlanan özel öğretmenler de artık online dersler üzerinden eğitime devam etmektedir. Bu sayede hem teknolojinin getirdiği bütün avantajları kullanarak eğitimin kalitesini ve verimliliğini de artırabilirler. 

    Dijital çağın gerekliliklerine uygun olarak evden çalışma alanı daha da artış gösterebilir. Gelişen teknoloji, yapay zeka, nesnelerin interneti gibi birçok kavram dijital çalışmayı beraberinde getirmektedir. Home office çalışırken ihtiyacınız olacak 1000 Mbps‘ye varan hızla evde internete, taahhütsüz, kotasız ulaşabilirsiniz. Hemen altyapı sorgulama işlemi yaparak abonelik sürecinizi başlatabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar