turknet logo

İnternet Hızı

Evinizin Her Odasında Güçlü Wi-Fi için Yapabileceğiniz 10 Şey!

Mart, 2023
Paylaş
  • 6743
  • Evinizin Her Odasında Güçlü Wi-Fi için Yapabileceğiniz 10 Şey!

    Evlerimizdeki internet bağlantısı her geçen gün daha etkin kullanılıyor. Özellikle çoklu kullanıcıları olan evlerde ya da büyük evlerde farklı odalardaki internet gereksinimi de artıyor. Zaman zaman oda değişikliklerinde Wi-Fi ile ilgili çekim gücünde düşmeler ya da bağlantıda kopmalar yaşanabiliyor.

    1. Modeminizi Doğru Konuma Yerleştirin

    Modeminizin konumu bütün odalara sinyal gidebilecek şekilde olmalı. Merkezi şekilde konumlandırılan modem ile evinizin her odasında güçlü Wi-Fi sinyallerine sahip olabilirsiniz. Hangi alanlarda internet bağlantısının olacağını tespit ederek de ihtiyaç duyulan yerlerdeki Wi-Fi çekim gücünü arttırabilirsiniz. Örneğin çalışma odası, oturma odası gibi alanlar banyo ve mutfak gibi alanlara göre daha çok internetin kullanıldığı alanlardır. Bu sebeple modeminizi salon ve çalışma odası gibi internet bağlantısına yoğun ihtiyaç olan yerlere yakın yerleştirilebilirsiniz.

    2. Modeminizi Yüksek Bir Yerde Tutun

    Modemi yerden yüksek bir bölgeye yerleştirmek, cihazın sinyal kalitesini artırabilir. Bu sebeple modeminizi dolap ya da duvarların üst bölgeleri gibi yüksek yerlere kurmanız, güçlü Wi-Fi elde etmenizi sağlar. Ayrıca modeminizi su, kırılma, evcil hayvanlar, darbe görme gibi durumlardan korur ve güvenli bir şekilde internet bağlantınızı sağlayabilir. Fiziksel hasarlar da modemin sinyal gücünü etkileyebilir.

    3. Güçlü Bir Şifre Kullanın

    Güçsüz şifreler, istenmeyen kişilerin Wi-Fi şifrenizi tahmin ederek kolaylıkla kablosuz ağınıza bağlanabilmelerine neden olur. Farkına varmadan internet bağlantınızı paylaşıyor olabilirsiniz. Bu durum ise internetinizde meydana gelen yoğunluk ya da kota aşımı kaynaklı olarak dolaylı da olsa Wi-Fi çekim gücünüzü etkileyebilir.

    4. Güçlü Bir Modem Tercih Edin

    Güçlü sinyaller dağıtabilen modemler, Wi-Fi çekim gücünüzü her odadan mümkün kılabilir. Bu sayede işlerinizi ve aktivitelerinizi yarıda bırakmak zorunda kalmadan konforlu bir internet deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca eski bir modem kullanıyorsanız ya da modeminiz aldığınız hizmetle uyum değilse yine Wi-Fi çekim gücünde düşüşler olabilir. Eski modemlerinizi güncel ve yeni güçlü modemlerle değiştirmeniz gerekebilir.

    5. Wi-Fi Sinyal Arttırıcı Kullanın

    Büyük bir evde yaşıyorsanız Wi-Fi çekim gücü bazı odalarda azalabilir. Bu durum zamanla modeme yakın olan bölgelerde internete girmeye çalışmanıza neden olabilir. Dolayısıyla ev içindeki cihaz kullanım bölgeniz kısıtlanmış olur. Yapay zeka destekli Wi-Fi hizmeti olan TurkNet SmartyFi kullanarak Wi-Fi çekim gücü düşmeden evinizin her odasında internet erişimine ulaşabilirsiniz.

    6. İnternet Hızınızı Kontrol Edin

    İnternet hızının yavaşladığını ya da Wi-Fi ağınızın zayıfladığını düşünüyorsanız hız testi yapabilir ve yararlandığınız internet hızını görebilirsiniz. İnternet paketinizde yazan hızın altında kalan bir hız ile karşılaşırsanız neden kaynaklandığını tespit ederek çözüm yoluna gidebilirsiniz. İnternet paketiniz yeterli gelmiyorsa, hızı düşükse ya da kota aşımına uğradıysanız Wi-Fi çekim gücü de azalacaktır. TurkNet olarak kendi altyapımızla oluşturduğumuz GigaFiber hizmetimizden yararlanabilir ve 1000 Mbps’ye varan hızlı internetin keyfini çıkarabilirsiniz. Üstelik kotasız ve taahhütsüz!

    7. Kullanılmayan Cihazları Kapatın

    İnternet bağlantınızda yoğunluğa sebep olan ve kullanılmayan cihazları kapatarak dolaylı şekilde de olsa evinizin diğer odalarında Wi-Fi çekim gücüne olumlu katkıda bulunabilirsiniz.

    Artan bant genişliği işlem hacmi konusunda da size esneklik sağlar.

    8. Farklı Bir Kanal Seçin

    Evinizde yoğun olarak kullanılan kanaldan farklı bir kanal seçmeniz de bulunduğunuz odadaki Wi-Fi sinyal gücünü arttırabilir. Farklı kanal tercihleri kullanıcıların aynı ağ üzerinde daha esnek internet kullanmasını sağlayabilir. Bant genişliğinin artmasına yardımcı olur ve Wi-Fi sinyal gücünün odalardaki erişimi artabilir.

    9. Güncelleme Yapın

    Cihazlarınızı daima güncel tutun. Bu işlem takip gerektiren ve güncellemelerden haberdar olmayı gerektiren bir durum olsa da çok önemlidir. TurkNet SmartyFi hizmetinde güncellemeler sizin yerinize yapay zeka ile takip edilir. Böylece siz internetin keyfini her odada yaşarken güncellemeleriniz otomatik olarak gerçekleşir.

    10. Resetlemek

    Cihazlarınızı uzun süredir durmaksızın çalıştırıyorsanız ısınmış ya da veri iletiminde yavaşlamış olabilir. Resetleme işlemi ile cihazlarınızı zaman zaman dinlendirmekte fayda vardır. Ayrıca bu işlem cihazlarınızın ömrünün uzamasını sağlar.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar