turknet logo

İnternet Teknolojileri

Fiber İnternet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Aralık, 2022
Paylaş
  • 733
  • Fiber İnternet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Fiber internet ile yeni karşılaşan ya da yeni bağlatacak olan kullanıcıların bu konuda dikkat etmesi gereken birkaç husus mevcut. Bu maddeleri inceledikten sonra fiber internete ulaşmak için daha bilinçli yol alabilirsiniz.

    Altyapı

    Fiber internet aboneliğine başvurmadan önce ilk yapmanız gereken, internet altyapı sorgulama işlemiyle konumunuzun desteklendiğini kontrol etmek. Adresinizde ADSL, VDSL veya fiber internet altyapılarından biri olabilir. Bakır kabloların kullanıldığı DSL altyapıları fiber internete uyumlu değiller. Bu sebeple fiber internet altyapısı farklı bir sistem olduğu için farklı bir altyapı gerekiyor.

    Hız

    Geleneksel internet bağlantısı türlerinde, internet için bakır telefon hatları kullanılırken, fiber internette, elektrik yerine ışık taşıyan ince cam şeritler kullanılır. Bu nedenle veri aktarımı da oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşir. Böylece fiber internet, DSL türlerine kıyasla 10 ila 100 kat arasında daha hızlıdır.
    Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise seçeceğiniz fiber internet paketidir. Örneğin, standart fiber internet paketleri 100 Mbps hızına ulaşırken, TurkNet olarak kendi altyapımızla oluşturduğumuz GigaFiber ise saniyede 1000 megabit, yani 10 kat daha hızlı bir bağlantı hızına ulaşabilir.

    Abonelik Süreci

    Yeni bir internet aboneliği almak için, Dijital Kimlik Doğrulama yöntemine sahip firmaları tercih etmeniz, size zaman kazandırır. Bunlara ek olarak, abonelik belgeleri ve hatta sözleşmenizi dahi internet üzerinden onaylayabileceğiniz internet aboneliği seçenekleri mevcutken fırsatları değerlendirebilirsiniz. Bu fırsatların yanı sıra abonelik prosedürlerini önceden araştırmak sürprizlerin önüne geçebilir.

    Maliyet

    Fiber internet prestijli bir ürün olmasının yanında fiyat-performans anlamında oldukça başarılı. Diğer internet türleriyle yakın fiyatlarda bulmak mümkünken onlara kıyasla daha hızlı olması, fiber interneti maliyet anlamında avantajlı konuma getiriyor. Sınırsız fiber internet paketleriyle özgürce internetinizi kullanabilirsiniz. Ayrıca memnun kalmazsanız ücretiniz iade ediliyor.

    Taahhüt

    Zamanla değişen internet ihtiyaçlarınıza göre internet paketinizi belirlemek taahhütlü olduğunuz sürece istediğiniz şekilde değişiklik yapmanıza engel olacaktır. Bu nedenle, fiber internet alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da taahhütsüz internet paketlerini göz önünde bulundurmak.

    Modem

    İnternet bağlantınızın hızı, sahip olduğunuz internet paketinizin yanı sıra, kullandığınız modeme bağlı olarak da değişiklik gösterebilir. Fiber internet kurulumu donanımın da uygun olmasıyla mümkün olabilir. TurkNet olarak değerli kullanıcılarımız için modem desteği sağlayarak internet bağlantısını en kaliteli haliyle kullanmanıza önem veriyoruz.

    Destek

    Diğer internet paketlerinde olduğu gibi fiber internette de olası bir durumda yetkili kişilere kolayca ulaşabilmek, problemlerinizin çözümünü sağlamak için oldukça önemlidir. İlgili ve aktif bir destek ekibiyle hizmet sunan İSS’ler bağlantı kullanım sürecinde işlerinizi kolaylaştırır. TurkNet olarak fiber internet hizmetimiz ile ilgili Fiber Müşteri Destek Hattı’nı kullanıcılarımızın soru işaretlerine cevap bulabilmek için hizmete sunduk.
    Taahhütsüz ve kotasız fiber internet deneyimi yaşamak için internet abonelik başvuru işleminizi kısa sürede tamamlayabilir, yüksek hızda fiber internetin tadını çıkarabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar