turknet logo

İnternet Teknolojileri

Fiber İnternet Bağlantı Sorunu Nasıl Çözülür?

Ekim, 2022
Paylaş
  • 4789
  • Fiber İnternet Bağlantı Sorunu Nasıl Çözülür?

    İşlerimizin ve sosyal hayatımızın büyük bir kısmının internetle ilişkili olduğu bu dönemde internetinizin çalışmaması büyük bir problem olabilir. İster Wi-Fi bağlantınız olsun, ister kablolu bir ethernet bağlantısı her iki durumda da sorunu tespit edebilmek için denemeniz gereken bazı yöntemler bulunmaktadır.

    Fiber İnternet Bağlantı Problemleri Nelerden Kaynaklanır?

    Fiber internet kullanıyor ve bağlantı problemleri yaşamaya başladıysanız, sorunları çözebilmek için bu problemlerinin neden kaynaklandığını öğrenmeniz faydalı olacaktır. Fiber internette sık karşılaşılan bağlantı sorunları şunlardır;

    1. Altyapıdan kaynaklanan sorunlar
    2. Modemlerin çeşidine ve kullanımına bağlı sorunlar
    3. Bağlantı kablolarının sebep olabileceği sorunlar

    Ayrıca internet bağlantınızı ve paketinizi seçerken kullanım amacına (ev, iş, oyun) uygun olanı tercih etmeniz de oldukça önemlidir. 

    Fiber İnternet Bağlantı Sorunu Nasıl Çözülür?

    Sorunun kaynağını bulmak için tasarlanmış temel sorun giderme adımlarını takip ederek bir internet bağlantı sorununu Wi-Fi sorunundan ayırt edebilirsiniz. 

    İnterneti modeminize bağlayan koaksiyel kablo, ethernet kablosu ya da bir telefon kablosudur. Teller ve kablolar genellikle gerilim stresinden dolayı gevşer veya hasar görür. Ethernet ve telefon kabloları, içlerindeki bakır teller çok ince olduğu için kolaylıkla hasar görebilir türdendir. Kablolardaki sorunu gidermenin en iyi yolu hepsini değiştirmektir. Koaksiyel kablolar sıkıca vidalanmalıdır.  Bu aşamada kabloların çalışır durumda olduklarını kontrol etmek fiber internet bağlantı sorununuzu gidermenize yardımcı olabilir.

    Düzenli olarak internet bağlantı problemi yaşıyorsanız, pratik ve kolay bir şekilde başka operatörden geçiş işleminizi başlatabilirsiniz. TurkNet’in kendi altyapısı üzerinden sunduğu fiber internet hizmeti GigaFiber ile tanışarak, yüksek hızda internetin tadını çıkarabilirsiniz. Hemen altyapı sorgulama yaparak abonelik sürecini kolaylıkla başalatabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar