turknet logo

Telekomünikasyon Sektörü

Fiber İnternet Kaç Günde Bağlanır? Başvuru Süreci Nasıl Olur?

Şubat, 2022
Paylaş
  • 15614
  • Fiber İnternet Kaç Günde Bağlanır? Başvuru Süreci Nasıl Olur?

    Günümüzde internete olan ihtiyaç sebebiyle herkes en hızlı şekilde internete bağlanmak istiyor. İnternet kullanımında yaşanan yavaşlıklar tüm kullanıcılar için rahatsız edici bir hal alıyor. 

    ADSL, VDSL ve Fiber altyapı türlerinin en hızlısı ise Fiber internet olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sebeple de fiber internet daha çok tercih edilmek isteniyor. Veriler cam kablolar aracılığıyla taşındığı için en az veri kaybı Fiber internette yaşanıyor. Özellikle pek çok cihazdan internete bağlanan aileler için hızlı internet bir ihtiyaç haline geldi. Siz Zoom üzerinden toplantıya girerken çocuğunuz online bir oyun oynayabilir ve bununla hızlı bir internete bağlanmak isteyebilirsiniz. Bütün bunlar sebebiyle fiber internet kullanıcılar tarafından en çok tercih edilmek istenen internet türü. Altyapınız uygun olduğu halde rahatlıkla internet servis sağlayıcılarıyla anlaşıp Fiber internet bağlatabilirsiniz. Peki fiber internet kaç günde bağlanır ve başvuru süreci nasıl olur?

    Fiber İnternet Başvurusu Nasıl Yapılır?

    Fiber internet kullanabilmeniz için öncelikle interneti bağlatmak istediğiniz bölgede fiber altyapı olmak zorundadır. Altyapı sorgulama işlemiyle kolayca bulunduğunuz adresteki altyapı durumunu öğrenebilirsiniz. Eğer bölgenizde Fiber altyapı yoksa öncelikle bunun için başvuruda bulunmanız gerekir. İnternet servis sağlayıcısını arayarak başvuruda bulunabilirsiniz; fakat bu tarz durumlarda genellikle toplu olarak başvuruda bulunmak daha efektif sonuç almanızı sağlar. Bu sebeple komşularınız da ararlarsa daha kısa sürede bir cevap alırsınız. Toplu olarak bir dilekçe yazıp bölge müdürlüklerine de başvuruda bulunabilirsiniz. Yaşadığınız site için istiyorsanız site yöneticisini arayıp tüm site için başvuruda bulunabilirsiniz. Bu şekilde de olumlu yanıt alma olasılığınız artacaktır. Eğer yaşadığınız bölgede Fiber altyapı imkanı varsa o zaman her şey daha kolay. Yapmanız gereken tek şey doğru paketi ve internet servis sağlayıcısını seçip başvuruda bulunmak. Başvuru yöntemi internet servis sağlayıcısına göre değişir. Örneğin; TurkNet başvurularınızda belgeleriniz size kurye yolu ile ulaştırılır. Hizmetinizi TurkNet’e geçirmek için onay verdikten sonra TurkNet, geçişinizi kolayca  gerçekleştirir. Halihazırda kullandığınız portu kullanmaya devam edersiniz. Herhangi bir kurulum ücreti de ödemezsiniz. 

    Fiber İnternet Başvuru Süreci Nasıl Olur?

    Eğer fiber altyapı yoksa dilekçeyle bölge müdürlüklerine ya da arayarak internet servis sağlayıcılarına toplu başvuruda bulunmanız gerekir. Bireysel başvurulara dönüş hızı toplu başvurulara olduğu kadar hızlı olmuyor ne yazık ki. Bu yüzden de toplu olarak başvurmak önemli. Dilekçeyle ya da arayarak başvuruda bulunduktan sonra başvurunuzun onayı için beklemeniz gerekiyor. Site olarak da başvuruda bulunabilirsiniz. Görevli ekipler gelip inceledikten sonra uygunsa fiber altyapıyı bağlıyorlar. Eğer fiber altyapının olduğu bir bölgede yaşıyorsanız arayarak ya da internet üzerinden bir internet servis sağlayıcı ile anlaşıp gerekli evrakları doldurduktan sonra kolayca interneti evinize bağlatabiliyorsunuz. 

    Fiber İnternet Kaç Günde Bağlanır?

    Altyapı için başvurduysanız ne yazık ki bunun için kesin bir süre yok. Siz başvuruda bulunduktan sonra başvurunuz sıraya konuyor ve işlem görmeye başlıyor. Bu kısa bir süre ya da uzun bir süre alabiliyor. Belirttiğimiz gibi toplu başvurular bireysel başvurulara göre daha hızlı işlem görüyorlar. Eğer fiber altyapınız varsa başvuru süreciniz oldukça hızlı gerçekleşiyor. Başvurduğunuz internet servis sağlayıcıyla belirlediğiniz bir günde interneti bağlatabiliyorsunuz. Halihazırda bir portunuz varsa port doluluğu sorunu sizi ilgilendirmiyor fakat evinize ilk defa internet bağlatıyorsanız port doluluğu sorunu ile karşılaşma ihtimaliniz var. Eğer port doluluğu sorunu yaşıyorsanız internet servis sağlayıcınız genel internet servis sağlayıcı ile iletişime geçerek size bir port bulmaya çalışıyor. Bunun için de kesin bir süre olmamakla birlikte portunuz olduğu anda internetinizi bağlatabiliyorsunuz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar