turknet logo

İş Dünyası

Freelance Çalışırken Verimliliğinizi Artıracak 5 Uygulama

Şubat, 2023
Paylaş
  • 920
  • Freelance Çalışırken Verimliliğinizi Artıracak 5 Uygulama

    Freelance çalışmak her ne kadar esnek bir çalışma programı sunsa da bu durum bazen verimliliğinizi etkileyebilir. Ayrıca freelance çalışmanın getirdiği esnek saatler, aslında zamanın çok dikkatli kullanmasını gerektirir. Freelance çalışırken verimliliği artırmak için neler yapılabilir? Birlikte inceleyelim. 

    Freelance Çalışırken Verimlilik Nasıl Artırılabilir? 

    Öncelikle freelance çalışıyor olsanız bile kendinize rutin olacak şekilde bir program yapmanız, zaman yönetimini kolaylaştırır ve verimliliğinizi artırabilir. Ayrıca uzaktan çalışan bireylerin “home office” (ev ofis) ortamı yaratması, verimli çalışmaya teşvik edecektir. Bunun için evinizin bir odasını ofis olarak düzenleyebilir, gerekli iş gereçleri ve ekipmanlarınızı bu odada tutarak devamlı bir çalışma ortamı oluşturabilirsiniz.

     Bir diğer önemli nokta ise yapmanız gerekenleri önemine göre liste haline getirerek bir öncelik tablosu oluşturmak. Bu sayede aciliyetine göre yapmanız gerekenleri net bir şekilde görebilir ve seçeceğiniz konu üzerine odaklanabilirsiniz.

     Ayrıca düzenli aralıklarla mola vermek zihninizi dinlendireceği için çalışma veriminizi artırabilir. Kendi düzeninize göre 1 saat çalıştıktan sonra vereceğiniz 10 dakikalık bir mola hem daha üretken hem de daha yaratıcı olarak çalışmanıza yardımcı olacaktır. Tüm bu planlamaların yanında sizlere yardımcı olacak uygulamalar da mevcut.

     Freelance Çalışırken Verimliliğinizi Artıracak 5 Uygulama

    Freelance olarak çalışan bireylerin belirli bir rutin oluşturmasına, işlerine odaklanmasına ve bütçelerini kontrol etmesine yardımcı olabilecek 5 uygulama ile siz de verimliliğinizi en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

    1- Bear

    Oldukça minimal bir arayüze sahip olan Bear, freelance ve uzaktan çalışanlar için oldukça kullanışlı bir uygulama. Akıllı telefon, tablet ve bilgisayarınızda kullanabileceğiniz bu not alma ve düzenleme uygulaması sayesinde, hızlıca telefonunuza yazacağınız bir notu, aynı anda hem bilgisayarınızda hem de tabletinizde görmeniz mümkün! Ayrıca Bear, sunduğu düzenleme, listeleme ve organize etme özellikleri sayesinde notlarınızı aynı sosyal medya üzerindeki gibi hashtag (#) kullanarak kategorilere ayırmanıza imkan sağlıyor.

    2- Trello

    Proje yönetimi ve projeler üzerinden çalışan bireyler için ideal bir uygulama ise Trello. Ortak çalışma alanları kurarak bir projenin tüm detaylarını paylaşabileceğiniz ve düzenleyebileceğiniz bir platform sunar. Bu uygulama, dosya ve görsel ekleme seçenekleriyle de hem freelance çalışanlara hem de işverenlere hitap ediyor. Bir başka özelliği ise uygulamadaki projelere ekleyebileceğiniz küçük not kartları! Bu kartlar sayesinde revizyon yapmak artık çok daha kolay!

    3- TimeCamp

    Zaman sorunlarının hepsine çözüm bulmaya yönelik bir uygulama olan TimeCamp freelancer’ların en iyi dostu! TimeCamp ile istediğiniz çalışma ve ödeme dönemlerinizi otomatik olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca belirli iş görevleri, projeler veya müşteriler için zaman takibi yapabilir ve faturalandırma konularında daha düzenli sonuçlar alabilirsiniz.

    4- Grammarly

    Özellikle freelance yazarlık yapan bireyler için Grammarly, kelime önerilerinin yanı sıra, imla ve noktalama kuralları ile dilbilgisi hatalarını da düzeltmek için kullanılabilir. Yapay zeka modeli üzerinden işleyen bu uygulama aslında bir yazı yazma asistanı olarak da adlandırılıyor. Kısa içerik yazılarından uzun makalelere kadar bütün yazı türlerini kontrol ederek, tekrar eden cümle yapıları ve sık kullanılan kelimelerin çıkarılması gibi yazı iyileştirme önerileri de sunar.

    5- Mint

    Bütçenizi kontrol etmenize ve ödemelerinizi yönetmenize yardımcı olan Mint, hem bir planlayıcı hem de bir bütçe yönetim uygulaması. Gelişmiş altyapısı sayesinde, freelance projelerinizin ödemelerini ve faturalandırmalarını takip edebilir, haftalık bütçe raporları alabilir ve çalışmalarınızı ona göre düzenleyebilirsiniz.

    Freelance çalışmanın en önemli unsurlarından biri de internettir. Kullandığınız internetin kalitesi, hızı ve kotasız olması verimlilik bakımından oldukça önemlidir. TurkNet olarak kendi altyapımızla oluşturduğumuz GigaFiber hizmetimizi freelance çalışan kullanıcılarımız için de sunuyoruz. Üstelik taahhütsüz ve kota bulunmuyor. Altyapı sorgulama işlemi sonrasında kolaylıkla abonelik başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.

     

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar