turknet logo

İş Dünyası

Freelance Para Nasıl Kazanılır?

Ekim, 2022
Paylaş
  • 12951
  • Freelance Para Nasıl Kazanılır?

    Freelance çalışma sistemi, işverenlerle uzaktan çalışarak iletişim kurma ve bir kuruma bağlı olmaksızın bağımsız şekilde çalışma biçimdir. Genellikle internet üzerinden iletişime geçerek kişinin kendi becerilerine uygun şekilde ücreti ve süreyi belirlediği bu çalışma biçimi son yıllarda oldukça aktif bir şekilde yürütülmektedir. Freelance çalışma biçiminin birden fazla avantajını saymak mümkündür. 

    Freelance Çalışmanın Avantajları Nelerdir?

    Günümüzde oldukça popüler olan freelance çalışma şeklinin avantajları şu şekilde sıralanabilir; 

    Aynı zamanda freelance çalışma biçiminin arttığı bu günlerde aracı olarak bu yöntemi sistematik bir şekilde kontrol eden sitelere üye olarak da maddi kazanç elde edilebilir. Bu sitelere örnek verilecek olursa şu şekilde sıralanabilir;

    1. Freelancer
    2. Fiverr
    3. Up Work
    4. Istock

    Bu sitelerden dolarla para kazanmak için freelance olarak çalışabileceğiniz gibi Türk Lirası kazanmak isterseniz;

    1. Armut
    2. Bionluk
    3. Uzmankirala
    4. Webly gibi platformları güvenle ve kolaylıkla kullanabilirsiniz. 

    Freelance Para Nasıl Kazanılır?

    Reklamcı, yazılım mühendisi, Seo uzmanı, medya planlamacı, grafik tasarımcı iseniz freelance olarak iş bulmanız daha kolay olabilir. İçlerinden Türkiye’nin de bulunduğu dünyanın birçok yerinden farklı ülkede freelancerlar ve işverenler kolaylıkla iletişim kurabilmektedir. Eğer freelance çalışmaya uygun bir meslek yapmıyorsanız fakat bu alanlardan biri ile ilgileniyorsanız kendinizi daha küçük işler yaparak geliştirebilirsiniz. Yabancı dilinizi geliştirerek ya da görsel tasarımla ilgili programları öğrenmeye başlayarak yola çıkabilirsiniz. İlk olarak çevrenizdeki küçük işletmeler ile iletişim kurabilir, freelance olarak çalışmaya hazır mısınız görebilirsiniz. 

    Freelance olarak çalışmaya karar verdikten sonra hangi platformdan para kazanmak istediğinize de karar vermeniz gerekmektedir. Freelancerlar ve işverenler arasında aracı olan bu sitelerinde kendilerine özgü kuralları olduğundan size en uygun olan platformu belirlemeli ve çalışmaya başlamalısınız. Kendinize ait bir şahıs şirketi açmak isterseniz bir muhasebeci ile görüşüp kendi hesaplarınızı tutarak da işe başlamak mümkün. 

    Freelance Yapılabilecek Meslekler

    Her işletmenin özgün ve kaliteli içeriğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde yazarlık ve editörlük mesleği freelance çalışma biçiminde en çok tutulan meslek haline geldi. Arama motorlarında daha kolay bir şekilde üst sıralara çıkmak için “Seo Uyumlu” içeriklere ihtiyaç duyan firmalar sıklıkla yazar aramakta ve düzenli bir şekilde içerik üretmelerini istemektedir. Bunun yanı sıra dergi, gazete ya da teknik dokümanlarla ilgili dil becerisi iyi olan insanlardan editoryal destek isteyen kişiler ya da işletmeler de mevcuttur. 

    Fotoğraf deyip geçmemek gerek günümüzde bebek fotoğrafçılığından düğün fotoğrafçılığına kadar her alanda insanlar profesyonel insanlara ihtiyaç duymaktadır. Bu yüzden uzman kişilerden destek alarak bu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla freelancerlar ile görüşmektedirler. Fotoğraf çekmenin yanı sıra Photoshop gibi bir programda da yetkinliğe sahipseniz gözde freelancerlar arasına katılmanız oldukça mümkün. 

    Instagram, Twitter, Facebook ve LinkendIn gibi birbirinden farklı platformlarda görsel ve yazılı anlamda her işletmenin bir sosyal medya yöneticisine ihtiyacı vardır. Sosyal Medya danışmanlığı yapan insanlardan aylık bir planlama isteyen markalar onlardan görsel ve yazılı olarak destek almaktadır. Influencerlar için önemli olduğu kadar markalar içinde sosyal medya vazgeçilmez ve önemli olan bir alandır. 

    Bir dilde ileri düzey yetkinliğiniz varsa birçok kişi tarafından aranan freelancer olmanız kaçınılmaz demektir. Uluslararası belge çevirilerinden alt yazı çevirilerine kadar her alanda iş bulabilirsiniz. Fakat şunu unutmayın sadece dilinizin iyi olması bu alanda yeterli değildir. Hem Türkçeye hem de diğer dile hakim olmalı ve dil bilgisini çok iyi kullanmalısınız. “Freelance çalışırken verimliliğinizi arttıracak 5 uygulama” başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

    Freelance olarak çalışıyorsanız yapacağınız işler için sorunsuz ve hızlı bir internete ihtiyaç duyarsınız. TurkNet olarak tüm internet paketlerimizden kotayı, hız sınırlamasını ve taahhütü kaldırdık!  Yüksek hızda internete erişmek ve limitlere takılmadan projelerinizi yönetmek için altyapı sorgulama ile bulunduğunuz bölgedeki maksimum internet hızını öğrenin ve başka operatörden geçiş sürecinizi 3 adımda kolayca tamamlayın. 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar