turknet logo

Sosyal Medya

Gerçek Zamanlı İletişim İçin Artık Telefona İhtiyacınız Yok !

Mayıs, 2019
Paylaş
  • 636
  • Gerçek Zamanlı İletişim İçin Artık Telefona İhtiyacınız Yok !

    GERÇEK ZAMANLI İLETİŞİM İÇİN ARTIK TELEFONA İHTİYACINIZ YOK !

    Hatta bir uygulama, herhangi bir yazılıma da…

    Teknolojinin hızı bazen zamanın da ötesine geçebiliyor. Her yeni gün; yeni bir teknoloji değil, çoğu kez yeni birden fazla geliş(tir)meyi bizlere kazandırıyor. Kuşkusuz bu yeniliklerden en fazla nasiplenen; hayatımızın en önemli noktasında bulunan “iletişim teknolojileri” oluyor. Temel ihtiyaçlarımızın arasına hızlıca yerleşen ve yerini uzunca bir sürede burada koruyacak gibi görünen iletişim; “daha nasıl kolaylaştırılabilir ? “ sorusuyla birlikte, arkasına rüzgarı almış gibi görünüyor.

    Şimdi sizlere WebRTC teknolojisi ile birlikte; bir telefon kullanmadan veya bilgisayarınıza herhangi bir uygulama,yazılım kurmadan, gerçek zamanlı haberleşmenin nasıl yapılabileceğini anlatıyor olacağım.

    Peki nedir bu WebRTC ?

    Web tarayıcısı üzerinden veri, ses veya video gibi gerçek zamanlı haberleşmeyi (RTC) sağlayan bir açık kaynak teknolojisidir.

    WebRTC teknolojisi çıkana kadar bilgisayarlar üzerinde gerçek zamanlı iletişimi sağlamak için işletim sistemine özel geliştirilen uygulamalar kullanılması gerekiyordu. WebRTC ile ses ve video işleme motoru teknolojileri açık kaynak kodlu olarak geliştiricilerin hizmetine sunulması ile Web sitelerine erişmek için kullandığımız tarayıcılar artık bir masa telefonuna veya bir video konferans ünitesi olarak da hizmet etmeye başladı. Bu sayede işletim sistemi üzerine çalışan uygulamaların kurulması, güncellenmesi gibi zahmetli işlerden de kurtulmuş olduk.

    Yukarıda da belirttiğim gibi Chrome, Opera ve Firefox gibi Web tarayıcılarının çalıştığı herhangi bir işletim sisteminde  herhangi bir uygulama kurmadan Web tarayıcısı üzerinden WebRTC teknolojisi ile gerçek zamanlı sesli veya görüntülü görüşme sağlanabiliyor. Hatta bir tık ötesi web tarayıcınıza eklenti olarak eklenmesi ile bir kere doğrulama yaptıktan sonra tarayıcınızı açtığınız anda başka hiçbir şey yapmadan online olacak arama yapabilecek, voice maillerinize erişecek, fakslarınızı alabileceksiniz.

    Artık 3rd party bir uygulamaya veya pahalı IP telefon yatırımlarına ihtiyacınız yok. Tek ihtiyacınız mikrofonu olan bir kulaklık…

    Unutmadan bu teknolojiye sahip olmak için yeni teknolojilere hızlı adapte olan bir yeni nesil operatörden hizmet almanız gerektiğini hatırlatmak isterim…

    Tamer Aydın
    Kurumsal Ürün Yönetimi Grup Müdürü

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar