turknet logo

İnternet Hızı

GigaFiber ile Fiber İnternet Arasındaki Fark Nedir?

Ocak, 2023
Paylaş
  • 1385
  • GigaFiber ile Fiber İnternet Arasındaki Fark Nedir?

    Günümüzde internet hızından beklenti oldukça artmış durumdadır ve bu sebeple TurkNet altyapısını kendi oluşturduğu GigaFiber internet teknolojisiyle kullanıcılarına daha hızlı bir internet deneyimi sunuyor. Peki GigaFiber ve Fiber internet arasındaki Fark Nedir?

    GigaFiber ile Fiber İnternet Arasındaki Farklar Nelerdir?

    İnternet için kullanılan ADSL, telefon kabloları üzerinden internet erişimi sağlayan teknoloji olarak kullanılıyordu. Ancak zamanla gelişen ve değişen teknoloji ile beraber fiber internet hayatımıza girdi ve Fiber internet teknolojisi, telefon kabloları yerine fiber optik kabloların kullanıldığı bir teknoloji olarak sunuldu. Geleneksel kablolar yerine fiber kabloların kullanılması, internet hızını çok yüksek seviyelere çıkarabilmesi ve veri aktarımında kolaylık sağlaması sebebiyle, fiber internet kullanımı hızla arttı. En yüksek hızda internet kullanımına ulaşabilmek için geliştirilen yeni nesil teknoloji ürünü TurkNet GigaFiber ise, yine fiber internet teknolojisinden yararlanarak dünya standartlarında bir internet hızı sunuyor. Türkiye’nin en yüksek hızda internetini sunmasının yanı sıra risk faktörlerini minimuma indiren ve 1000 Mbps’e varan Download & Upload hızı sağlayan TurkNet GigaFiber, internet kullanımında yeni bir döneme imza atıyor.

    GigaFiber, fiber internet teknolojisine sahip bir internet olsa da yeni nesil bir teknoloji ile üretildiği için bazı farklara sahiptir. Bu farklardan bazıları aşağıdaki gibi listelenebilir;

    Fiber teknolojisi, internet için kullanılan en gelişmiş teknoloji olarak kabul edilmektedir. Ancak kullanıcıların operatörlerden aldığı hizmetlere bağlı olarak düşük hızda internetle karşılaşabilirler.

    1000 Mbps Download ve Upload hızı, GigaFiber’i fiber internetten ayıran en önemli özelliktir. Bu derecede bir Download hızı farklı cihazlarda aynı anda birçok işlemin gerçekleştirilmesine olanak sağlar. Fiber internetlerde, aynı anda film izlemek, oyun oynamak ve dosya indirmek, internetin hızını yavaşlatabilir. Ancak GigaFiber’de bu sorunların hiçbiri ortaya çıkmayacaktır.

    1000 Mbps Upload hızı ise özellikle online çalışma hayatına dönülen son dönemlerde çok önemli bir yerdedir. Gigafiber’in diğer fiber internetlerden farkı da burada devreye girer ve özellikle dosya gönderme işlemlerinde kullanıcılara sorunsuz bir deneyim sağlamaktadır.

    Ping süresi, verinin bir cihazdan çıkıp karşı sunucuya iletilmesi sırasında ne kadar zaman aldığını anlatan terimdir. Sunucuya bağlanma süresi olarak da adlandırılabilecek ping süresi, GigaFiber ile en düşük seviyeye inmiş durumdadır. Diğer fiber internetlerden farklı olmasını sağlayan önemli özelliklerden bir tanesi de bu düşük ping seviyesidir.

    GigaFiber’i, fiber internetlerden ayıran bir başka özellik ise TurkNet’in kendi altyapısına sahip olmasıdır. Bu durum kullanıcıların en ufak bir sıkıntı yaşaması durumunda hızlı ve etkili çözümler sunulmasına olanak sağlar.

    Ev için Hangisi Tercih Edilmelidir?

    Ev için internet tercihi yapan kullanıcıların dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Özellikle fiber internet ile GigaFiber arasında seçim yapmak için evin ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır. Kullanıcılar alacakları hizmet için hız ve ping testi yaparak karar verebilir. Ev interneti seçilirken dikkat edilmesi gereken bir nokta internetin sınırsız olması ve birden fazla kullanıcı olması ihtimaline dikkat edilmesidir. Bu nedenle GigaFiber’in sağladığı sınırsız ve yüksek hızda internet ev için tercih edilmesini sağlamaktadır.

    İş Yerleri için Hangisi Tercih Edilmelidir?

    İş yerlerinde de kullanıcıların ortak ağda birden fazla işlem yapmaları ve bu işlemler için yüksek hızda bir internete ihtiyaç duymaları söz konusudur. Bu noktada GigaFiber’i diğer fiber internetlerden ayıran en önemli özellik olan 1000 Mbps Download ve Upload hızı, iş yerlerinde yapılacak tüm işlemlerin son hızda yapılmasına olanak sağlar. GigaFiber’in hem ev hem de iş yerleri için kullanımında bir problem yoktur, aksine iki taraf için de ihtiyaçların tam olarak karşılanması için tercih edilebilir.

    TurkNet’in işletmeler için sağladığı kurumsal internet bilgiye internet sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. TurkNet internet paketlerinde kota, taahhüt ve limit bulunmaz. Ayrıca dileğiniz zaman kolay bir şekilde iptal etme imkanı sunar. Hemen altyapı sorgulama işlemi yaparak konumuzun en hızlı internet seviyesini tespit edebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar