turknet logo

Telekomünikasyon Sektörü

Güvenli İnternet Nedir?

Mart, 2022
Paylaş
  • 5954
  • Güvenli İnternet Nedir?

    Güvenli internet hizmeti, ülkemizde internet kullanıcılarının tamamına sunulan ücretsiz bir hizmettir. Çocuk ve aile profilleri ile farklı seçenekler sunan bu hizmeti internet servis sağlayıcılarınızdan talep edebilirsiniz. Dilediğiniz zaman bu hizmeti almaya başlayabilir ya da hizmeti iptal edebilirsiniz. Bu konuda herhangi bir kısıtlama bulunmaz.

    Güvenli internet kullanımı, temel olarak zararlı içeriklerden korunmanızı sağlar. Öncelikli olarak çocukların ve gençlerin zararlı içeriklerden korunması için ortaya koyulmuştur bu hizmet. İki farklı seçeneği vardır. Çocuk profili seçeneği, internetteki risklerden en üst seviyede koruyan seçenektir. Bu profil aracılığı ile ulaşabileceğiniz sitelerin tamamı belirli uzmanların kontrollerinden geçmiş sitelerdir. İçeriği kullanıcılar tarafından değiştirilebilen sosyal medya içerikleri gibi içeriklere erişim yoktur. Ayrıca “Çocuklar için güvenli internet kullanımı nasıl olmalı?” içeriğimizi inceleyebilirsiniz. Bir diğer profil olan aile profili ise müstehcenlik, şiddet, ırkçılık, kumar gibi zararlı içeriklerden sizi korurken Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olmayan ürünlere erişemezsiniz.

    Güvenli İnternet Hizmetine Nasıl Geçebilirim?

    Güvenli internet hizmetine geçmek isteyen kullanıcılar öncelikle kullandıkları internet servis sağlayıcılarının sitesini kontrol edebilirler. Bu sitede yer alan yönlendirmelerle hizmeti kullanmaya başlayabilirsiniz.

    Servis sağlayıcınızın online işlemlerinden ya da SMS yolu ile hizmeti aktif edebilir ya da iptal edebilirsiniz. Tüm servis sağlayıcıları tarafından ücretsiz bir şekilde sunulur. Güvenli internet iptal sonrasında tüm özellikleri ile kapatılır. Normal hizmet almaya devam edersiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar