turknet logo

İnternet Hızı

Güvenlik Kamera Sistemi için Gerekli İnternet Hızı Nedir?

Haziran, 2022
Paylaş
  • 9075
  • Güvenlik Kamera Sistemi için Gerekli İnternet Hızı Nedir?

    Güvenlik kameralar evde ve iş yerlerinde güvenliği sağlamak için sıkça tercih edilen cihazlardır. Gelişen teknoloji ile beraber güvenlik kameralarına farklı özellikler eklenmiş ve internet bağlantısı gerekliliği artmıştır. Bu yazımızda güvenlik kameralarını kullanabilmek için gerekli olan internet hızından bahsedeceğiz.

    Güvenlik Kameraları için İnternet Hızı Kaç Olmalıdır?

    Güvenlik kameralarının sayısı, modelleri, özellikleri ve çözünürlük gibi birçok farklı parametre ihtiyaç duyulan internet hızı için değişikliğe yol açabilir. Ortalama bir çözünürlükte kullanılan bir kamera için 2 ile 5 Mbps internet hızı yeterlidir. Uzaktan izleme yapılacak ise 10 Mbps internet hızı ihtiyacı karşılayabilir. 

    Güvenlik Kameraları İnternetsiz Kullanılabilir mi?

    İnternet bağlantısına ihtiyaç duyulmadan kullanılabilen güven kamera sistemleri de bulunmaktadır. Her kamera sistemi için bir internet bağlantısına sahip olmak şart değildir. Kapalı devre güvenlik kamerası olarak adlandırılan bu sistemlerde görüntüler bir kayıt cihazına veya bilgisayara kaydedilir. Elde edilen görüntüler daha sonra izlenir. Bu sistemlerde uzaktan izleme yapılamaz. Uzaktan görüntülemenin yapıldığı kameralar ya da sistemler için internet bağlantısına ihtiyaç duyulur.

    Güvenlik Kameralar İnternet Hızını Yavaşlatır mı? 

    Güvenlik kameraları kullanıma bağlı olarak internet hızına etki eder. Sürekli olarak görüntü kaydı yapılması, uzaktan izlenme yapılması ya da kameraların sesli konuşma özelliklerinin kullanılması gibi faktörler internet kullanımı yükseltir ve internet hızını yavaşlatır. Ayrıca aynı ağa bağlantısını kullanan çok sayıda kamera bulunması ve farklı akıllı cihazların olması da internet hızınızın düşmesine yol açabilir.

    Güvenlik Kameralarının İnternet Tüketimini Azaltmak için Yapılması Gerekenler

    Güvenlik kameralarını ihtiyacınız doğrultusunda bazı değişiklikler yaparak internetinizin yavaşlamasını engelleyebilirsiniz.

    Doğru Formatta Kayıt: Güvenlik kamera sistemleri farklı görüntü formatlarında kayıt imkanı sunar. Doğru kayıt formatını seçerek kayıt sırasında oluşan internet hızındaki yavaşlanmayı önleyebilirsiniz. H.265 kameralar için yaygın kullanılan sıkıştırma bir standardıdır.

    Kamera Çözünürlüğü: Her zaman yüksek çözünürlükte görüntüleme ve kayıt yapmak internet kullanımını arttıran bir faktördür. Bazı kameraların çözünürlük ayarlarını değiştirerek internet tüketimini azaltabilirsiniz.

    FPS’i Düşürmek: Saniye başına yakalanan kare sayısı olan FPS, dosya boyutunun artmasını sağlar. Ağ trafiğinizi düşürmek için FPS ayarlarında değişikliğe gidebilirsiniz. Genel olarak saniyede 5 ile 7 kare yakalamak, düşük riskli alanları izlemek için yeterlidir. 

    Hareket Sensörü Kullanmak: Güvenlik kamerasını sadece hareket olduğunda etkinleştirecek şekilde ayarlamak ve hareket olduğunda kayıt yapmak hem depolama hem de internet kullanımında tasarruf yapmanızı sağlayacaktır. Hareket algılayıcı sensörler olan kameraları satın almayı tercih edebilirsiniz. 

    Siz de TurkNet’e gelerek internet hız problemi yaşamadan ve sınırlara takılmadan internet deneyimi yaşayabilirsiniz. İnternet altyapı sorgulama yaparak yaşadığınız yerde alacabileceğiniz maksimum internet hızını öğrenebilirsiniz. TurkNet kullanıcılarına yaşadıkları bölgedeki maksimum internet hızı sunar. Ayrıca GigaFiber ile 1000 Mbps Download ve Upload hızı sağlar. Başta güvenlik kameralarınız olmak üzere farklı tüm akıllı cihazlarınızda yüksek hızda internet bağlantısına sahip olabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar