turknet logo

Güncel Yaşam

Güvenlik Kamerası Ne Kadar İnternet Harcar?

Haziran, 2022
Paylaş
  • 8520
  • Güvenlik Kamerası Ne Kadar İnternet Harcar?

    Güvenlik Kamerası Ne Kadar İnternet Harcar? Çalışmak için internet bağlantısına gereksinim duyan güvenlik kameraları, çok fazla internet harcamaz. IP güvenlik kamerası olarak da adlandırılan bu sistemler, kameradan elde edilen görüntülerin online olarak farklı yerlerde bulunan cihazlardan izlenmesini sağlar. Güvenlik kamerasından elde edilen görüntülerin izlenmesi için gereken internet, izleme işleminin sağlandığı cihazdan temin edilir. Kameranın kendisinin çalışması için sınırlı bir internet paketi yeterli olur. Elbette tüketilecek internet miktarı ile sisteme dahil edilmiş olan kamera sayısı arasında doğrudan bir bağlantı bulunur.

    Güvenlik Kamerası Ne Kadar İnternet Harcar?

    Bir Wi-Fi kamera sisteminin günlük, haftalık veya aylık olarak tükettiği bant genişliği bir dizi faktöre bağlıdır. Ayrıca farklı tür ve markalarda akıllı Wi-Fi kameralar bulunduğundan bu sorunun net bir yanıtı bulunmuyor. Tercih edilen kullanım şekline ve markaya göre ayda ortalama olarak 30 GB – 400 GB veri harcayabilir.  

    Güvenlik Kamerasının İnternet Harcamasına Etki Eden Faktörler

    Kameranın çözünürlüğü: Kaliteli çekimler ve kayıtlar için kamera çözünürlüğü maksimumda kullanılmalıdır. Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerin ve videoların kalitesi ne kadar yüksekse o kadar çok veri tüketir.

    FPS (Frame Per Second): Saniye başı kare hızı olan FBS, bir kameranın kareleri (ardışık görüntülerin) tek bir saniyede ne sıklıkta görüntülediğini ifade eder. Farklı FPS’lerde yayın yapan kameralar bulunmaktadır. Güvenlik Wi-Fİ kameranızın FPS’i ne kadar yüksek olursa videolarınız o kadar net ve akıcı olur. Fakat buna bağlı olarak veri tüketimi de o kadar yüksek olur.

    Kamera özellikleri: Güvenlik kameralarınızın ekstra özellikleri de internet harcamasına etki eden faktörler arasında yer alıyor. Sesli konuşma, alarm, hareket sensörü gibi farklı özellikler aktif kullanımınıza bağlı olarak internet harcamanıza da etki edecektir.

    Görüntü kaydetme sıklığı: Güvenlik kameranız 7/24 buluta kayıt yapacak mı? Yoksa sadece hareket ve ses algıladığında mı görüntü yükleyecek? Şüphesiz sürekli görüntü kaydı yapılması ile harekete ve ses bağlı olarak kayıt yapılması arasında büyük bir fark var. Günümüzde üretilen akıllı güvenlik kameraları veri kullanımını en aza indirmek için bazı modellerde yalnızca olağan dışı etkinlikler algıladıklarında 10-15 saniyelik uyarı videoları kaydedebilir, buluta yükleyebilir ya da yerel olarak bir depolama aygıtına kaydedebilir. Yapılan araştırmalarda kesintisiz video kaydeden kablosuz kameralar, ayda 60 GB’ın üzerinde veri aktarımını (yükleme) kolayca kullanabilir. Bununla birlikte, kamerayı yalnızca talep üzerine kayıt yapacak şekilde ayarlarsanız (örneğin hareketleri algıladığında), bu kotanın her ay yaklaşık 10 GB – 30 GB’a düşmesini bekleyin.

    Kamera sayısı:  (evinizin güvenlik sisteminde) Bu da oldukça basittir. Ön kapınızda, mutfağınızda, garajınızda, çocuk odanızda kameralarınız varsa ve bunlar aktif olarak yayın akışı yapıyorsa (veya kaydediyorsa), sabit aylık verilerinizin birkaç gün veya hafta içinde patlamasını bekleyin.

    Sahne etkinliği: Bir WiFi kameranın kaydettiği sahnelerin türü, ne kadar veri tükettiği üzerinde de bir etkiye sahiptir. Beyaz bir duvarın 10 saniyelik bir klibini kaydetmek, çocuklarla dolu yoğun bir odanın eşit uzunluktaki bir klibini yayınlamaktan daha az bant genişliği kullanan genel bir kuraldır. 7. Sıkıştırma seviyesi Akıllı WiFi kameralardan kaydedilen klipler yüklenmeden önce, marka ve modele göre değişen bir tür sıkıştırma altındadır. Sıkıştırma, video ve görüntü kalitesini etkilerken, bant genişliği kullanımını azaltmaya yardımcı olur.

    Sıkıştırma Formatı: Akıllı Wi-Fi kameralardan kaydedilen klipler yüklenmeden önce, marka ve modele göre değişen bir tür sıkıştırma uygulanır. Sıkıştırma, video ve görüntü kalitesini etkilerken, bant genişliği kullanımını azaltmaya yardımcı olur.

    Güvenlik kamerasının internet harcamasına etki eden birçok faktör bulunuyor. Bununla birlikte farklı akıllı cihazlar da internet kullanımına etki eder. Siz de TurkNet’e gelerek kotasız internet ile tanışabilirsiniz. Hem güvenlik kamerası hem de farklı cihazlarınız için kota limitine takılmadan özgürce kullanım sağlayabilirsiniz.  

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar