turknet logo

İnternet Hızı

Herkes Evden Çalışırsa İnternet Hızına Ne Olur?

Şubat, 2022
Paylaş
  • 975
  • Herkes Evden Çalışırsa İnternet Hızına Ne Olur?

    Özellikle pandemi dönemiyle birlikte birçok kişi evden çalışmaya başladı. Aradan iki yıl geçti ve bazı şirketler bu durumu sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. Birçok şirket de hibrit sisteme geçti. Çalışanlar hem evden hem şirketten çalışmaya başladılar. Peki bir evde herkes evden çalışırsa internet hızına ne olur? Sizler için bu sorunun cevabını verdik. 

    Herkes Ev İnternetini Kullanırsa İnternet Hızına Ne Olur?

    İnternet hızı; kullanan kişi sayısına, kullanım amacına, sunucuya uzaklığa, altyapıya göre değişir. Özellikle korona ile birlikte birçok kişi evden çalışmaya ve çocuklar da evden eğitim görmeye başladı. Siz Zoom üzerinden görüşme yaparken çocuğunuz da EBA üzerinden derslerine katıldı. Tabii ki bu durum ev internetinin hızını etkiler. Kullanan kişi sayısı ve internete bağlı cihaz sayısı arttıkça Ping değeri artar. Ping değerinin artması internet hızınızı yavaşlatır. Eğer bu değer çok artarsa görüşmeleriniz ve işleriniz aksayabilir. Sadece kullanan kişi sayısı da değil, bu kişilerin internette ne yaptıkları da önemlidir. Örneğin; siz çalışırken çocuğunuz interneti çok harcayan bir oyun oynuyorsa bu ping değerini diğer aktivitelere göre daha da artıracaktır. Bunların dışında internet hızınızın kaç Mbps olduğu da önemlidir. Tek başınıza ev internetini kullanıyorsanız işiniz için 24 Mbps hız size yetecektir. Fakat ailece aynı interneti kullanıyorsanız ve herkes evden çalışıyor ya da eğitim görüyorsa 24 mbps hız size yetmeyecek, iş hayatınızda sorunlar yaşamanıza sebep olacaktır. Çoğu zaman ideal internet hızı 24 mbps olarak kabul edilse de altyapınızın desteklediği en hızlı interneti almanız daha mantıklı olacaktır. Dört kişilik bir aile 50 mbps internet hızıyla oldukça rahat bir şekilde evden çalışabilirler. Kısacası internet hızını etkileyen pek çok farklı faktör olsa da herkesin evden çalışmaya başlamasının internet hızını yavaşlatacağını söyleyebiliriz. 

    İnternet Hızını Artırmak İçin Neler Yapılabilir?

    İnternet hızınız yavaşsa ilk önce yapmanız gereken sorunun kaynağını bulmaktır. Bunun için de bir internet hız testi yapabilirsiniz. Eğer internet servis sağlayıcınızla anlaştığınız hızdan çok daha düşük bir hızda hizmet alıyorsanız şirketinizle iletişime geçmelisiniz. İnterneti birçok kişinin aynı anda kullanması ping değerini artırabilmektedir. Bu sebeple ethernet kablosu ile internete bağlanırsanız işinizi daha hızlı yapabilirsiniz. Wi-Fi daha yeni bir teknoloji gibi gözükse de hâlâ daha ethernet kablosu ile bağlanılan internet daha hızlıdır; çünkü kabloyla daha az veri kaybı yaşarsınız. Bunun dışında daha hızlı bir internet deneyimi için eğer altyapınız destekliyorsa fiber internet kullanmalısınız. Fiber internet‘te veriler fiber optik kablolar aracılığıyla iletilir ve en hızlı internet türüdür. Fiber interneti daha fazla kişiyle kullandığınızda diğer altyapı türlerinin internetlerine göre daha az sorun yaşarsınız. Altyapınızın desteklediği en fazla mbps’e sahip interneti almanız da oldukça mantıklıdır. Mbps arttıkça aynı ağı sorunsuz kullanabilen insan sayısı da artmaktadır. Hatta Gigabit internet de mevcuttur.

    Örneğin; TurkNet GigaFiber internet hizmeti ile kullanıcılarına 1 Gbps internet hızı sunmaktadır. Böylece daha fazla kişi aynı interneti sorunsuz kullanabilmektedirler. Bunun dışında eğer interneti kullanan herkesin arka planında çok fazla uygulama çalışıyorsa bu da internet hızını yavaşlatmaktadır. Sorun yaşıyorsanız en azından çalışırken indirmeleri durdurmanız ve arka planda çalışan uygulamaları kapatmanız internet hızınızı artıracaktır. İnterneti birden fazla kişinin kullanması internet hızını tek kişiye göre tabii ki düşürmektedir. Fakat yüksek hızlı ve kaliteli internet bağlantısı olan GigaFiber hizmetimizden yararlanarak bu sorunu yaşamak zorunda kalmazsınız. Altyapı sorgulama yaparak adresinizde alabileceğiniz internet hızınızı öğrenebilir ve İnternet Abonelik Başvurunuzu hızlı ve kolayca yapabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar