turknet logo

Güncel Yaşam

IMDb’de En Yüksek Puan Alan Filmler Nelerdir?

Kasım, 2022
Paylaş
  • 32596
  • IMDb’de En Yüksek Puan Alan Filmler Nelerdir?

    Atıştırmalıklarımızı hazırlayıp güzel bir film izlemek için ekran başına geçtiğimiz zaman birçoğumuz IMDb puanına bakarak seçim yaparız. Kaliteli bir yapım izlemek için IMDb’de en yüksek puan alanları tercih etmek isteriz. Bu yazımızda film seçim sürecinizi daha kolay hale getirmek için IMDb’de en yüksek puan alan filmleri listeledik. 

    IMDb Nedir?

    Açılımı Internet Movie Database olan IMDb; filmler, TV programları ve video oyunlarının yanı sıra oyuncular, yönetmenler ve diğer film endüstrisi profesyonelleri hakkında bilgiler içeren çevrimiçi bir veritabanıdır. Bu bilgiler arasında oyuncu ve ekip listeleri, film çıkış tarihleri ve gişe bilgileri, olay örgüsü özetleri, fragmanlar, oyuncu ve yönetmen biyografileri gibi çeşitli bilgiler yer alır. 

    Web’de yer alan en büyük ve kapsamlı film veritabanı IMDb olarak bilinir. Eğer bir filmi ya da aktörü araştırmışsanız, muhtemelen IMDb’ye girmişsinizdir. IMDb, 1990 yılında açılmıştır ve şu an Amazon.com bünyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

    IMDb’de Film Nasıl İzlenir?

    Öncelikle IMDb TV’ye girip kaydolmanız gerekir. Aradığınız spesifik bir film varsa başlık aramasından faydalanabilirsiniz. Rastgele bir seçim yapmak veya ilginizi çeken bir içerik izlemek isterseniz IMDb TV’de listelenen çeşitli içeriklere göz atabilirsiniz.

    Reklam destekli ücretsiz bir hizmet olarak premium özellikler sunmaz fakat izleme listesinden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Kendi Watchlist’inizi oluşturup izlemek istediğiniz içerikleri takip edebilirsiniz. Bir dizi veya film IMDb TV’de mevcutsa, izleme listenizi kullanarak IMDb’nin ana sayfasında görebilir ve ardından izleyebilirsiniz.

    En Yüksek Puan Alan IMDb Filmleri

    Kullanıcılar, filmleri belirli kriterlere göre değerlendirir ve IMDb’de en yüksek puan alan filmler listesi belirli zamanlarda güncellenir. Filmlerin sıralaması, bu kullanıcı güven oylarına dayanır ve alınan oylara bağlı olarak bir film listesi önünüze gelir. IMDb listesinden en yüksek puan alan IMDb filmlerine ulaşabilirsiniz. Bu liste içinde kendi zevkinize uygun olan filmleri izlemeyi tercih edebilirsiniz. Ne izleyeceğinize karar veremiyorsanız IMDb platformundaki en yüksek puan alan filmler listemize göz atabilirsiniz;

    1. Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) (1994) IMDb: 9.3
    2. Kara Şövalye (The Dark Knight) (2008) IMDb: 9.0
    3. Baba (The Godfather) (1972) IMDb: 9.2
    4. Baba 2 (The Godfather Part II) (1974) IMDb: 9.0
    5. Dövüş Kulübü (Fight Club) (1999) IMDb: 8.8
    6. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (The Lord of the Rings: The Return of the Kings) (2003) IMDb: 9.0
    7. Ucuz Roman (Pulp Fiction) (1994) IMDb: 8.9
    8. İyi, Kötü ve Çirkin (The Good, The Bad & The Ugly) (1966) IMDb: 8.8
    9. 12 Öfkeli Adam (Twelve Angry Men) (1957) IMDb: 9.0
    10. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) (2001) IMDb: 8.8

    Güzel bir film izleyerek kaliteli vakit geçirmek için tüm hazırlıklar tamam. Bu anın bozulmaması için geriye tek bir faktör kalıyor o da yüksek hızlı ve kotasız internet. Kesintisiz ve yüksek kalitede film izleyebilmek için altyapı sorgulama işlemi ile bulunduğunuz bölgede kullanabileceğiz en yüksek internet hızını öğrenebilir ve ardından TurkNet sınırsız internet paketiyle filmlerin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca “Takılmadan Film ve Video İzlemek için İnternet Hızı Kaç Mbps Olmalı?” içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar