turknet logo

Telekomünikasyon Sektörü

İnternet Aboneliğinizi Nasıl Dondurursunuz?

Haziran, 2022
Paylaş
  • 14968
  • İnternet Aboneliğinizi Nasıl Dondurursunuz?

    İnternet hizmeti olmayan ev neredeyse kalmadı. Dünya genelindeki dijitalleşme ile birlikte internet üzerinden dilediğimiz işlemi, yerimizden bile kalkmadan yapabiliyoruz. Eğitim, iş, eğlence derken her yaştan insan için internet önemli hale geldi. Tabii bu kadar önemli olmasına rağmen ne günün ne de yılın her döneminde kullanım yoğunluklarımız aynı olmuyor ve hatta bazen evde bile olmayabiliyoruz. Bu noktada evde kullandığınız internet hizmetini iptal ettirmeyi düşünüyor olabilirsiniz. İlk bakışta size çok mantıklı gibi gelse de aslında bu daha büyük sorunlara yol açabilir.

    İnternet hizmetini dondurmak mantıklı mı?

    İki ay evde olmayacağınızı düşünelim. Bu süre zarfında internet faturasını ödememek için ilk olarak akla hemen evde internet hizmetini iptal ettirmek geldi. Bu noktada hizmetinizi iptal ettirdiğiniz zaman size ayrılmış olan port anında başka bir kullanıcı için aktif edilir. Siz iki ay fatura ödememiş olursunuz. Eve döndüğünüz zaman internet bağlatmak isterseniz eğer duyacağınız şey “şu an uygun port bulunmuyor” olabilir. Hatta duyma ihtimaliniz yüksek. Aylarca beklemeden, bu sırada ödenen yüklü mobil internet faturalarından sonra port bulabilirsiniz.

    Tüm bunları yaşamamak için aslında tüm internet kullanıcılarının kullanabileceği bir hizmet var; hizmet dondurma! İnternet hizmeti almaktan tamamen vazgeçmiyorsanız eğer hizmetinizi dondurabilirsiniz. Böylece geldiğinizde zaman kaybetmeden internetiniz olur ve dondurduğunuz süre boyunca da para ödemezsiniz. Başlıktaki soruya gelecek olursak, evet eğer tekrar internet hizmeti kullanacaksanız dondurmak mantıklı!

    İnternet Hizmeti Nasıl Dondurulur?

    İnternet hizmeti dondurma işlemi, tüm operatörler tarafından kullanıcılara sunulan bir hizmet. Detayları şirketten şirkete değişebilir. Bu sebeple operatörünüzle iletişime geçmeyi unutmayın.

    İnternet hizmetini dondurduğunuz zaman aslında arka planda hizmetiniz kapatılmaz. Yani mevcut portunuz sizin için saklanır.

    Hizmetinizi bir yıl içerisinde en fazla 4 ayrı seferde ve toplamda 365 gün dondurabilirsiniz. Dondurabileceğiniz gün sayısı, bir sonraki yıl dönemine devretmez.

    30 günlük dondurma bedeli, 100 TL’dir. Süre daha kısa veya uzun olursa dondurduğunuz gün sayısı kadar ücret ödersiniz ve her dönem için ayrı fatura alırsınız. Aylık ücret, kurulum ve modem taksitleri dondurma süresince tahsil edilmez, ancak geçmiş döneme ait ücretler talep edilebilir.

    Dondurma işlemi için yapmanız gerekenler;

    Dondurma talebinizi en erken ertesi güne, en geç ise 60 gün sonrasına girebilirsiniz. Talebiniz alındıktan sonra en kısa sürede işleminiz gerçekleştirilir. Daha sonrasında ise bitiş tarihinden önce de hizmetinizi aktif edebilirsiniz. İnternet hizmetini dondurmak istediğinizde, eğer aldığınız ek bir hizmet varsa onlar da dondurulur.

    Hizmetinizin dondurulabilmesi için talep girişi sırasında ya da işlem anında ödenmemiş bir borcunuzun olmaması ve nakil, paket değişikliği gibi devam eden herhangi bir süreç içerisinde yer almamanız gerekiyor.

    Dilerseniz, hizmetinizi talep ettiğiniz bitiş tarihinden önceki bir tarihte de aktif hale getirebilirsiniz.

    İnternet hizmeti almak için sonrasında büyük uğraşlar vermemek için hizmetinizi dondurma yöntemine başvurabilirsiniz.

    TurkNet’te kullanıcı odaklı yaklaşımımız ile size her zaman en pratik, en dijital çözümleri sunmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin en iyi internet deneyimini kullanıcılarımız özgürce yaşasın istiyoruz. Siz de yaşadığınız tüm sorunlarda Net Uzman ekibinizden destek talep edebilirsiniz, en doğru çözümü hızlıca sunacaklardır. İnternetinizi özgürce kullanın!

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar