turknet logo

Güncel Yaşam

Netflix için Gereken Minimum İnternet Hızları

Eylül, 2021
Paylaş
  • 5412
  • Netflix için Gereken Minimum İnternet Hızları

    Tercihlerinize göre şekillenen bir medya akışı ve eğlence sunan Netflix, dünyadaki en popüler kaynaklardan biri. Bütün servislerini internet üzerinden sunan Netflix, kota sınırı bulunmayan bir internet paketine sahip olmanızı gerektirir. Peki, Netflix ne kadar internet kotası harcar? İnternet hızım ne olmalı? Netflix görüntü kalitesi nasıl ayarlanır? Bu ve benzeri daha fazla konu hakkında merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz.

    Netflix İzlemek için Hangi İnternet Bağlantısı Daha İyi?

    En sevdiğiniz Netflix film ya da programını izlemek için hangi internet bağlantısının daha iyi olduğunu biliyor musunuz? Peki, Fiber, DSL ya da VDSL bağlantı seçenekleri arasından hangisi daha iyi performans sağlıyor? Keyifli bir Netflix kullanımı için bu ve daha fazla konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmalısınız. Keyifli bir Netflix kullanımı, yüksek bir internet kullanımı gerektirir. Bu internet kullanımı için de doğru bir modem bağlantı tercihi yapmalısınız.

    İnternet sağlayıcıları ADSL, Fiber ve VDSL modem bağlantı seçenekleri sunar. Bu modem bağlantıları, dünyanın her yerinde kullanılan ve en sık tercih edilen bağlantılar arasındadır. Bu bağlantı seçenekleri arasındaki farklı bilirseniz en doğru seçimi yapabilir ve kaliteli bir Netflix deneyimi yaşayabilirsiniz.

    Bağlantı seçeneklerinden biri olan ADSL modem, asimetrik dijital abone hattı olarak tanımlanabilir. Bu bağlantının en iyi tarafı, ekstra bir hat gerektirmiyor olmasıdır. Bu modemleri kullanarak 24 MBpS’ye kadar bağlantı hızı alabilirsiniz. Ancak elde edeceğiniz bu hız kablo kalitesine ve kaynağın evinize olan uzaklığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

    Bir diğer seçenek olan VDSL, ADSL’ye göre 10 kat daha hızlı yükleme ve 5 kat daha hızlı indirme hızına sahiptir. Fiber ağ ise 1 GBpS’ye kadar download hızı sunar. Ancak 24 MBpS’lik ADSL modem hızı Netflix için en doğru seçenektir.

    Netflix İzlemek için Gerekli İnternet Hızları

    Netflix’te 4K kalitesinde izleme keyfi yaşamak için ne kadar internet hızının gerekli olduğunu biliyor musunuz? Netflix 4K yayınları destekler ancak bu yayın kalitesi için 4K destekli bir televizyon yeterli değil. Bunun için yeterince hızlı performans sunan bir internet bağlantısı da gerekir.

    Peki, Netflix ne kadar internet harcar?

    Bu bilgiler doğrultusunda ev interneti hızım ne kadar diye sorgulama yapabilir; gerekli iyileştirmeyi sağlayarak ve Netflix izlemek için internet hızı seçimi yaparak ideal bir seyir deneyimi yaşayabilirsiniz.

     

    İnternet Hız Testi Ölçme & Speed Test – TurkNet

    Yüksek Hıza Rağmen Netflix’te Donma Yaşıyorsanız Ne Yapmalısınız?

    İnternet hızım iyi ama videolar donuyor diyorsanız bant genişliği ve izleme hızını etkileyen diğer faktörlere dikkat etmeniz gerekir. Bant genişliği nedir ve izleme hızını etkileyen diğer faktörler nelerdir? Netflix internet hızı ile doğrudan bağlantılı, ancak yüksek hızlı bir bağlantıya rağmen bazı nedenlerle donma gibi durumlar yaşanabilir.

    İşte bant genişliği de bu durumlardan biridir. Birden çok kullanıcının Wi-Fi kullandığı durumlarda toplam bant genişliğini düşürmek yerine misafir ağı açmak ve diğer cihazların bağlantısını bu ağ ile sağlamak gerekir. Böylelikle misafir ağının bağlantı hızını düşük tutarak Netflix bağlantı hızı artırılabilir.

    Netflix bant genişliği kullanımını kontrol etmek için video kalitesi ayarlarında değişiklik yapılabilir. Bu işleme ek olarak bağlantı hızı da kontrol edilmelidir. Bu bilgiler ışığında bağlantı hızını merak ediyorsanız, bilgisayar ya da mobil cihaz kullanımlarında Netflix hız testi yapabilir ve bu doğrultuda bir iyileştirme sağlayabilirsiniz.

    Netflix’te Görüntü Kalitesi Nasıl Ayarlanır?

    Favori dizi ya da filminizi izlerken o anda ekrandaki her şeyi hissetmenizi sağlayan netlikte bir görüntü kalitesi son derece önemli. Ancak bazı nedenlerle görüntü kalitesi yetersiz kalabilir ya da düşebilir. Peki siz Netflix görüntü kalitesi ayarlama konusunda bilgi sahibi misiniz? Netflix görüntü kalitesi düştü dediğiniz durumlarda uygulama üzerinden ayarlama yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

    Yapmanız gereken ilk şey Netflix yürütme ayarlarını değiştirmek olmalı.

    Bu işlemi gerçekleştirmek için; Netflix.com adresini kullanarak oturum açın. Ardından sol üst tarafta bulunan menüye ve ardından da hesap öğesine dokunun. Aşağı kaydırdınız sayfada ebeveyn kontrolleri ve profil ayarlarını seçin. Değişiklik yapmak istediğiniz profile dokunun. Tam da bu aşamada veri kullanımı ayarlarını çocuk profilinden değiştiremeyeceğinizi belirtmek gerek. Yetişkin profili seçtikten sonra yürütme ayarlarında bulunan değiştir ögesini seçin. Buradan ekran başına veri kullanımı ayarlamasının altında bulunan “yüksek” seçeneğini tıklayın ve “kaydet”e dokunun. Bu işlemlerin ardından Netflix’i yeniden başlatın.

    Ardından cihazın HD içerik formatına uygun olup olmadığından emin olmalısınız.

    Standart ya da özel bir plan içeren Netflix paketine sahipseniz dizi ve filmlerin birçoğunu HD kalitesinde izleyebilirsiniz. Netflix HD izleme kalitesi için yürütme ayarlarını değiştirebilirsiniz. Kullandığınız cihaz 720p ve daha yüksek çözünürlükte videoları oynatabiliyorsa, HD kalitesinde video gösterimini destekler. Bundan emin değilseniz, cihaz üreticisine danışabilir ya da kullanma kılavuzuna göz atabilirsiniz.

    Yayın cihazının da HD için uygun bir yapılandırmada olup olmadığından emin olun.

    Bazı cihazlar televizyona birden çok video çıkışı ile bağlanabilir. Bu durumda cihazın HDMI ya da komponent video gibi HD kalitesinde videoları desteklediğinden emin olmanız önemlidir. Ayrıca, cihazınızın video izletme ayarlarının 720p ya da daha yüksek kalitede bir deneyim yaşatan bir çözünürlük için yapılandırıldığına da dikkat etmelisiniz.

    Son olarak bağlantınızın HD yayını desteklediğini kontrol edin.

    Ayrıca bağlantının HD yayını desteklemesi de son derece önemlidir. Netflix ultra HD yayını kesintisiz bir şekilde kurmak ve bu kalitede izlemek için, kullandığınız bağlantının 5 megabit ya da daha yüksek bağlantı hızını desteklemesi gerekir.

    Netflix’i Siz Hangi Hızda İzliyorsunuz?

    Netflix’te bulunan içerikleri kesintisiz bir şekilde izleyebilmek için internet hızının belirli bir hızın üzerinde olması şart. Netflix 4K internet hızı 25 megabit, SD yayınlar için internet hızı 3 megabit, HD yayınlar için de en az 5 megabit olması gerekir. Netflix en hızlı internet kullanımını mümkün kılarak tüm içerikleri sinema kalitesinde izleyebilmenizi sağlar. Netflix paketini seçtiniz ve favori içerikleri keşfediyorsunuz. Ancak bazı nedenlerle yeterli performansı elde edemiyor olabilirsiniz.

    Peki, Netflix’i hangi hızda izlediğinizi biliyor musunuz? İzlediğiniz hızı bilmiyor ve test etmek istiyorsanız bağlantı hızını denetleyebilirsiniz. Netflix uygulaması üzerinden yapabileceğiniz bu denetime Netflix ana ekranda başlamalısınız. Ardından ayarlar bölümüne girmeniz gerekir. Ancak bu aşamada ayarlar simgesini görmüyorsanız kullandığınız cihaz bu özelliği desteklemiyor demektir. Simgeyi bulduktan sonra ağ denetlemeyi açın. Bu işlemlerin ardından Netflix uygulaması, bağlantı hızınızı kontrol edecektir.

    Hız testi yapmak için başka bir alternatife de sahipsiniz. TurkNet tarafından geliştirilmiş olan internet hız testi uygulamasını da kullanabilirsiniz. Bu test aracı ile hız testi yapabilir ve internet hızını artırmak için öneriler alabilirsiniz. Ayrıca Netflix’i yüksek çözünürlükte izleyebilmek için fiber internet tercih edebilirsiniz. Fiber altyapı sorgulaması yaparak altyapınızın desteklediğini hızı öğrenebilirsiniz.

    Netflix ISS İndeksi Nedir?

    ISS (internet servis sağlayıcı), belirlenmiş bir ücret üzerinden internet erişimini mümkün kılan kurum ya da şirketlere verilen genel isimdir. İnternet ağının ulaşılabilir bir hizmete dönüşmesini sağlayan ISS, Netflix izleme deneyimini de büyük oranda etkiler. Netflix ISS indeksi ise Netflix’in dünya çapındaki belirli internet servis sağlayıcıları (ISS) üzerindeki prime time performansının bir ölçüsü. Ancak belirli bir ISS ağında akacak diğer hizmetler ve veriler için genel bir performans ölçüsü değildir.

    ISS yani internet servis sağlayıcı dizini, hangi servis sağlayıcıların en iyi prime time Netflix izleme deneyimi yaşattığını ölçer. Üyelere yüksek kalitede bir Netflix deneyimi sunma konusunda harika bir iş çıkaran ISS’ler, kullanıcıların diledikleri içeriği en iyi şekilde izleme deneyimi yaşaması için kullanışlı bir araçtır. Bu aracı düzenli aralıklarla takip edebilirsiniz.

    Gururlarımız — TurkNet — TurkNet

    Netflix’te Türkiye’nin En Hızlısı: TurkNet

    Netflix’in düzenli olarak web sitesi üzerinden dünya ve ülke bazlı olarak sunduğu sunucularına en hızlı ulaşan operatörler listesinde olan marka, Türkiye’den Netflix’e en hızlı bağlanan internet servis sağlayıcı oldu. Türkiye’de 140.000 aboneye sahip olan TurkNet, fiber optik altyapı yatırımlarına önem verdi ve bu bağlamda yerleşik operatörden bağımsız kendi altyapısını oluşturdu. İstanbul ve İzmir gibi gelişmiş alanlarda fiber optik şebeke kullanımını hızla artıran marka, yüksek kalitede hizmet sunmaya özen göstermekte ve tüm altyapısını buna göre geliştirmektedir.

    TurkNet sunduğu hizmetler ışığında şimdiye dek sayısız ödüle sahip olmuştur. Telefon, toplu internet, özel sanal ağ (IP MPLS VPN), veri merkezi ve barındırma hizmetleri sunan marka, Netflix’te yüksek görüntü kalitesi elde etmek ve keyif dolu bir seyir deneyimi yaşamak için ihtiyacınız olan tüm altyapıyı sağlar. Ayrıca oyuncuların vazgeçilmez platformu Steam’de de en hızlı deneyimi yaşamanızı mümkün kılar.

    Hızlı ve kesintisiz hizmeti bununla sınırlı tutmayan TurkNet, online eğitim için çok kullanılan EBA’nın sunucularını kendi veri merkezine kurarak en hızlı bağlantıları burada da sağlar. TurkNet’in sunduğu ayrıcalıklı hizmetten faydalanmak isterseniz yalnızca 4 adımda tamamlanan ve tüm adımları online olarak takip edebileceğiniz abonelik işlemlerini hemen başlatabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar