turknet logo

İnternet Hızı

Takılmadan Film ve Video İzlemek için İnternet Hızı Kaç Mbps Olmalı?

Ocak, 2022
Paylaş
  • 7505
  • Takılmadan Film ve Video İzlemek için İnternet Hızı Kaç Mbps Olmalı?

    Ortalama her insan neredeyse her gün internet üzerinden bir şey izliyor! Akşamüzeri Netflix’ten bir film ya da yemek yerken YouTube’tan mukbang! Film ve videolar hayatımızın bu kadar içindeyken herkes onları kaliteli bir şekilde izlemek istiyor. Fakat internet hızı düşük olunca ve ping değeri artınca videolar donabiliyor veya kalite düşebiliyor. Bu da can sıkıcı bir hal alıyor. Bu sebeple nesnelerin interneti ne bilmemiz gerekiyor. Ne amaçla ve kaç kişi kullandığınıza bağlı olarak da o hızda bir sınırsız internet almanız daha mantıklı hale geliyor. Bu sebeple bu yazımızda takılmadan film ve video izlemek için internet hızı kaç Mbps olmalı, GigaFiber internet nedir? Sorularının cevabını verdik.

    İnternet Hızını Neler Etkiler?

    Belirttiğimiz gibi internet hızını etkileyen pek çok faktör vardır. İnternet üzerinden neler yaptığınız, altyapınız, santrale uzaklığınız, interneti kaç kişi kullandığınız gibi birçok etmen sayabiliriz. Film ve video izlerken en çok kullanılan platformlar olan Netflix ve YouTube oldukça fazla internet kullanırlar. Altyapınız iyi değilse veya kullandığınız internetin hızı yavaş ise çok fazla sorun yaşayabilirsiniz. Bu sebeple altyapınıza uygun en hızlı interneti yani en yüksek Mbps miktarına sahip interneti almanızda her zaman için fayda var. Mevcut internet hızınızı öğrenmek için internet hız testi yapabilirsiniz. İnternet hız testi sonucunda da kendinize en uygun paketleri araştırabilirsiniz.

    Film ve Video İzlemek İçin Kaç Mbps İnternet Gerekir?

    Mbps, saniye başındaki veri aktarımının megabit cinsinden ifadesidir ve internet hızını belirtmek için kullanılır. Daha kaliteli film ve video izlemek için de internet hızınızın belli bir seviyede olması gerekir. Eğer interneti tek başınıza kullanıyorsanız 24 Mbps civarındaki bir internet hızı size yetecektir. Bu sayede filmleri çözünürlüğü düşmeden rahatlıkla izleyebilirsiniz. Fakat ev internetinizi daha fazla kişiyle paylaşıyorsanız maalesef sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sorunların en başında da videonun kalitesinin düşmesi gelir.

    Doğru bir internet paketi almak için de yaşadığınız bölgenin internet altyapısını bilmeniz çok önemlidir. Fiber internete uygun bir altyapıda yaşıyorsanız fiber internet almanız daha hızlı film ve video izlemenize yarayacaktır. TurkNet ise tamamen kendi altyapısıyla GigaFiber internet hizmeti sunmaktadır. GigaFiber internet 1000 Mbps’ye kadar hıza ulaşabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken altyapı sorgulama işlemidir.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar