turknet logo

Güncel Yaşam

İnternetten İngilizce Öğrenmek için 6 Ücretsiz Site

Şubat, 2023
Paylaş
  • 21005
  • İnternetten İngilizce Öğrenmek için 6 Ücretsiz Site

    İnternetle beraber dil eğitimi sınıf ortamından çıkarak internete taşındı. Bu sayede, kişiler çevrimiçi internet dersi alabilirken aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki kişilerle de pratik yapma şansı buluyor. Bu yazımızda evde İngilizce öğrenmek isteyenler için ücretsiz internet sitelerini derledik. 

    İnternetten İngilizce Öğrenmek Mümkün müdür?

    Evet, internetten İngilizce öğrenmek mümkün ve oldukça kolay. İngilizce öğrenmenize yardımcı olabilecek ücretsiz internet siteleri, uygulamalar, online kurs ve  birebir dersler internet üzerinden alınabiliyor. İnternetten İngilizce öğrenmenin büyük avantajlarından biri de öğrencilerin öğrenme süreçlerini kendilerinin planlaması. Böylece okul programınız ve iş yaşamına göre ders saatlerinizi organize edebilir veya kaçırdığınız derslerin tekrarını video olarak izleyebilirsiniz.

    İnternetten İngilizce Nasıl Öğrenilebilir?

    İngilizce seviyenizi öğrenip türünü belirleyerek, İngilizce çalışabilirsiniz. Örneğin başlangıç seviyesindeyseniz gramer konularını video olarak izleyebilir ve kelime bilginizi geliştirmek için uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Orta veya ileri seviye İngilizce bilgisine sahipseniz, farklı dil topluluklarına katılarak konuşma pratiği yapabilirsiniz.

    İnternetten İngilizce Öğrenmek için 6 Ücretsiz Site

    1. English Central

    English Central, 20000’e varan video dersleri ve canlı dersler üzerinden İngilizce öğretiyor. Ayrıca öğretmenlerle kullanıcıların dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan bir site. Sundukları okuma, anlama, kelime bilgisi ve dilbilgisi materyalleri ile oldukça başarılı bir sistem üzerinden çalışan bir site. Aynı zamanda kullanıcılar videoları izlerken ve konuşurken onların aktivitelerini kaydedebilir. Bu sayede yapılan konuşmalar üzerinden telaffuz ve kelime kullanımı gibi konularda geri bildirim alabilen öğrenciler, zaman içerisinde daha akıcı konuşmaya başlayabilir.

    2. Duolingo

    Duolingo, birçok yabancı dil seçeneği sunan popüler bir dil öğrenme sitesi. Bilgisayarınız, akıllı telefonunuz veya tabletiniz aracılığıyla ücretsiz olarak erişebilirsiniz. Genellikle İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlar için uygun olan platformda ileri seviyelerde de dersler sunuluyor. Okuma ve yazma becerilerine odaklanan bu site, kelime bilgisi, dil bilgisi hatta İngilizce konuşma pratikleri için etkileşimli oyunlar sunar.

    3. BBC Learning English

    Yalnızca İngilizce olarak görüntüleyebileceğiniz BBC Learning English, sistematik ve örgün eğitime daha yakın ilerleyen bir formata sahip. Okullarda olduğu gibi İngilizce dilinde videolar, okuma materyalleri ve radyo kayıtları üzerinden eğitim verir.

    4. Memrise

    Etkileşimli kartlarla (flashcard) İngilizce öğrenmenize yardımcı olacak Memrise, çok sayıda kullanıcısı ile dil eğitiminde oldukça tercih edilen bir sitedir. Kapsamlı bilgi dağarcığıyla öğrenme sürecini oyunlaştırarak daha ilgi çekici ve eğlenceli hale getirdiği için özellikle gençlerin favorileri arasında yer alır.

    5. Busuu

    “Günde 10 dakikanızı ayırarak İngilizce öğrenebileceğiniz bir internet sitesi ise Busuu. Ana dili İngilizce olan kişilerle iletişime geçerek konuşma pratiği de sunan bir platform. Her kullanıcıya özgü bir çalışma planı yapabiliyor ve bu sayede daha rutin bir şekilde, belirli öğrenme hedefleri doğrultusunda İngilizceyi öğretiyor.

    6. Open Culture

    Open Culture, İngilizce öğrenenler için dil dersleri, kelime oluşturucular, dilbilgisi rehberleri, telaffuz dersleri içeren sesli ve videolu kaynaklar sunar. Çeşitli üniversiteler ve dil okullarından alınan bu kaynaklar, günlük hayatta kullanılan İngilizce’den akademik seviyeye kadar farklı seviyelerdeki İngilizce derslerinden oluşur. Böylece her seviyedeki kullanıcıya hitap edebilmektedir.

    Siz de İngilizce öğrenmek istiyorsanız yukarıdaki internet sitelerinden yararlanabiliriz. Videoları izlemek ve canlı derslere katılmak için yüksek hızda internet bağlantısına sahip olmak önemlidir. TurkNet olarak kendi altyapımızla GigaFiber hizmeti sunuyoruz. 1000 Mbps’ye varan hızla İngilizce videolarını takılmadan izleyebilir ve canlı derslere sorunsuz bir şekilde katılabilirsiniz. Altyapı sorgulama işlemi ardından internet abonelik başvurusu yapabilirsiniz. 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar