turknet logo

İnternet Teknolojileri

İşletmelerdeki Wi-Fi Bağlantısının Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Haziran, 2022
Paylaş
  • 599
  • İşletmelerdeki Wi-Fi Bağlantısının Güvenliği Nasıl Sağlanır?

    Wİ-Fİ bağlantı hem pratik kullanım sağlaması hem de çok sayıda kullanıcıya internet bağlantısı sunması nedeni ile işletmeler tarafından sıkça tercih edilen bir teknoloji haline geldi. Fakat çok sayıda kişi tarafından kullanılan Wi-Fi ağları siber saldırılara karşı açık durumda. İstenmeyen durumların yaşanmasını engellemek için hem işletmelerin hem de kullanıcıların dikkat etmesi ve uygulaması gereken işlemler bulunuyor. Bu yazımızda işletmeler ve kullanıcıların Wi-Fİ ağı güvenliğini sağlaması için yapması gerekenleri derledik. 

    İşletmelerde Wi-Fi Güvenliğini Sağlamak için Yapılması Gerekenler

    Modeminizin Fiziksel Güvenliğini Sağlayın: Modemlerin üzerinde güvenlik ayarlarını sıfırlayabilecek düğme bulunmaktadır. Herhangi bir riskli durumla karşılaşmamak için modeminiz herkesin erişebileceği bir noktada bulundurmamalısınız.

    Modeminizin Oturum Açma Bilgilerini Güncelleyin: Çoğu modem internette kolayca bulunabilen kullanıcı adı ve şifre kombinasyonuyla gelir. Modeminize erişimi zorlaştırmak için güçlü bir parola ve farklı bir kullanıcı adı belirleyin.

    Güvenlik Duvarını Aktifleştirmek: Modemlerin tehditlere karşı sahip olduğu güvenlik duvarı bulunmaktadır fakat otomatik olarak kurulumda devreye girmeyebilir. Modeminizin güvenlik duvarının açık olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

    Ağ İsmini Değiştirin: Wİ-Fi ağ isminiz internet hizmeti veya modem hakkında bilgi içermemelidir. Bunun yerine işletmenizi anımsatacak bir isim seçebilirsiniz.

    Yazılımlarınızı Güncelleyin: Güvenlik yazılımlarınızı düzenli olarak güncellemek siber saldırılara karşı güvende olmanıza yardımcı olur. 

    Çalışanlar ve Müşteriler için Ayrı Bağlantı Noktaları Oluşturun: Hem çalışanlar hem de müşteriler için iki farklı ağ kurmak ve trafiği bölmek meydana gelebilecek büyük sorunları önlemenize yardımcı olur.

    WPA3 Kullanmak: WPA 3 tahmin yolu ile şifrenizin bulunmasını engeller ve aynı zamanda dışarıdan Wi-Fi ağınıza sızmaları önler.

    İşletme Wi-Fi Ağına Bağlanıyorsanız Dikkat Etmeniz Gerekenler

    İşletmeler tarafından sunulan ücretsiz Wi-Fi ağları her ne kadar cazip olsa da güvenlikle ilgili istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Eğer herkese açık bir işletmenin Wi-Fi ağına bağlanıyorsanız, dikkat etmeniz ve kontrol etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Bunlardan bazıları ise aşağıdaki gibidir:

    Wi-Fi ağları hem kullanıcılar hem de işletmeler için oldukça avantajlı olsalar da kullanım sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Kolay ve hızlı bir şekilde internete erişimi sağlayan Wi-Fi ağlarını kullanmadan önce ve kullanım esnasında dikkatli olarak olumsuz durumlar engellenebilir ve güvenli bir şekilde internet kullanımı sağlanabilir.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar