turknet logo

TurkNet Gündem

İTÜ’de Bilgisayar Mühendisliği Doktorası Yaparken TurkNet Projelerinde çalışın. Üstelik Para Kazanarak!

Ağustos, 2020
Paylaş
  • 1063
  • İTÜ’de Bilgisayar Mühendisliği Doktorası Yaparken TurkNet Projelerinde çalışın. Üstelik Para Kazanarak!

    İTÜ, TÜBİTAK ve TurkNet ortaklığında bir proje başlattık (bu TÜBİTAK-2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında bir proje). Özetle İTÜ Bilgisayar Mühendisliğinde doktora yapan üç öğrenci, doktora tezlerini TurkNet’in ArGe yaptığı alanlarda ve TurkNet’le koordineli bir şekilde yapacak. Bunun karşılığında da dört yıl boyunca (bütünleşik doktora programlarında beş yıl boyunca), TÜBİTAK’tan ayda 4.500 TL, TurkNet’ten ayda 2.500 TL burs alacak.

    Ne yazık ki herkese açık bir proje değil bu. Ama merak etmeyin daha farklı projeler de geliştirmeye devam ediyoruz. Siz aşağıdaki şartları yerine getiremiyorsanız ama getiren birini tanıyorsanız lütfen bu yazıyı onunla paylaşın. Çok hayırlı bir işe vesile olabilirsiniz 🙂

    Projeye katılmak için öncelikle Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden İTÜ’de Bilgisayar Mühendisliği Doktora programında öğrenci olmak gerekiyor. Bu yıl için henüz başvuru süresi bitmedi. Son tarih 18 Eylül. Yani henüz öğrenci değilseniz ama düşünüyorsanız hala vaktiniz var. Program detayları şurada: https://lnkd.in/egtiG5M Projeye dahil olmak için kabulünüzün 20 Ekim’e kadar tamamlanmış olması gerekiyor.

    Eğer zaten şu anda İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünde doktora öğrencisiyseniz, tez önerinizi henüz sunmamış olmanız gerekiyor.

    Ve son olarak tabii ki sizin beceri ve ilgi alanlarınızın bizim ArGe ihtiyaçlarımızla örtüşüyor olması gerekiyor.

    TurkNet, ArGe konusunda aktif. 40 kişilik bir ArGe ekibimiz var. Bu ekip veri madenciliği, büyük veri analizi, yapay zeka, ağ optimizasyonu gibi konularda çalışıyor. Hepsi heyecanlı, hepsi günlük hayatta uygulanan, etkisini görebileceğiniz projeler. Yani bizim ArGe sadece akademik değil. Kendinizi her anlamda geliştirirken elle tutulur projeler üretebileceksiniz.

    Doktora program sonunda akademik kariyerinize devam etmeyi tercih edebilirsiniz. Tabii kariyerinize TurkNet’te devam etmek de isteyebilirsiniz. Buna çok seviniriz.

    Şartları yerine getirdiğinizi düşünüyorsanız ve hala sorularınız varsa, daha detaylı sorularınızı İTÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Altan Çakır’a e-posta ile iletebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar