turknet logo

İnternet Teknolojileri

Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısı Nasıl Kurulur ve Etkinleştirilir?

Ocak, 2023
Paylaş
  • 6822
  • Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısı Nasıl Kurulur ve Etkinleştirilir?

    Kablosuz ağ bağdaştırıcısı hakkında merak edilenleri bu yazımızda derledik.

    Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısı Nedir?

    Kablosuz ağ bağdaştırıcı herhangi bir teknolojik cihazın bir ağa bağlanmasını sağlayan bir tür donanımdır. Dizüstü bilgisayar ya da taşınabilir cihazların kablosuz ağa bağlanabilmesi için olması gerekir. Bu cihazların yanı sıra masaüstü bilgisayarlarda da bulunabilir.

    Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısı Bilgisayarda Nasıl Bulunur?

    Kablosuz ağ bağdaştırıcısının bilgisayarınızda olup olmadığını öğrenmek için yapılması gereken işlemler şu şekildedir:

    Eğer bilgisayarınızda kablosuz ağ bağdaştırıcısı var ise nasıl çalıştırılır ya da bilgisayar kablosuz ağ bağdaştırıcısına nasıl bağlanır görelim.

    Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısı Nasıl Çalıştırılır?

    Bu donanım, internet erişimini evinizdeki tüm cihazlar arasında paylaşmanıza olanak tanır. Bu nedenle, evinizde internet erişimi olan tüm cihazlar (bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar, oyun konsolları vb.) kablosuz ağ bağdaştırıcısına bağlanabilir. Aşağıdaki adımlarla kablosuz ağ bağdaştırıcınızı çalıştırabilirsiniz.

    Bilgisayarlar Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısına Nasıl Bağlanır?

    Bilgisayarınızdaki kablosuz ağ bağdaştırıcısını çalıştırmak için takip etmeniz gereken işlemler sırasıyla şu şekildedir:

    1) Bilgisayarların sol/ alt/üst kısmında bulunan “Başlat” butonuna basarak menüler kısmını açın.

    2) Arama çubuğuna “Aygıt Yöneticisi” yazarak ilgili sayfaya geçiş yapın.

    3) Ağ bağdaştırıcıları sekmesinden genişletin butonuna tıklayarak yeni bağlantı noktasını seçin.

    4) Kablosuz ağ bağdaştırıcılarını açarak gerekli özelliklerin tanımlanmasını sağlayın.

    5) Yaptığınız ayarlamalardan sonra yapılandırmak için gelişmiş sekmesine tıklayarak işlemleri tamamlayın.

    Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısı Nasıl Sıfırlanır?

    Windows’da meydana gelebilen ağ sorunlarını gidermenin en etkili çözümlerinden biri kablosuz ağ bağdaştırıcısını sıfırlamaktır. Devre dışı bırakarak ya da sıfırlayarak yeniden etkinleştirmek, oluşan sorunlara bir çözüm önerisidir. Bilgisayarınızdaki kablosuz ağ bağdaştırıcılarını sıfırlamak ve yeniden başlatmak için aşağıdaki işlemleri takip etmeniz yeterli olacaktır.

    1) Bilgisayarın başlat butonuna tıklayarak “Denetim Masası”nı açın ve “Ağ ve Paylaşım Merkezi” sekmesine tıklayın.

    2) Bu sekme üzerinden “Ağ ve İnternet” bağlantıları seçerek devam edin.

    3) Ekranın sol tarafında bulunan menü panelinden “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir” seçeneğini tıklayarak ilerleyin.

    4) Mevcut Wi-Fi bağlantısı üzerine sağ tık yaparak “Devre Dışı Bırak” seçeneğini seçin. Bu işlem sonucunda kablosuz ağ bağdaştırıcınız kapatılarak internet bağlantınız kesilecektir.

    5) Devre dışı bırakma işleminden sonra yeniden kablosuz ağ bağdaştırıcını kurmanız ve çalıştırmanız gerekir. Bunun için de Wi-Fi bağlantısına tıklayarak “Etkinleştir” butonunu seçin. Bu işlem sonucunda kablosuz ağ bağdaştırıcısı yeniden aktif hale gelerek internet kullanımı devam eder.

    Yukarıda belirtilen işlemleri yerine getirdikten sonra yaşadığınız bağlantı sorunu giderilmiş olacaktır. Eğer hala bir sorun mevcut ise kablosuz ağ bağdaştırıcılarını sıfırlamak yerine internet sağlayıcınızda bir sorun olup olmadığının kontrolünü sağlayın.

    Wi-Fi ağ parametrelerini sıfırlayarak sorunlara çözüm üretmek en basit ve etkili bir yöntemdir. Wi-Fi ağını unutmak ve yeniden bağlanmak, durdurmak ya da silmek gibi işlemler yerine getirilerek oluşan sorunlar giderilebilir. Bunun dışında kablosuz ağ bağdaştırıcılarını güncelleme yaparak da oluşan sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

    Kota olmadan sınırsız internet deneyimi yaşamak istiyorsanız, TurkNet olarak 1000 Mbps internet hızını sizlere sunuyoruz. Üstelik taahhüt şartı bulunmuyor ve başka operatörden geçiş sürecinizde cayma bedelinizin bir kısmını karşılıyoruz. Siz de kampanyalarımızdan yararlanarak hemen TurkNet’li olabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar