turknet logo

İnternet Teknolojileri

Kablosuz Ağ Neden Görünmüyor?

Kasım, 2022
Paylaş
  • 20651
  • Kablosuz Ağ Neden Görünmüyor?

    Yazılımsal veya donanımsal problemlerden dolayı kablosuz ağ bağlantısına erişim sağlanamayabilir. Kablosuz ağ bağlantısının görünmeme sebeplerinden ve bu problemlerin çözümünü yazımızda bulabilirsiniz.

    Kabloların hacmini azaltabilmek için geliştirilen teknolojiler arasında yer alan kablosuz ağ bağlantılarında da  zaman zaman problemler yaşanabiliyor. Bu problemler arasında yer alan kablosuz ağ görünmüyor sorunu ise bağlantıyı zorlaştırarak engel çıkarabilmekte. Peki bu sorunla neden karşılaşıyoruz ve nasıl çözeriz inceleyelim.

    Kablosuz Ağın Görünmeme Sebepleri Nelerdir?

    İnternet kullanımında pek çok kolaylığı beraberinde getirmesiyle kablosuz ağlar sıklıkla tercih ediliyor. Ancak kimi zaman modemin hemen yanındayken bile cihazınız kablosuz ağ görünmüyor ibaresini gösteriyorsa bu sorunun sebepleri şu şekilde sıralanabilir;

    Kablosuz Ağ Nasıl Görünür Olarak Kullanılır?

    Cihazınızın kablosuz ağı görmemesinin pek çok sebebi olduğu için çeşitli çözüm yöntemleri vardır. Bu aşamada adım adım gitmek gereklidir. Cihazların kablosuz ağı görmemeleri halinde kullanıcılar ilk olarak modem resetlemeye yönelirler. Modeminizi resetlemeden önce ilk iş olarak modeminizin üzerindeki WLAN ışığının yanıp yanmadığını kontrol etmeniz daha doğru olacaktır. WLAN ışığı modemin kablosuz özelliğini gösteren bir ışıktır. WLAN ışığının yanmaması bu özelliğin devre dışı bırakılmış olması anlamına gelir. Yapmanız gereken tek şey modeminizin kablosuz özelliğini aktif etmektir. Ardından kablosuz ağınızı görüntüleyebilirsiniz.

    Kablosuz özelliği aktif etmek için;

    WLAN ışığının yanması ve kablosuz ağ isminin gizli olmamasına rağmen kablosuz ağ görünmüyorsa modeminizi resetleyin ya da yeniden kurulum yapın. Bu şekilde modeminizi de kontrol etmiş olursunuz. 

    Kablosuz ağlar bazen yavaş çalışabiliyorlar. Cihazınız modemin hemen yanında olmasına rağmen kablosuz ağda yavaşlama ya da kablosuz ağ görüntüleyememe sorunu ile karşılaşıyorsanız bir tür kablosuz parazite maruz kalmanız muhtemeldir. Parazitlerden şüpheleniyorsanız modeminizi fabrika ayarlarına döndürerek sıfırlayabilirsiniz ya da modeme etki etmesi muhtemel cihaz ve sinyal bozucu unsurlar mevcutsa ortadan kaldırabilirsiniz.

    Kablosuz Ağın Güvenli Hali Hangisidir?

    İnternet hayatımızı kolaylaştırırken pek çok riski de beraberinde getiriyor. Bu yüzden kullanıcıların kablosuz ağ güvenliği hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olması gerekiyor. Aslında en basit haliyle kablosuz ağ güvenliği, kablosuz ağ kullanırken risklere karşı alınabilecek önlemlerin bütününe verilen bir isimdir. Bu kapsamda değerlendirilmesi gereken en önemli risklerden biri ise Wi-Fi ağlarında meydana gelen siber saldırılardır. Siber saldırılar sonucu kablosuz ağınız üzerinden gerçekleştirdiğiniz işlemler izlenebilir, yanlış sitelere yönlendirilmenize sebep olabilir ve kişiler verileriniz elde edebilir. Bu yüzden modeminiz ile ilgili herhangi bir işlem yaparken dikkatli olmalısınız. Günümüzde çoğu insan siber saldırılardan korunmak amacıyla kablosuz ağ isimlerini sistem üzerinden gizliyor ya da WPS tuşunun açık olmamasına dikkat ediyor.

    Kablosuz ağınızı güvenli bir hale getirmek için için oldukça basit ve pratik şu adımları izleyebilirsiniz;

    Aynı kablosuz ağ bağlantısını kullanan pek çok kullanıcı ya da cihaz olabilir. GigaFiber internet kullanarak 1000 Mbps’e varan yüksek hızıyla  veya kendi altyapımız olması sebebiyle Wi-Fi’a hızlı ve sorunsuz bir şekilde bağlanabilirsiniz. Kaliteli bir internet bağlantısı ve güvenli kullanıcı deneyimi yaşamak, 7/24 müşteri hizmetlerimizin yanı sıra taahhütsüz, sınırsız GigaFiber internetten yararlanabilmek için altyapı sorgulama gerçekleştirdikten sonra internet başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar