turknet logo

İnternet Teknolojileri

Kablosuz Ağda Oturum Açın Hatası ve Çözümü

Mart, 2023
Paylaş
  • 87784
  • Kablosuz Ağda Oturum Açın Hatası ve Çözümü

    Kablosuz ağ kullanımı akıllı cihaz sayısının artması ve yaygınlaşmasıyla günümüzde daha çok tercih edilir hale geldi. Fakat kimi zaman kablosuz ağda sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bu sorunlar, internet kullanımını engelleyerek kısıtlamalara sebep olabiliyor. Kablosuz ağda oturum açın hatası da bunlardan biri. Kablosuz ağda oturum açın hatasının nedenlerini ve bu sorunun nasıl çözülebileceğini inceleyelim.

    Kablosuz Ağda Oturum Açın Hatası Nedenleri

    Bilgisayar, akıllı telefon ya da tablet gibi cihazlarda internete bağlanmaya çalışırken karşılaştığımız kablosuz ağda oturum açın hatasının farklı sebepleri olabilir, bunları şöyle sıralayabiliriz.

    Üniversite, iş yeri, otel vb. ortak kullanımlı yerlerdeki ağlar:

    Öncelikle ev dışındaki üniversite, iş yeri, otel gibi kamusal alanlardaki bazı internet ağlarına bağlanabilmek ve internete erişebilmek için oturum açmanız gerekir. Bu da o ağın gerektirdiği bilgilerinizi paylaşmanız ve genellikle telefonunuza gelen SMS ile internete bağlanabilmenizi sağlar. Böylesi durumlarda kablosuz ağda oturum açın hatası ile karşılaşabilirsiniz. 

    Faturanın ödenmemesi veya ödemenin geciktirilmesi:

    Evdeki internette ise eğer fatura ödenmez veya ödeme geciktirilirse, internet servis sağlayıcısı hesabı askıya alabilir veya kesintiye uğrayabilir. Bu da oturum açma hatası ile sonuçlanabilir. Bu nedenle, kablosuz ağda oturum açma sorunu yaşayan kullanıcılar öncelikle fatura durumlarını kontrol edebilir. 

    İnternet bağlantısı ve donanımın kontrol edilmesi:

    İnternet bağlantısı yoksa, oturum açma işlemi gerçekleştirilemez ve kullanıcılar internete erişemezler. Bu sorun, internet servis sağlayıcısının genel bir arıza yaşaması, modem ya da yönlendiricide bir arıza olması, bağlantının kesilmiş olması gibi birçok nedenle meydana gelebilir. Kullanıcılar, internet bağlantısı olmadığında öncelikle modem ve yönlendirici gibi donanımların durumunu kontrol etmelidir.

    Kablosuz Ağda Oturum Açın Hatası ve Çözüm Önerileri

    Şifreyi kontrol edin: Kablosuz ağa bağlanmak için doğru şifreyi girmek gerekir. Yanlış şifre girdiğiniz için oturum açma hatası alabilirsiniz. Bu nedenle, kablosuz ağ şifrenizi doğru girdiğinizden emin olun.

    Modemi yeniden başlatın: Modemi yeniden başlatmak, bağlantı sorunlarını gidermenin en basit yollarından biri. Modemi kapatın ve birkaç saniye bekledikten sonra yeniden açın. Bu işlem kablosuz ağ bağlantınızın yeniden yapılandırılmasına ve sorunların giderilmesine yardımcı olabilir. Modem kablolarını kontrol etmeyi de unutmayın.

    Kablosuz ağ sinyalini güçlendirin: Kablosuz ağınızın sinyal seviyesi düşükse, bağlantı sorunları yaşayabilirsiniz. Kablosuz ağınızın sinyalini güçlendirmek için modem ve yönlendiriciyi doğru şekilde konumlandırdığınızdan emin olun. Ayrıca, sinyal güçlendirici gibi ek ekipmanlar kullanarak sinyal gücünü artırabilirsiniz.

    Farklı bir cihazla deneyin: Oturum açma hatası alıyorsanız, sorunun cihazınızdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol edin. Farklı bir cihazla kablosuz ağa bağlanmayı deneyin. Sorunun sadece bir cihazda olup olmadığını kontrol edin. Eğer farklı bir cihazla internete sorunsuz bir şekilde bağlanabiliyorsanız, sorun internetten değil cihazdan kaynaklı olabilir. Cihaz ayarlarını sıfırlayabilir ya da değiştirebilirsiniz.

    Kablosuz ağı sıfırlayın: Kablosuz ağın ayarlarını sıfırlamak, sorunların çözülmesine yardımcı olabilir. Kablosuz ağ ayarlarınızı sıfırlamak için, yönlendiricinin üzerindeki sıfırlama düğmesini kullanabilirsiniz. Düğmeyi basılı tutun ve modeminiz sıfırlanana kadar bekleyin.

    Faturanızı kontrol edin: Faturanızın ödenmesinde bir sorun olduysa, örneğin otomatik ödemenin gerçekleşmemesi gibi bir ödeme sorununuz varsa, bu sorunu çözdükten sonra birkaç saat içerisinde tekrar denemeniz gerekebilir. 

    İnternet sağlayıcınızla iletişime geçin: Yukarıdaki yöntemleri denediğiniz halde hala bu hatayı almaya devam ediyorsanız, internet sağlayıcınızla iletişime geçin. Sorun internet sağlayıcınızın sunucularından da kaynaklanıyor olabilir. İnternet sağlayıcınız, sorunu çözmek için sizi yönlendirecek ve size yardımcı olacaktır.

    Kablosuz ağda oturum açma hatası kullanıcıların karşılaşabileceği genel bir sorundur. Ancak, yukarıdaki çözüm önerilerini deneyerek sorunun nedenlerini tespit edebilir ve çözüm önerilerinden hareketle bu hatayı almaktan kurtulabilirsiniz. 

    TurkNet olarak kendi altyapımızla sunduğumuz GigaFiber hizmetimizde 1000 Mbps’ye varan indirme(download) ve yükleme(upload) hızı sunuyoruz. Ayrıca kablosuz internet ağınızı kesintiye uğramadan ve yüksek kalitede kullanmak istiyorsanız yapay zeka destekli akıllı Wi-Fi özelliği olan TurkNet SmartyFi teknolojisiyle tanışmanın zamanı gelmiş demektir. İnternet deneyiminizi üst seviyelere çıkarmak istiyorsanız altyapı sorgulama işleminizi tamamladıktan sonra internet abonelik başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar