turknet logo

İnternet Hızı

Kesintisiz Görüntülü Konuşma için İnternet Hızı Kaç Olmalıdır?

Nisan, 2022
Paylaş
  • 1856
  • Kesintisiz Görüntülü Konuşma için İnternet Hızı Kaç Olmalıdır?

    Özellikle pandemi ile birlikte evde geçirilen süre arttıkça görüntülü konuşmayı daha fazla kullanır hale geldik. Kullanıcılar çeşitli uygulamalar aracılığıyla ekstra bir ücret ödemeden, sevdikleriyle yüz yüze konuşabiliyor. Artık sadece bireysel kullanımlarda değil, kurumsal kullanımlarda da görüntülü konuşma bir opsiyondan ziyade standart hâline geldi. Şirketler Zoom, Teams, Webex gibi uygulamalar aracılığıyla toplantılar düzenlerken, eğitim kurumları ise dersleri Zoom ya da Google Meet üzerinden işleyebiliyorlar. Peki kesintisiz görüntülü konuşma için internet hızı kaç olmalıdır? Bu yazımızda sizler için bu sorunun cevabını verdik.

    Görüntülü Konuşma için İnternet Hızı Ne Olmalı?

    Görüntülü konuşmada internet hızı oldukça önemli. Eğer hızınız yavaş olursa hem sizin hem karşınızdakinin kalitesi düşer, ses iletilmeyebilir ve hatta görüşme hiç gerçekleşemeyebilir. İnternet hızı evdeki kullanıma ve kullanan kişi sayısına bağlı olarak değişir. Eğer ev internetini tek başınıza kullanıyorsanız ve görüntülü görüşmeler yapıyorsanız 35 – 40 Mbps aralığında bir hız sizin için yeterli olacaktır. Fakat interneti birden fazla kullanıcıyla paylaşıyorsanız ya da çok fazla cihaz kullanıyorsanız bu hız yeterli değildir. 

    Görüntülü konuşma uygulamalarının hepsi farklı internet harcar. WhatsApp için internet hızınızın çok fazla olmasına gerek yoktur fakat Zoom görüşmeleri hem internet verinizi çok yer hem de internet hızınızın da fazla olması gerekir. Kaliteli bir görüntülü konuşma için en mantıklı olan altyapınızın desteklediği en hızlı interneti almak olacaktır. Bunun dışında VDSL, ADSL ve fiber altyapı türleri arasında Fiber altyapı en hızlı olandır. Fiber altyapıda veriler, fiber optik kablolar aracılığı ile ışık formunda taşınır ve böylece ADSL internetin bakır kablolarından daha hızlı bir şekilde, daha az veri kaybı ile internetin taşınması gerçekleşir ve çok daha hızlıdır. Bu sebeple eğer altyapınız uygunsa mutlaka fiber internet tercih etmelisiniz. Altyapınızın desteklediği en hızlı interneti tercih ettiğinizde sadece görüntülü konuşmada değil, internette yapacağınız her aktivitede maksimum verim alırsınız.

    Görüntülü Konuşmada İnternet Hızını Arttırmak için Neler Yapılabilir?

    Öncelikle bir internet hız testi yapmalısınız. Eğer internet hızınız operatörünüzün size vaad ettiğinden daha az ise mutlaka iletişime geçmelisiniz. Eğer değilse ve bu hız size yetmiyorsa yeni paketlere göz atmalısınız ama internetinizi değiştirmeden önce taahhüt süresine dikkat etmelisiniz. Bunun dışında görüntülü konuşma esnasında ping düşürmek için birtakım önlemler alabilirsiniz. Görüntülü konuşma esnasında internete Ethernet kablosu ile bağlanırsanız daha hızlı bir bağlantı elde edersiniz. Ethernet kablosu ile bağlanılan internette kablosuz internete göre daha az veri kaybı yaşanır ve bu sebeple de daha hızlı olur. Ayrıca bilgisayarınızda arkada çalışan diğer uygulamaları kapatıp tüm indirmeleri de durdurabilirsiniz. Bu da ping düşmesini sağlayacaktır. Siz görüntülü konuşma yaparken evde başka biri Netflix üzerinden bir dizi ya da film izliyorsa da ping artacaktır. Bunun için de siz görüşmedeyken diğer kullanıcılar interneti çok harcayan faaliyetler yapmazlarsa daha hızlı bir bağlantı elde edebilirsiniz. Fakat bunların çoğu anlık çözümlerdir. Bu sebeple en kısa zamanda internet hız testi yapıp altyapınızı da kontrol ettikten sonra sizin için en faydalı internet hizmetini bulmanız gereklidir. 

    Görüntülü konuşma için her ne kadar farklı amaçlar (bireysel, iş, eğitim vb.) olsa da, stabil ve yüksek hızlı internet bağlantısı hem görüşmenin zamanında tamamlanmasını sağlayacak, hem de daha keyifli hale getirecektir. Yüksek hızlı internet bağlantısı bulunan alanları mobil internet yerine tercih etmek de daha verimli bir görüntülü konuşma deneyimi yaşamanıza yardımcı olur. Ayrıca “Görüntülü Konuşma Uygulamaları ne kadar İnternet Harcar?” makalemizi de inceleyerek görüntülü konuşma ile ilgili merak ettiğiniz diğer soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Görüntülü konuşmalarınızı yüksek hızlı ve kaliteli internet bağlantısı ile yapabilmek için GigaFiber hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Altyapı sorgulama yaparak adresinizde alabileceğiniz internet hızınızı öğrenebilir ve İnternet Abonelik Başvurunuzu hızlı ve kolayca yapabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar