turknet logo

İş Dünyası

Kurumsal İnternet Nedir?

Haziran, 2022
Paylaş
  • 2257
  • Kurumsal İnternet Nedir?

    Kurumsal internet, firmaların isimlerine kaydedilen sabit IPV4 ve IPV6 adreslerine sahip olunmasını sağlar. Bu sistem ile bireysel kullanıcılar yerine kurumsal müşteriler ön planda tutulur. Sunulan hizmetler de buna uygun bir şekilde tasarlanır ve bu şekilde oluşturulan bir havuz söz konusudur. Şirketlerin yararlanabilecekleri hizmetler de bu havuz üzerinden sağlanır. 

    Kurumsal internet nedir sorusunun cevabı ise genellikle faydalanılabilecek servislerin içinde gizlidir. Örnek verilecek olursa kurumsal internet kurulumu yapıldıktan sonra xDSL ve G.SHDSL gibi servisler de kullanılabilir. Bu şekilde şirket adına tahsis edilen fiber optik kablolar sayesinde internete oldukça kolay ve kaliteli bir şekilde erişim sağlanabilir. Tüm bunlar ile kurumlar içindeki internet kullanımlarında oldukça akıcı deneyimler oluşturulur. 

    Kurumsal internet nedir sorusuna cevap vermek için öncelikle erişim tipi çok önemlidir. Genel olarak internet erişimi ne kadar pahalı ve kapasitesi ne kadar üst düzeyde ise o internet erişiminin kurumlara yönelik olduğu düşünülmektedir. 

    Türkiye’de de hem fiyat hem de rahat bağlanma açısından kurumların en çok tercih ettikleri internet türleri ADSL tipi internetlerdir. Kurumların internet erişimleri için birden çok bağlantı tipi vardır. Bazı zamanlar kurumlar bunlar içinden kendilerine en uygun olanı seçerler ancak bazı zamanda birden çok bağlantı tipini konsolide ederek toplu bir çözüm üretmek de oldukça tercih edilebilir bir yöntemdir. 

    Taahhütsüz Kurumsal İnternet Nedir? 

    Kurumsal internet hem ölçeklenebilir hem de yedeklenebilir hizmetleri ile oldukça faydalı bir erişim güvenliği sağlıyor. Kurumlar en uygun ve en erişilebilir kurumsal internet hizmetlerinden hızlı bir şekilde faydalanabilir ve bunun yanında yedekleme olanakları ile veri güvenlikleri için önlem alabilirler. 

    Yedekleme hizmeti veri akışını ve depolanan verilerin güvenliğini yüksek oranda sağlar. Aynı zamanda bu hizmet olası tehlike durumlarında hızlı bir şekilde devreye girerek tehlikelere karşı oldukça hızlı biçimde önlem alınmasını sağlar. Temel olarak kayıpların önüne geçmek için çalışan bu hizmet aynı zamanda kaybedilen ve silinen verilerin de tekrar geri yüklenmesini sağlıyor. 

    Bunların yanında kurumsal internet kullanan kurumlara aynı zamanda özel iletişim sorumluları da tahsis edilir. Bu sorumlu sayesinde kurumsal internet kullanan kurumlarda birçok problem hızlı bir şekilde çözülür ve sorunların üstesinden gelinebilir. Yaşanması muhtemel olan teknik arıza durumlarında özel iletişim sorumluları hızlı bir şekilde devreye girer ve hangi işlemlerin ne sırayla ve nasıl uygulanması gerektiği hakkında uygun çözümler oluşturur. Bu sebeple bu sorumlular birçok sorunun çok hızlı bir biçimde çözülmesini sağlar ve işleyişlerin aksamasını, işlerin yavaşlamasını engeller. Taahhütsüz kurumsal internet genel olarak vazgeçmek, interneti değiştirmek ve tarifeden çıkmak için bir süre kısıtının bulunmadığı veya bir ceza ücreti ödenmesine gerek olmadığı internet çeşididir. 

    Kurumsal İnternetin Sunduğu Avantajlar 

    Kurumsal internet genel olarak kurum içerisinde çok kişi tarafından yoğun kullanıma maruz kalacağı için güçlü ve kaliteli olmak zorundadır. Bu sebeple en büyük avantajlardan biri kurumsal internetlerde metro ethernet kullanılmasıdır. Bunun yanında birçok kurumsal internet paylaşımsız ve kesintisiz olarak kurumlarda yer almaktadır. 

    Kurumsal internet sahibi olan kurumlar, internetlerini aldıkları firmalardan 7/24 kendilerine özel müşteri desteği hizmetine de tabi olmaktadır. Aynı zamanda birçok kurumsal internet hizmeti sağlayan firma, kurumlara internet hizmetlerini almadan önce yararlanabilecekleri ücretsiz deneme fırsatı da sunmaktadır. Tüm bunların yanında kurumsal internetlerin oldukça hızlı bir kurulum süreçleri mevcuttur. Aynı zamanda 1 Gbps download hızına kadar yükselebilen kurumsal internet kullanıcılarına birçok farklı avantaj sunmaktadır.  

    Taahhütsüz ve Gigabit hızında yeni nesil kurumsal internet, ücretsiz deneme fırsatıyla sizleri bekliyor. Daha fazla bilgi almak ve avantajlardan yararlanmak için kurumsal internet sayfamızı inceleyebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar