turknet logo

Güncel Yaşam

Lise ve Üniversite Öğrencileri İçin En İyi 5 Ücretsiz Uygulama

Eylül, 2022
Paylaş
  • 3431
  • Lise ve Üniversite Öğrencileri İçin En İyi 5 Ücretsiz Uygulama

    Eğitim sürecinde mobil uygulamaların kullanımı yaygınlaşmaya devam ediyor. Bilgi ve data işlemeyi kolaylaştıran, aynı zamanda önemli eğitim kurumlarının veri ve kaynaklarını öğrencilere sunan bu uygulamalar, ders çalışma sürecini de daha verimli hâle getiriyor. Lise ve üniversite öğrencileri için uygulamalar, ücretli ve ücretsiz sürümlerle, bilginin mobil dünyada da kolayca ekrana yansımasını sağlıyor. Üstelik lise ve üniversite öğrencileri için en iyi uygulamalar sadece eğitim kurumlarının geliştirdikleri aplikasyonlarla da sınırlı değil! Odaklanmayı artırmak, ders materyallerini online ortama yüklemek, çalışma planı yapmak gibi farklı amaçlarla hazırlanan uygulamalar da ders süreçlerinde kullanılabiliyor.

    Lise ve Üniversite Öğrencileri için En İyi Ücretsiz 5 Uygulama

    Lise ve üniversitede okuyan öğrenciler, not alma, aldıkları notları organize etme, zamanı daha etkin yönetme, proje yönetimi yapma gibi becerilerini geliştirmek için çeşitli uygulamalardan faydalanabilirler. Öğrenciler, özellikle pandemiden sonra yaygınlaşan Zoom, Google Meet ve Microsoft Teams gini online iletişim uygulamalarının yanı sıra aşağıda listelediğimiz ücretsiz uygulamaları kullanarak eğitim verimliliklerini artırabilirler:

    Camscanner

    Camscanner, kullanıcıların belgeleri taramasını ve bunları PDF veya JPEG dosyaları olarak kaydetmesini sağlayan bir uygulamadır. Camscanner uygulaması hem Android hem de iOS cihazlarda indirilebilir. Uygulama temel işlevleri ücretsiz olarak kullanıcılarına sunar. Ücretli versiyonlarında ise daha gelişmiş özelliklerinden de faydalanılabilir. Camscanner uygulaması, öğrencilerin çalışmalarını dijital bir biçimde toplamalarına olanak tanıdığından, öğretmenler için de yararlıdır.
    Uygulama üzerinden taradığınız belgeleri eğer telefonunuzda yüklüyse başka sosyal medya hesaplarıyla kolayca paylaşabilirsiniz. Seçilen belgeleri şifreli saklama seçeneği de mevcuttur. Sizin için önem arz eden belgeleri şifreleyerek, silinmesini engelleyip güvenle saklayabilirsiniz. Camscanner aynı zamanda belgeleriniz için bir bulut ortam görevi görür. Bulut ortamına kaydettiğiniz belgelere başka bir cihazdan hesabınıza giriş yaptığınızda erişebilmek de mümkündür.

    Oxford Dictionary

    Oxford Dictionary, öğrencilere önemli kelimelerin ve deyimlerin İngilizce tanımlarını sağlayan ücretsiz bir çevrimiçi sözlüktür. Oxford Dictionary, öğrencilere İngilizce olarak önemli kelimelerin ve ifadelerin tanımlarını sunar. Özellikle üniversite döneminde olup yüksek lisans sınavlarına hazırlanmak isteyenler için ideal bir uygulamadır.

    Oxford Eğitim Sözlüğü, dünyanın dört bir yanından anadili İngilizce olan kişiler tarafından yazılan Oxford Corpus’tan 100.000’den fazla kelime ve kelime öbeği içerir. Web sitesi ayrıca dil bilgisi kullanımı konusunda rehberlik ve öğrencilerin yeni kelimeler öğrenmesine yardımcı olacak kelime oyunları da sunar.

    Quality Time

    Ders dönemi boyunca hem lise hem de üniversite öğrencilerinin en büyük ihtiyaçlarından biri de odaklanmak! Özellikle sosyal medya, günümüzde dikkat dağıtıcı faktörlerin başında geliyor. Peki buna engel olmak mümkün mü? Mobil uygulama ve planlayıcılar bu noktada öğrencilerin en büyük yardımcısı oluyor. Quality Time, sosyal medyada geçirilen süre ve aktiviteyi düzenli olarak raporlayarak öğrencilerin sosyal medya kullanım alışkanlıklarını kontrol etmelerine ve yönetmelerine yardımcı oluyor.

    Notion

    Notion, akademisyenler ve eğitimciler için güçlü bir araçtır. Fikirlerinizi paylaşabileceğiniz, not alabileceğiniz, araştırmanızı planlayabileceğiniz ve sunumlar oluşturabileceğiniz ortak bir çalışma alanı sağlar.

    Eğitimciler bilgilerini paylaşabilir, projeler üzerinde iş birliği yapabilir ve mobil olarak bile diğer kullanıcılardan geri bildirim alabilir. Notion ayrıca öğretmenlerin öğrencileri için her zaman veya her yerden erişilebilecek ilgi çekici içerikler oluşturmasına olanak tanır.

    Notion, araştırmacılar için de harikadır, çünkü tüm araştırmalarını, veri kaybetme endişesi olmadan tek bir yerde saklamalarına imkân sağlar. Ayrıca araştırmacıların çalışmalarını bir kitaptaki bölümler gibi farklı defterlerde düzenlemelerine yardımcı olur.

    Trello

    Okul hayatı boyunca öğrencilerin farklı ekip arkadaşlarıyla birçok proje grubunda bulunması gerekebilir. Proje ödevlerinin en büyük zorluklarından biri, kimin proje üzerinde ne kadar ilerlediğini ya da ne kadar çalıştığını takip edememektir. Trello uygulaması bu noktada öğrencilerin organizasyon ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı oluyor. Trello, grup olarak ortak bir bakış açısı belirlemeniz için harika bir araçtır. Proje esnasında grup üyeleri ne kadar ilerlediklerini sisteme kaydeder, böylece proje grubundaki herkes Trello üzerinden iş takibini yapabilir.

    Tüm bu uygulamaları kullanırken en çok ihtiyacınız olan ise kaliteli internet! Oxford Dictionary’den aradığınız kelimeyi anında ekranınızda görebilmeniz, Trello’da ekranın yüklenmesini beklemeden hemen task açabilmeniz için sınırsız, özgür internetimizle yanınızdayız. Türkiye’de ilk kez evde eşit yükleme-indirme hızlarını sunan GigaFiber ile eğitimde de sınır yok!

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar