turknet logo

Yapay Zeka

Metinden Görsel Oluşturan Ücretsiz Yapay Zekâ Araçları

Şubat, 2024
Paylaş
  • 432
  • Metinden Görsel Oluşturan Ücretsiz Yapay Zekâ Araçları

    Teknolojinin sınırlarını zorlayan yapay zekâ, yaratıcılığı yeni boyutlara taşıyor. Metinden görsel oluşturan yapay zekâ araçları, sadece birkaç kelimeyle göz alıcı görseller yaratabilir. Kullanıcı dostu arayüzleri ve erişilebilirlikleri sayesinde, profesyonel tasarımcılardan sanat meraklılarına kadar geniş bir kullanıcı kitlesi, kendi özgün görsellerini yaratma fırsatı buluyor. Bu yazımızda, metinden görsel oluşturabilen ücretsiz yapay zekâ araçlarını derledik.

    Yapay Zekâyla Metinden Görsel Oluşturmak Nedir?

    Yapay zekâ ile metinden görsel oluşturmak, bilgisayar sistemlerinin metin tabanlı açıklamaları analiz ederek, bu açıklamalara uygun görselleri sentezlemesini sağlayan bir süreçtir. Bu süreçte, derin öğrenme ve doğal dil işleme gibi yapay zekâ teknikleri kullanılır. 

    Metinden görsel oluşturma algoritmaları, metin açıklamalarını anlamak ve bu açıklamalara uygun görsel öğeleri bir araya getirmek için karmaşık matematiksel modelleri kullanır. Metinden görsel oluşturma, sanat, tasarım, eğitim ve daha birçok alanda etkileyici görsellerin üretilmesine olanak tanır.

    Metinden Görsel Oluşturan 10 Ücretsiz Yapay Zekâ Aracı

    Metin açıklamalarınızı net ve detaylı hale getirerek başarılı görseller oluşturabilirsiniz. Bunun için anahtar kelimeleri kullanmalı ve istediğiniz görsel stilini belirlemeniz gerekir. İşte metinden görsel oluşturmak için kullanabileceğiniz 10 ücretsiz yapay zekâ aracı:

    1. Canva Metinden Görsele

    Canva metinden görsele, metin açıklamalarını kullanarak görseller oluşturmanıza olanak tanıyan ücretsiz bir araçtır. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan bu araç, Türkçe dil desteği de sunar.

    2. Craiyon (DALL-E Mini)

    Craiyon (eski adıyla DALL-E Mini), OpenAI tarafından geliştirilen ve metin açıklamalarını kullanarak görseller oluşturmanıza olanak tanıyan ücretsiz bir araçtır. Sınırsız sayıda görsel oluşturmanıza olanak tanıyan Craiyon, yaratıcı görseller üretmek için idealdir. Craiyon’u kullanarak hızlı bir şekilde metin tabanlı görseller üretebilir ve bu görselleri istediğiniz amaçlar için kullanabilirsiniz.

    3. Imagen

    Imagen, Google AI tarafından geliştirilen ve metin açıklamalarından yüksek kaliteli resimler oluşturan bir yapay zekâ aracıdır. Imagen, Google AI’nın Pathways Language Model (PaLM) ve Diffusion Model’dan yararlanır. Imagen ile yüksek kaliteli, gerçekçi ve yaratıcı resimler oluşturulabilir. Kullanımı son derece kolaydır.

    4. NightCafe Creator

    NightCafe Creator, metin açıklamalarınızı kullanarak benzersiz ve sanatsal görseller oluşturan bir yapay zekâ aracıdır. Kullanıcı dostu arayüzü ve çeşitli özellikleriyle hem amatörler hem de profesyonel sanatçılar için uygundur. Coherent Algoritması, yaratılan görsellerin fiziksel olarak uyumlu olmasını sağlar. Örneğin, gökyüzünde yüzen bir araba gibi fantastik unsurlar yerine daha gerçekçi ve estetik açıdan uyumlu resimler oluşturmasıyla diğerlerinden ayrılır.

    5. Dream by WOMBO

    Yapay zekâ algoritmaları, resimleri farklı sanat akımlarında (van Gogh, Picasso, anime, piksel art vb.) oluşturmanıza imkan tanır. Dilediğiniz tarzda görseller ortaya çıkararak, hayal gücünüzü özgür bırakabilirsiniz. Sadece birkaç kelimelik bir metin açıklaması yazarak saniyeler içinde görsellerinizi elde edebilirsiniz. WOMBO topluluğunun bir parçası olarak yarışmalara katılıp, yeteneklerinizi sergileyebilirsiniz.

    6. Artbreeder

    Artbreeder, geleneksel görüntü düzenleme programlarından farklı bir yaklaşım sunan benzersiz bir sanat platformudur. Farklı görüntü ve metin kombinasyonlarından yeni görseller üretmesine imkan veren “genetik” bir yaklaşım benimser.

    Artbreeder, resimleri “genlere” bölerek ve bunları karıştırarak yeni görüntüler oluşturmanızı sağlar. Bu sayede, geleneksel fırça darbeleri yerine görsellerin temel özelliklerini manipüle ederek tamamen özgün sonuçlar elde edebilirsiniz. Platform, karakter yaratma, manzara oluşturma, resim karıştırma ve metinden görsele dönüştürme gibi farklı amaçlara yönelik araçlar sunar. İhtiyaçlarınıza göre dilediğiniz aracı seçebilirsiniz.

    7. Midjourney

    Midjourney, metin açıklamalarınızı kullanarak yüksek kaliteli ve sanatsal görseller üreten, bağımsız bir araştırma laboratuvarı olan Midjourney Inc. tarafından geliştirilmiş bir yapay zekâ aracıdır. Diğer araçlara kıyasla daha yüksek çözünürlüklü ve detaylı görseller üretir. Sanatsal bir estetiğe sahip olan bu görseller, çeşitli sanat tarzlarını ve stilleri başarıyla yansıtır. Ücretli bir planı olsa da ücretsiz deneme sürümüyle denemek mümkündür.

    8. VQGAN+CLIP

    VQGAN+CLIP, metin açıklamalarınızdan yüksek kaliteli görseller üreten bir araçtır ve iki farklı AI modelini bir araya getirerek çalışır. Ancak, diğer seçeneklerden farklı olarak, biraz daha teknik bilgi ve beceri gerektirir. Kodu herkese açıktır, bu da geliştiricilerin projelerinde kullanmalarına ve iyileştirmeler yapmalarına imkan tanır.

    9. Bing Image Creator

    Bing Image Creator, Microsoft Bing tarafından sunulan metin ve resim kombinasyonunu kullanarak görsel oluşturmanıza olanak tanıyan bir araçtır.  Bing Image Creator, metin açıklamalarınızın yanı sıra eklediğiniz bir referans resim ile yeni görseller oluşturmanızı da sağlar. 

    10. RunwayML

    RunwayML, görsel içerik üretimi konusunda çeşitli araçlar sunan, yapay zekâ (AI) tabanlı yaratıcı bir platformdur. Hem web arayüzü hem de masaüstü uygulaması üzerinden bu platforma erişebilirsiniz. Videolarınızı ağır çekim, stil transferi ve derinlik efektleri gibi çeşitli özelliklerle dönüştürmenize imkan sağlar. Ayrıca, metin açıklamaları temel alınarak video içeriği üretmek için yayılma modellerinden faydalanabilirsiniz. Platform, kendi özel AI modellerinizi de çalıştırmanıza olanak tanır. Figma, Blender ve After Effects gibi birçok dış araç ve yazılımla entegrasyon sağlar. İş akışlarınızda programatik entegrasyonlar için RunwayML’in API’lerine erişebilir ve bu API’lerden yararlanabilirsiniz.

    Görsel oluşturma yapay zekâ araçlarını kullanırken, yüksek hızda internet verimli şekilde çalışmanızı sağlar. TurkNet olarak kendi altyapımızla TurkNet GigaFiber hizmeti sunuyoruz. 1000 Mbps’ye varan download ve upload hızlarına sahip GigaFiber ile yapay zekâ araçlarını hem etkili hem de hızlı şekilde kullanabilirsiniz. Siz de hemen GigaFiber’li olmak için altyapı sorgulaması yaparak bölgenizde alabileceğiniz hızı öğrenebilir ve ardından abonelik işlemi başlatabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar