turknet logo

İnternet Teknolojileri

Modem Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Ekim, 2022
Paylaş
  • 6202
  • Modem Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

    Modem çeşitleri ihtiyaçlar doğrultusunda farklılık göstermektedir. Peki modem seçiminde nelere dikkat edilmelidir? Modemlerin özellikleri modellerine göre değişir mi? Gelin, birlikte inceleyelim.

    Modem Çeşitleri Nelerdir?

    Modem çeşitleri internete ve internet hızına olan ihtiyaca göre çeşitlenmektedir. Modemler kullanım şekline göre ayrılabileceği gibi yapılarına göre de sınıflandırılabilir. Kullanım şekline göre modemler şu şekilde sıralanmaktadır:

    Yapılarına göre modemler ise şöyledir;

    Modemlerin Özellikleri Nelerdir ve Modeline Göre Değişir mi?

    Her modem çeşidi farklı özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Modem çeşitlerinin özellikleri modemin hız ve hizmetine göre değişmektedir. Bu da modem fiyatlarındaki değişikliğin sebebidir. Örneğin fiber modemler oldukça yüksek hızlarda ve kullanıcını sayısının fazla olduğu durumlarda veriyi işleyebilir. İnternete fazla yüklenilmesi halinde, daha az duyarlı oldukları için yavaşlama ihtimalleri çok düşüktür. 

    Modemlerin özellikleri ve modelleri hakkında bilmeniz gereken başka bir nokta ise hangi modemi kullanacağınızın internet alt yapınıza göre belirlenmesidir. Bulunduğunuz lokasyonda sahip olabileceğiniz maksimum internet hızını öğrenebilmek adına TurkNet’in altyapı sorgulama sayfasından yararlanabilirsiniz.

    Eğer bulunduğunuz bölgede fiber altyapı bulunmuyor ise ADSL modem kullanmanız gerekir. Ancak bazı modem modelleri hem ADSL hem de VDSL uyumlu olabilmektedir. Bu sebeple modemlerin özellikleri modellerine göre de değişmektedir.

    Şirket Modemlerinin Farkları Nelerdir?

    İnternet hizmeti bireysel ve kurumsal olarak ikiye ayrılmaktadır. Şirket modemlerinin farklı olmasının başta; internet kullanıcısı sayısı, indirme ve yükleme hızları gibi pek çok sebebi bulunur. Şirket modemleri kurumsal internet ile ölçeklenebilir ve yedeklenebilir hizmetlerle erişim güvenliği sunar. Kurumsal internetin sunduğu özelliklerin en başında; veri akışı ve depolanan verilerin güvenliğinin yüksek oranda sağlandığı yedekleme hizmeti bulundurması yer alır.

    Şirket modemlerinin ve kurumsal internetin bazı özellikleri şunlardır;

    Şirketiniz için kurumsal internet bağlantısı ile ilgili metro ethernet, ücretsiz deneme fırsatı, 1 Gbps Download, hızlı kurulum ve 7/24 size özel müşteri desteği ile Gigabit hızında internet hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar