turknet logo

İnternet Teknolojileri

Modem Işıkları Yanıyor ama İnternet Yok Hatası Nasıl Giderilir?

Mart, 2023
Paylaş
  • 102962
  • Modem Işıkları Yanıyor ama İnternet Yok Hatası Nasıl Giderilir?

    İnternet bağlantısında yaşanan sorunlardan biri de modem ışıklarının yanmasına rağmen internet bağlantısının olmaması sorunudur. İnternet bağlantınız, her şey yolunda gibi görünürken başarısız oluyorsa, bu durumda ne yapmanız gerektiğini ve bu sorunun nedenlerini birlikte inceleyelim.

    Modem Işıkları Yanıyor ama İnternet Yok Hatası Nedenleri

    Modem ışıkları yanmasına rağmen internet bağlantısının olmamasının birkaç farklı nedeni olabilir.

    Modem ayarları: Modeminizin ayarlarında bir hata yapmış olabilirsiniz. Modeminizin ayarlarını kontrol ederek ve varsayılan ayarlara dönerek gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

    Modeminizin internet sinyalini algılamaması: Modeminiz yazılımsal veya donanımsal sebeplerle internet sinyalini algılamıyor olabilir. Böyle bir durumda, modem cihazınızı yeniden başlatmanız veya sıfırlamanız gerekebilir.

    Modeminizin güncellenmemesi: Bazı durumlarda modem cihazınızı güncellemeniz gerekebilir. Modem üreticisi tarafından yayınlanan güncelleme dosyalarını indirerek, modeminizi güncelleyebilirsiniz. Böylece, modem yazılımındaki hatalar düzeltilebilir ve internet bağlantınız tekrar sağlanabilir.

    Yönlendirici hataları: Modeme ek olarak, kullandığınız yönlendirici kaynaklı hatalar sonucu modem ışıkları yanmasına rağmen internete bağlanamıyor olabilirsiniz. Yönlendirici ve modem arasındaki kablo yüzünden de bu hata meydana geliyor olabilir.

    Kablosuz ağ ayarları: İnternete bağlanmak için kablosuz ağı kullanıyorsanız, kablosuz ağ ayarlarından kaynaklı olarak internete bağlanamıyor olabilirsiniz. 

    Altyapı sorunları: Bölgenizde altyapı çalışmaları olabilir. İnternet servis sağlayıcınızı arayarak bölgenizde bir çalışma olup olmadığını öğrenebilirsiniz. 

    Servis sağlayıcısı kaynaklı sorunlar: İnternet servis sağlayıcınız herhangi bir çalışma yapıyor olabilir. Bu nedenle, servis sağlayıcınızla iletişime geçerek, bölgenizde bir çalışma olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var. 

    Modem Işıkları Yanıyor ama İnternet Yok Hatası Çözüm Önerileri

    Modem kablosunu kontrol edin: Modem kablosunun doğru şekilde bağlandığından emin olun. Kablonun modem ve bilgisayar arasındaki bağlantıyı da ayrıca kontrol edin. Koltuk, dolap gibi mobilyaların altında ezilip ezilmediğini kontrol edebilirsiniz.

    Kablosuz ağ kullanıyorsanız kabloyu deneyin: Kablosuz ağ ile modem ışıkları yanarken internete bağlanamıyorsanız, modemden kablo ile internete bağlanmayı deneyebilirsiniz. Kablo ile internete bağlanabiliyorsanız, kablosuz ağ ayarlarınızı ve cihazınızın ayarlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

    Modemi yeniden başlatın: Modemi kapatın ve ardından tekrar açın. Bu işlem modem cihazınızın hafızasını temizler ve internet bağlantısını yeniden sağlar. Modemi tekrar açtıktan sonra tekrar yapılandırılması için biraz zaman tanıyın.

    Modem ayarlarını kontrol edin: Modeminizin varsayılan ayarları doğru şekilde yapılandırılmış mı diye kontrol edebilirsiniz. Kişiselleştirdiğiniz ayarlar varsa onları değiştirmeyi deneyin.

    Modemi güncelleyin: Modeminizin güncelleme yapması gerekiyor olabilir. Modem üreticisinin web sitesini ziyaret ederek, modem yazılımını indirebilir ve modeminizin yazılımını güncelleyebilirsiniz.

    DNS ayarlarını kontrol edin: DNS ayarlarının doğru olduğundan emin olun. Bu ayarlar, internet bağlantısını sağlamak için oldukça önemlidir. DNS ayarlarını otomatik olarak sağlamanız da mümkündür.

    Modemi farklı bir prizde deneyin: Modem cihazınızın elektrik kaynağı ile ilgili bir sorunu olabilir. Bu nedenle, modem cihazınızı farklı bir prizde deneyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.

    Modemi sıfırlayın: Modeminizi fabrika ayarlarına sıfırlayarak sorunu çözebilirsiniz. Ancak bu işlemden sonra modem ayarlarınızı tekrar yapılandırmanız gerekir. Kablosuz ağınız varsa kablosuz ağın ismi ve şifresi de sıfırlanacaktır. Modem arayüzüne girerek tekrar değiştirmeniz gerekir.

    Yönlendiricinizi kontrol edin: Eğer modem dışında ek olarak bir de yönlendirici kullanıyorsanız, modem ışıkları yandığı halde internete bağlanamadığınız bir durumda, yönlendiricinizin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Yönlendiricinizi kapatıp açarak düzeltmeyi deneyebilirsiniz. Yönlendirici ve modem arasındaki kabloda bir sorun varsa, kabloyu değiştirebilir veya yönlendiriciyi devre dışı bırakabilirsiniz.

    Teknik destek alın: Yukarıdaki önerilerle sorununuz çözülmediyse, modem cihazınızın yazılımsal ya da donanımsal olarak hasar görmüş olma ihtimali de vardır. Bu durumda, modem cihazınızı kontrol etmek veya onarmak için bir teknik destek ekibinden yardım almanız gerekebilir.

    TurkNet GigaFiber ile kullanıcılarımıza 1000 Mbps’e kadar hız sunarken SmartyFi teknolojisiyle internet deneyimlerini üst seviyelere taşımayı amaçlıyoruz. Yapay zeka destekli akıllı Wi-Fi teknolojisiyle tanışma zamanı!  Evinizin her bölgesinde kesintisiz ve güçlü bir Wi-Fi deneyimi için 0850 288 37 72 numarasını arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar