turknet logo

İnternet Teknolojileri

Modem Kaynaklı İnternet Sorunları Nelerdir? Nasıl Çözülür?

Kasım, 2022
Paylaş
  • 5769
  • Modem Kaynaklı İnternet Sorunları Nelerdir? Nasıl Çözülür?

    Modemler internet bağlantısının en önemli unsurları olmakla birlikte zaman içerisinde hatalar vererek internet sorunlarına neden olabiliyor. Bu internet sorunları modemin ısınmasından kablo bozulmalarına kadar birçok faktör sebebiyle ortaya çıkabiliyor.

    Modemler Neden Bozulur?

    Modemlerin bozulmasında en yaygın olarak bilinen neden ısınmasıdır. Elektronik bir cihaz olduğu için, çalıştığı süre boyunca ısı üretir ve genelde uzun süre kapanmadıkları için modemlerin soğuma ihtimali azalır. Modemi arada bir resetlemek ve soğutmak, bozulmaların önüne geçebilir. Bazı modemlerde hava delikleri ve fanlar mevcuttur. Ancak bunlar çoğu zaman modemin soğuması için yeterli değildir.

    Tozlanma da modemin arızalanmasına sebep olabiliyor. İçerisinde biriken tozları alarak ve havalandırarak, modemin daha iyi soğuyabilmesini ve sinyal almasını sağlayabiliriz.

    Elektrik kesintilerinin sebep olabileceği voltaj farkları da modemleri bozabiliyor

    Modem Kaynaklı İnternet Sorunları Nelerdir?

    İnternet bağlantımıza dair ipuçları veren, modem üzerinde yer alan ışıklar bulunur. Bunlar power, WAN, DSL, LAN, internet ve WLAN ışıklarıdır ve hepsi sorunsuz yanıyor ise modemde bir sıkıntı görünmüyor denilebilir. Işıklar internet koptuğu anda ya da bağlantıda sorun yaşandığında nedenini öğrenebilmek için yardımcı olabilir. Cihazlarınızla internete bağlanmaya çalışıyorsanız ve başarılı olmuyorsa, bağlantı sorunun kaynağı şunlar olabilir;

    Modem Kaynaklı İnternet Sorunları Nasıl Çözülür?

    Sorunun çok daha basit olması ihtimaline karşı modeminizi kapatıp bir süre sonra tekrar açmak ilk adım olarak ele alınabilir. Modem sorunu eğer geçici ise cihaz sinyali geri aldığında tüm ışıklar tekrar yanmaya başlayacaktır.

    TurkNet olarak değerli kullanıcılarımız için kurulum esnasında ücretsiz modem desteğiyle birlikte taahhütsüz, kotasız ve sınırsız internet hizmeti sunuyoruz. Altyapı sorgulama işlemi gerçekleştirdikten sonra kolaylıkla başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar