turknet logo

İnternet Teknolojileri

Modem Nasıl Resetlenir? Reset Atmak İnterneti Hızlandırır mı?

Ekim, 2022
Paylaş
  • 88456
  • Modem Nasıl Resetlenir? Reset Atmak İnterneti Hızlandırır mı?

    Modemlerin bazı durumlarda internet bağlantısının yavaş veya problemli olması ile alakalı olarak resetlenmesi gerekebilir. Hangi durumlarda resetlendiği, interneti hızına etkisini ve nasıl resetleneceği hakkındaki soruların cevaplarını sizler için derledik.

    Modem Hangi Durumlarda Resetlenir?

    Modemlere pek çok farklı neden ve amaçlar ile resetleme işlemi uygulanabilmektedir. Bunlar şu şekilde listelenebilir;

    Eğer modeminizde ya da internetinizde problemler yaşıyorsanız ve modeminizi resetlemeniz gerekiyorsa bilmeniz gereken birkaç şey var. Modem resetleme işlemini gerçekleştirebilmeniz için modeminizin giriş bilgilerini, kurulum aşamalarını, internet hizmetine ait kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilmeniz gerekiyor. Bu sebeple internet kurulumu yapılırken bilgilerinizi ve şifrelerinizi iyi muhafaza etmeniz önemlidir.

    Modem Nasıl Resetlenir?

    Modem resetleme işlemi yaparak modeminizi fabrika ayarlarına döndürmüş olursunuz bir diğer deyiş ile bu yapmış olduğunuz işlem çeşitli ayarların sıfırlanmasına sebep olur. Eğer modeminizi resetlerseniz, işlem bittiğinde bütün ayarlar tekrar yapılandırıldığından bağlantınızı problemsiz bir duruma getirebilir ve yüksek oranda hata ve sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Modem resetleme işlemi iki farklı şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

    Modem Reset Tuşu Yardımı ile Sıfırlama

    Modemin resetlenme işlemi için tek yapmanız gereken modemdeki reset tuşunu kullanmaktır. Bu işlem modem arayüzü yardımı ile sıfırlamaya göre daha pratik bir yoldur. Bunun için yapılması gerekenler:

    Modem ışıklarının yeniden geldiğini ve gerekli ışıkların sabitlendiğini görmeniz durumunda başarılı bir modem resetleme işlemi gerçekleştirmiş olursunuz.

    Modem Arayüzü Yardımı ile Sıfırlama

    Modeminizi resetlemek için cihazınızla ile ilgili bazı teknik bilgileri bilmeniz gerekir. Eğer modeminizi modem arayüzü yardımı ile sıfırlamak istiyorsanız bu bilgilere ihtiyacınız var. Bu bilgiler modeminizin arkasında yazmaktadır. İşte modem arayüzü yardımı ile resetleme işlemi için adımlar:

    Modem resetleme işlemi gerçekleştirecek kullanıcıların ayrıca işlem sonrasında neler olacağını da bilmesi önemlidir. Aksi halde yeniden kurulum esnasında bu kullanıcılar bazı problemler ile karşılaşabilirler. Modeme resetleme işlemi sonucunda aşağıdaki durumlar meydana gelir.

    Modem Resetlemek İnterneti Hızlandırıyor mu?

    İnternet hızınızın beklediğinizden yavaş olması durumunda yapacağınız ilk şey modem resetleme işlemi olabilir. Modeminizi resetlediğinizde fabrika ayarlarına döndürdüğünüz için bağlantınız sıfırlanır ve internet hızınız düzelebilir. Ancak bu işlem kesin bir sonuç değildir. 

    Eğer internet hızınızdan memnun değilseniz ve düzenli olarak bağlantı problemleri yaşıyorsanız TurkNet ile tanışma zamanınız gelmiş demektir! Siz de hemen altyapı sorgulama ile yaşadığınız bölgedeki maksimum internet hızını öğrenebilir ve TurkNet’in sınırsız internet paketlerinden yararlanabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar