turknet logo

İnternet Teknolojileri

Modeminize ve Wi-Fi Ağına Bağlı Cihazları Nasıl Görür ve Yönetirsiniz?

Aralık, 2022
Paylaş
  • 116084
  • Modeminize ve Wi-Fi Ağına Bağlı Cihazları Nasıl Görür ve Yönetirsiniz?

    İnternete bağlanmak için her evde ve işyerinde kullanılan modemler, veri alışverişi yapılan internet bağlantılarının kalbi olması sebebiyle, kullanıcıların ağ güvenliği ile ilgili oldukça önemli bir yere sahip. İnternet bağlantınızı kimlerle paylaştığınızı görmek ve bilmediğiniz cihazların, bu bağlantıyı kullanmasını engellemek için işlem basamaklarını birlikte inceleyelim.

     Modemin IP Adresi Nasıl Öğrenilir?

     Modem IP Adresi, farklı menşei ve firmalara ait cihazlarda değişiklik gösterebiliyor. Eğer modem arayüzünüze 192.168.1.1 adresinden erişemiyorsanız; 

    Modeme Bağlı Cihazlar Nasıl Görülür ve Kontrol Edilir?

    Modem kullanım bilgilerine ulaşmanızı ve cihazınızın ayarlarında değişiklik yapmanızı sağlayan modem arayüzüne giriş yaparak, sadece iki adımda sizden başka kimler/hangi cihazlar bağlantınızı kullanıyor görmeniz mümkün.

    Aynı Wi-Fi Ağına Bağlı Cihazlar Nasıl Engellenir?

    Kendi cihazlarınız haricinde, izinsiz olarak sizin modeminiz üzerinden internet erişimi sağlayan cihazları tespit ettikten sonra, internetinizi koruma altına almak için;

    Sonuç olarak seçtiğiniz cihazlar engellenmiş olmakla birlikte, bir daha ağınıza bağlanamazlar.

    İnternet Bağlantınızı Korumak için Alınacak Diğer Güvenlik Önlemleri Nelerdir?

    Wi-Fi Şifrenizi Değiştirin

    Kısa sürede gerçekleştirebileceğiniz Wi-Fi şifre değişimi, yabancı cihazların ağınıza bağlanmasını engellemek adına önemli adımlardan biridir. 

    Güvenli İnternet Hizmeti’nden Yararlanın

    İnterneti filtrelemek gibi düşünülen bu hizmet sayesinde, siz nerede olursanız olun, evinizde veya işyerinizde kullanılan internetin en doğru koşullar ve şartlar altında olmasını sağlarsınız.

    İnternet ağınızı aktif olarak kullanan bireylerin, çevrim içi güvenliğini sağlamak için abonelerimize tamamen ücretsiz olarak sunduğumuz Güvenli İnternet Hizmeti, isteğe bağlı abonelik ile kullanılabilen bir seçenek olarak bulunuyor.

    SMS ve online yollardan abone olunabilen bu servise, 0850 288 80 80 numaralı TurkNet Hızlı İşlem Hattımızı arayarak da sahip olabilirsiniz.

    Güvenli, hızlı ve sınırsız internet deneyimi için altyapı sorgulama işlemini gerçekleştirdikten sonra internet kampanyaları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar