turknet logo

Güncel Yaşam

MUBI’de İzleyebileceğiniz En İyi 5 Film Önerisi

Ocak, 2023
Paylaş
  • 3842
  • MUBI’de İzleyebileceğiniz En İyi 5 Film Önerisi

    MUBI, film severlere internetin bulunduğu her ortamda iyi filmler sunan platformlardan biridir. Ulusal ve uluslararası kaliteli yapımları özel seçkilerle kullanıcılarına ulaştırıyor. MUBI nedir ve nasıl kullanılır? Ayrıntılı şekilde inceleyelim.

    MUBI Nedir? Nasıl Kullanılır?

    MUBI, film tutkunlarını yeni yapımlarla buluşturan ve sinema uzmanları tarafından hazırlanan özel içeriklerle güncellenen bir dijital sinema platformudur. Her film 30 gün boyunca gösterimde kalır. Bunun yanı sıra MUBI sadece film sunmakla kalmaz. MUBI’nin Notebook adlı bölümünde sinemayla ilgili haberler ve önemli gelişmeler de yer alır. Kullanıcılar, seyrettikleri filmle ilgili makalelere bu bölümden ulaşabilir.
    MUBI ile film keyfinizi başlatmak için öncelikle üyelik oluşturmanız gerekir. Üyelik işlemlerinin ardından giriş yaparak içeriklere ulaşmak ve seyir deneyiminin tadını çıkartmak yeterli. MUBI’yi kullanırken saygın sinema eleştirmenlerinin film yorumlarını okumak, böylece filmler hakkında bilgi edinmek de mümkün. Ayrıca izleyiciler filmler hakkında yorum yapabilirler. Bu yorumlar “İnsanlar Ne Diyor?” başlığı altında tüm kullanıcılar tarafından görülebilir. “İlgili Filmler” başlığı altında izlediğiniz filme göre size film önerileri de sunulur.

    MUBI’ye Nasıl Üye Olunur?

    MUBI’ye ücretsiz üye olabilir ve daha sonra aylık bir ücret ödeyerek her gün yeni bir film izleyebilirsiniz. Üyelik basamakları aşağıdaki gibidir:
    Öncelikle üye olmak için kullanmak üzere bir e-posta adresi belirleyin.
    MUBI üyelik için ana sayfada “Giriş Yap” sekmesine tıklayarak “Şimdi Kaydol” seçeneğini seçmelisiniz.
    Ekrana gelen sayfaya e-posta adresinizi ve MUBI için belirlediğiniz şifreyi girin.
    E-postanıza gelen hesap aktive etme mailindeki linke tıklayın ve hesabınızı aktive edin.
    Belirlediğiniz e-posta adresi ve şifreyle MUBI’ye giriş yapın.
    Aylık aboneliğinizi belirlemek için Ayarlar bölümündeki Üyelik kısmına girin.Bu bölümden ödeme yaparak aylık üyeliğinizi başlatabilirsiniz.
    Dilerseniz “Arkadaşını Davet Et” bölümünü kullanarak ücretsiz aylık üyelik hakkı elde edebilirsiniz.

    MUBI’de İzleyebileceğiniz En İyi 5 Film Önerisi

    Duvara Karşı

    Yönetmeni Fatih Akın olan 2004 yapımı film, neredeyse bir kült sayılır. Altın Ayı ödüllü film, oldukça sarsıcı olayları dinamik ve şaşırtıcı derecede gerçekçi görüntülerle sunuyor. Oyuncular Birol Ünel ve Sibel Kekilli ise oyunculuklarıyla eleştirmenlerden son derece olumlu yorumlar aldı.

    Dönüş

    İspanyol kadınlarının gücünü anlatan bir film Dönüş. Yönetmen Pedro Almodóvar ustalıkla ve renkli sahnelerle eşsiz bir öykü anlatıyor. Penélope Cruz ise mükemmel oyunculuğuyla ön planda.

    Her Şey Her Yerde Aynı Anda

    Eşiyle birlikte Çin’den Amerika’ya göç eden bir kadın, işi ve aile hayatıyla sıradan yaşam sürmeye başlar. Bir gün kendisini dünyayı kurtarması gereken bir maceranın içinde bulur. Başka hayatlar yaşasaydı ne olurdu görme fırsatı bulan genç kadın, sonunda dünyayı kurtaracak gücü keşfeder.

    Kimsesizler Oteli

    Sistemin çarklarının dışında olan evsizler neler yaşıyor, neler düşünüyorlar? Kimsesizler Oteli Türkiye’de yaşamaya çalışan evsizlere kulak veriyor. Evrensel bir konuyu işleyen bu belgesel film 2018 yapımı. Kimsesizler Oteli, 2019 yılında 11. Uluslararası TRT Belgesel Günlerinde “Ulusal Profesyonel Kategori”sinde en iyi film ödülüne layık görülmüştü.

    Pandora’nın Kutusu

    Alzaymır bir anne ve birbirinden kopmuş bir aile. Yeşim Ustaoğlu’nun yönettiği Pandora’nın Kutusu büyükanne-torun ilişkisini merkeze alarak insani durumları işliyor. Duyarlılık içeren ve yabancılaşmayı, sosyal baskı – birey arasındaki ilişkiyi ele alan film, ülkemizdeki son dönem filmleri arasında ön plana çıkıyor. Film, San Sebastian Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini almıştı.

    Film keyfinizin kesintisiz ve yüksek çözünürlükte olması için internet önemli bir faktördür. Kendi altyapımızla oluşturduğumuz GigaFiber hizmetimizden yararlanarak yüksek hızda ve kota kısıtlaması olmadan dilediğiniz kadar film izleyebilirsiniz. Yapacağınız altyapı sorgulama işleminden sonra çıkan sonuca göre internet abonelik başvurusu gerçekleştirebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar