turknet logo

Güncel Yaşam

Netflix’in En Çok İzlenen 7 Dizisi

Şubat, 2023
Paylaş
  • 35952
  • Netflix’in En Çok İzlenen 7 Dizisi

    Büyük bir izleme platformu olarak adından sıklıkla söz ettiren Netflix, birçok izleyicinin gönlünde dizileriyle taht kurdu. Peki, Netflix’in en çok izlenen ve sevilen dizileri hangileri? Sizin için bu dizileri derledik.

    En Çok İzlenen Netflix Yapımı 4 Dizi 

    Netflix yapımı diziler, kaliteleri ve sürükleyici senaryolarıyla oldukça ilgi görüyor. En çok izlenen Netflix yapımı dizilerden bazıları şunlar:

    Squid Game – IMDB puanı 8.0 

    Güney Kore yapımı bir dizi olan Squid Game, 2021 yılında dizi dünyasında büyük ilgi topladı. İlginç konusu ve oldukça gerçekçi sahneleriyle izleyicileri derinden etkileyen dizi, 9 bölümden oluşan ilk sezonuyla eleştirmenlerden ve izleyicilerden büyük övgüler aldı. Öyle ki hayranlar tartışma grupları kurdu, dizideki pembe-siyah renkli giysilerin benzerleri üretildi ve benzer konulu dijital oyunlar tasarlandı. Dizinin ikinci sezonunun 2023 yılının yaz aylarında Netflix’te gösterime gireceği konuşuluyor.

    Stranger Things – IMDB puanı 8.7 

    Korku, drama ve bilimkurgu ögelerini barındıran Stranger Things, En İyi Drama Dizisi ödülü alan ve  doğaüstü güçleri olan insanları konu eden bir dizi. Şimdiye kadar 4 sezonu yayımlandı, her sezonda izleyici sayısı katlanarak arttı. Müziği, atmosferi ve oyuncularıyla beğeni toplayan Stranger Things’in ilk sezonu 2016 yılında gösterime girmişti.

    Wednesday – IMDB puanı 8.2 

    Korku ve komedinin bir arada olduğu dizide, birçok bölüm ünlü yönetmen Tim Burton tarafından yönetildi. Wednesday Addams adlı baş karakterin medyumluk yeteneğini odağına alan dizi ilk kez 2022 yılında yayımlandı. Dizinin oyuncu kadrosunda Catherine Zeta-Jones gibi sürpriz isimler de yer alıyor.

    Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story – IMDB puanı 7.9 

    Gerçek bir kişiden ve gerçek olaylardan hareketle çekilen dizi, gerilim ve dram ögelerini barındırıyor. 1978-1991 yılları arasında birçok kişiyi öldüren seri katil Jeffrey’in çocukluğu, cinayetleri ve mahkumiyet süreci oldukça ilgi çekici bir kurguyla çekilmiş. İzleyicilere göre dizi hem ürpertici hem de gerçekçi unsurlar içeriyor.

    Netflix’te En Çok İzlenen 3 Dizi 

    The Breaking Bad – IMDB puanı 9.5 

    Üçüncü evre akciğer kanseri olduğunu öğrenen bir kimya öğretmeninin ailesi için yasa dışı yollarla para kazanmaya çalışmasının anlatıldığı dizi, ilk kez 2008’de yayımlanmıştı. Altı sezondan oluşan dizi 2013 yılında final yaptı. Dizi o kadar başarılı oldu ki birçok eleştirmen vizyondaki en iyi dizilerinden biri olduğunu iddia etti. Sürükleyici maceralarla izleyicilerin beğenisini toplayan The Breaking Bad Netflix yapımı değil ancak platform üzerinden tüm sezonları izlenebiliyor.

    Rick and Morty – IMDB puanı 9.1 

    Paralel evrenler, bilim ve son derece muzip diyaloglarla renklenen Rick and Morty ilk kez 2013’te yayımlandı. Animasyon dizide bilim insanı Rick ve onunla birlikte fantastik maceralar yaşayan torunu Morty başrolde yer alıyor. Anarşist ve alkolik dedesiyle maceradan maceraya koşan küçük Rick, boyutlar arasında gezerken izleyenleri eğlendiren bir karakter. Bilim meraklıları ve fantastik konuları sevenler için oldukça ideal bir dizi.   

    Friends – IMDB puanı 8.9 

    ABD yapımı bir komedi dizisi olan Friends, 1994-2004 yılları arasında televizyonda yayımlanmıştı. 20’li yaşlardaki bir grup arkadaşın yaşamlarını anlatan dizi, 10 sezondan oluşuyor. Olaylar Manhattan’da geçiyor, arkadaşların karakterleri ise birbirinden farklı, tipik özellikler taşıyor. 

    Dizi keyfini doyasıya yaşayabilmek için Netflix’te zirveyi koruyan fiber internet hizmetimize altyapı sorgulama işleminden sonra kolaylıkla başvurabilirsiniz. Dijital kimlik doğrulama işlemi sayesinde abonelik basamaklarını hızlı şekilde geçebilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar