turknet logo

Güncel Yaşam

Netflix’in En Çok İzlenen 8 Filmi

Şubat, 2023
Paylaş
  • 25016
  • Netflix’in En Çok İzlenen 8 Filmi

    Dönemin popüler dijital yayın platformu Netflix kullanıcılara ilgi çekici yapımlar sunuyor. Bu yazımızda Netflix’te en çok izlenen 8 filmi derledik. 

    En Çok İzlenen Netflix Yapımı 5 Film 

    Kırmızı Bülten (Red Notice) IMDB puanı 6.3 

    Aksiyon ve macera kategorisindeki bu film, bir türlü yakalanamayan bir sanat eseri hırsızı olan Fil’in etrafında şekilleniyor. FBI’ın en iyi ajanlarından biri tarafından yakalanmaya çalışılan Fil’i Gal Gadot canlandırıyor. 2021’de gösterime giren Kırmızı Bülten, izleyicileri hızlı ve sürükleyici bir maceraya davet ediyor.

    Yukarı Bakma (Don’t Look Up) IMDB puanı 7.2 

    Gösterime girdiği günden beri hem konusu hem eleştirdiği durumlar hem de oyuncu kadrosuyla adından söz ettiren Yukarı Bakma, bir kuyruklu yıldız nedeniyle dünyanın yok olacağının farkında olan bilim insanlarını ve bunu görmezden gelen politikacıları konu alıyor. Filmin yönetmeni Adam McKay, aynı zamanda birçok komedi filminin senaryosunu yazmış bir senarist. Bu nedenle film mizah anlamında da ön plana çıkıyor ve izleyenleri güldürmeyi başarıyor.

    Kafes (Bird Box) IMDB puanı 6.6 

    Kafes, çocuklarını korumak için gözleri bağlı şekilde seyahat etmek zorunda kalan bir annenin öyküsünü anlatıyor. Bir roman uyarlaması olan filmde Sandra Bullock oyunculuğuyla göz kamaştırıyor. Korku-gerilim kategorisindeki filmler arasında ön plana çıkan Kafes, 2018’de, yayınlanmaya başladığı haftada 45 milyonun üzerinde izlenmeyle rekor kırmıştı.

    Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven (Glass Onion: A Knives Out Mystery) IMDB puanı 7.2 

    Kate Hudson, Edward Norton ve Daniel Craig gibi başarılı oyuncuların rol aldığı film 2022 yılında izleyici karşısına çıktı. Cinayet ve suç odaklı filmde komedi unsuru da ağırlıklı olarak yer alıyor. İzleyiciler filmi izlerken şüphelileri tanımaya, gerçek suçlunun kim olduğunu bulmaya odaklanıyor. Filmin büyük bölümünün komşu ülke Yunanistan’da çekilmiş olması da önemli bir ayrıntı.

    Gri Adam (The Gray Man) IMDB puanı 6.5 

    Başarılı bir aksiyon-gerilim filmi olan Gri Adam, Ryan Gosling’in oyunculuğu ile adından söz ettirdiği bir aksiyon filmi. Çekimleri yaklaşık 10 farklı ülkede gerçekleştirilen filmde, bir CIA ajanının peşine düşen sosyopat bir ajan mercek altına alınıyor.  

    Netflix’te En Çok İzlenen 3 Film 

    Aşk Engel Tanımaz (Notting Hill) IMDB puanı 7.2 

    Romantik-komedi film konseptinin güzel bir örneği olan Aşk Engel Tanımaz, Julia Roberts ve Hugh Grant’ı bir araya getiren bir film. Londralı bir kitapçı ile Hollywoodlu bir oyuncunun karşılaşmasıyla başlayan senaryo, birçok engeli aşan çiftin film boyunca izleyiciyi güldürmesini ve şaşırtmasını sağlayan diyaloglara sahip.

    Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi (The Lord of the Rings Triology) IMDB puanı 8.8 

    Tam anlamıyla kült bir film serisi olan Yüzüklerin Efendisi, epik-fantastik ögeleri ve sembolik anlatımıyla Netflix’te en çok izlenen filmler arasında yer almayı başardı. J. R. R. Tolkien’ın romanından uyarlanan serinin hayran kitlesi, filmlere dair tartışmaları sürdürüyor. Üçleme; Yüzük Kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü adlı filmlerden oluşuyor.  

    Maskeli Kahraman Zorro (The Mask of Zorro) IMDB puanı 6.8 

    Antonio Banderas ile Catherine Zeta Jones’un başrolünde yer aldığı bu macera filmi, 1999 yılında vizyona girmişti. Oyunculuklar ve senaryo açısından övgü alarak bugüne kadar önemini koruyan Maskeli Kahraman Zorro, ilk defa 1919’da bir çizgi romanda ortaya çıkan maskeli kahraman Zorro’yu temel alıyor. Kötü insanları cezalandıran iyi yürekli kahraman konseptli filmin yönetmeni ise Martin Campbell.  

    Netflix’te izleyeceğiniz filmi seçtikten sonra yüksek kalitede film keyfi yaşamak için internet bağlantısı oldukça önemlidir. Yüksek hıza sahip sınırsız internet ile kotaya takılmadan dilediğiniz kadar film izleyebilirken, 1000 Mbps’ye varan hızıyla da eşsiz bir film deneyimi yaşayabilirsiniz. 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar