turknet logo

Güncel Yaşam

Öğrenciler ve Öğretmenler için Yüksek Hızda İnternet Neden Önemlidir?

Eylül, 2022
Paylaş
  • 627
  • Öğrenciler ve Öğretmenler için Yüksek Hızda İnternet Neden Önemlidir?

    Günümüzde internet teknolojilerinin en sık kullanıldığı alanlardan biri de eğitim-öğretim! Canlı dersler, video içerikler, PDF dokümanlar, görsel-işitsel eğitim materyalleri derken internette artık neredeyse eğitimin her alanında içerik ve kaynak bulmak mümkün. Bu kaynaklardan maksimum verim alabilmek için ise en önemli ihtiyaçlardan biri iyi bir internet altyapısı. Özellikle video içerikleri izlemek, online derslere donma olmadan devam edebilmek için sadece download hızı ile birlikte upload hızının da etkisi oldukça fazla. Bu nedenle teknolojinin hayatımızın büyük bir kısmını kapladığı günümüz dünyasında internet sadece teknoloji alanında çalışanlar için değil; öğretmen ve öğrenciler için de çok önemli. Peki öğrenci ve öğretmenler eğitim sürecinde internete neden ve nasıl ihtiyaç duyar. Dilerseniz bu ihtiyaçlara birlikte daha yakından bakalım!

    Öğrenciler için İnternet Neden Önemlidir?

    Yıllar önce eğitim-öğretimde kullanılan materyallerin büyük kısmı yazılıydı. Araştırma ve ödevler için ise esas kaynaklar kitaplar, ansiklopedi ve sözlüklerdi…. Günümüzde ise yazılı materyallerin görsel-işitsel ögelerle desteklendiği; çok daha fazla dijital materyale ulaşmak mümkün. Öğrenciler için online kaynaklar, derslerine yardımcı olmanın yanında aynı zamanda gündelik konularda merak ettikleri başlıklarda farklı perspektifleri görebilecekleri dinamik bir arşiv sunar hâle geldi.

    Verimli Canlı ve Online Dersler

    Bunun yanında özellikle üniversite ve yüksek lisans öğrencileri için internetin önemli olduğu bir diğer nokta da online ve canlı dersler… Tıpkı video içerikler gibi online görüşmelerde de donma problemi yaşanmaması için internet hızının iyi olması gerekir. Bu noktada üzerinde durabileceğimiz konuların başında ise download hızı kadar upload hızı da gelmektedir. TurkNet, 1000 Mbps’ye kadar simetrik, yani eşit download ve upload hızıyla, bu noktada tüm öğrenci ve öğretmenlerin kesintisiz, kaliteli online dersler yapabilmesi için size dünya kalitesinde interneti sunar. Gigabit hızlarla tanışmak ve online derslerde donma sorunu olmadan, tüm dikkatinizi derse verebilmek için siz de hemen altyapı sorgulama yapabilir ve bölgenizdeki upload/download hızını öğrenebilirsiniz.

    Bilgiye Kolay ve Hızlı Erişim

    İnternetin sağladığı en büyük avantajlardan biri de bilgiyi birçok farklı kaynaktan doğrulama imkânı sunması ve bunu oldukça kısa sürede yapma imkânı vermesidir. Aynı zamanda öğrenciler, birçok farklı konu başlığında birim zamanda daha yoğun bir içeriğe ulaşabildikleri için konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi olabilirler.

    Öğretmenler için İnternet Neden Önemlidir?

    İnternet, öğretmenler tarafından öğretim becerilerini geliştirmek için kullanılabilecek güçlü bir araçtır. İnternet sayesinde eğitim materyalleri çeşitlendirilebildiği gibi eğitmenlerin de kendilerini geliştirmelerine yardımcı olacak sayısız materyal bulunmaktadır.

    Müfredatı Geliştirecek Ücretli ve Ücretsiz Kaynaklar

    Günümüzde öğrenme, iletişim kurma ve çalışma şeklimizi değiştirdi. Öğretmenlerin öğretme şeklini de değiştirmesi şaşırtıcı değil. Öğretmenler her zaman yeni tekniklere ayak uydurmaktan sorumluydu, ancak şimdi bunu yapmak için her zamankinden daha fazla kaynağa sahipler. Online topluluklardaki diğer öğretmenlerden öğretim yöntemleri hakkında geri bildirim alabilirler, yeni müfredat fikirleri bulmak için ücretsiz online kaynakları kullanabilirler ve yeni teknoloji veya öğretim stratejileri hakkında bilgi edinmek için online kurslar alabilirler.

    Yeni Metodlar

    Öğretmenler öğrencilerine bir konu hakkında bilgiyi aktarırken farklı metodlar deneyebilirler. Teknolojiyi kullanımı da bu metodların başarıya ulaşmasına yardımcı olabilir. Sadece bir konu hakkında anlatım yaparak o konunun öğrenciler tarafından yeterince anlaşılması beklenmemelidir. Bunun için dijital destekli farklı ders materyallerinin kullanılması önemlidir. Ders kapsamında ilgili videolar, belgeseller, illüstrasyonlar öğrencilere internet ortamında kolaylıkla sunulabilir. Kısa testler, quizler ya da çeşitli formlarla öğrencilerin öğrenme süreçleri tespit edilebilir ve eksik kısımların giderilmesi için ek dersleri organize edilebilir. Bu dersler kayıt altına alınarak öğrencilerin tekrar yapması ve konuları pekiştirmesi de sağlanabilir. Ayrıca öğretmenler, oluşturdukları sanal gruplarla öğrencilerin ders esnasında interaktif olmalarını ve kendi içlerinde de konular hakkında fikir beyan ederek tartışma ortamı oluşturmalarını sağlayabilirler.

    Öğrencilere ve Öğretmenlere Yüksek Hızda İnternetin Sağladığı Avantajlar

    Yüksek hızlı internet, online eğitim süreçlerinde hem öğrencilere, hem de öğretmenlere sayısız avantaj sağlar. Bu avantajlardan bazıları aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

     Günümüzde sadece dijital kaynakları ve teknolojiyi eğitimde kullanmak değil; yüksek hızda internet ile bu materyallere hızlı ve sorunsuz bir şekilde ulaşmak da oldukça önem kazanmıştır. Bu nedenle hem öğrenciler hem de eğitmenler için internet olmazsa olmaz ihtiyaçlardan biri hâline gelmiştir. Biz de internetin günümüzde bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu nedenle hem eğitimciler hem de öğrencilerin online derslerini daha verimli kılacak, dünya kalitesinde ve yüksek hızlı internetimiz ile hem eğitimcilerin hem de öğretmenlerimizin yanındayız!

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar