turknet logo

Güncel Yaşam

Online Eğitimlerle Kariyerinize Nasıl Katkı Sağlarsınız?

Aralık, 2022
Paylaş
  • 608
  • Online Eğitimlerle Kariyerinize Nasıl Katkı Sağlarsınız?

    Kariyer planınız doğrultusunda almak istediğiniz eğitimler için yeterince vaktiniz olmayabilir. Eğitim sürecinizi ulaşım problemiyle karşılaşmadan, evinizden ya da ofisinizden konforlu şekilde yönetmek isteyebilirsiniz. Tam da böyle durumlar için online eğitimleri tercih ederek ara vermek zorunda kalmadan ya da çeşitli engellere takılmadan kendinizi geliştirebilirsiniz.

    Online Eğitimlerin Kariyer için 8 Faydası

    1.Kariyerinize ara vermeden eğitim almanız online eğitim seçenekleriyle mümkün. Çoğu modelde ders saatlerini iş saatlerinize ve iş yoğunluğunuza göre organize edebilirsiniz. Böylece mesai saatleri içinde vakit yaratmak zorunda kalmayabilirsiniz.

    2. Online eğitimler sayesinde yeni bir mesleki alanda ya da pozisyondaki işler için  kendinizi geliştirmeniz mümkün. Vizyonunuzu genişletecek, işinizde yardımcı olacak eğitim alanlarından da faydalanabilirsiniz.

    3. Online eğitim alırken bir yandan da çalışıyor olmak öğrendiklerinizi pekiştirmenizi ve iş yaşamında bir adım öne geçmenizi sağlayabilir

    4. İşverenler, çalışanlarını online eğitimlerle kolayca destekleyebilir. Grup eğitimleri sayesinde belirli bir departmanda çalışan gruba özelleştirilmiş online eğitim sağlamak da mümkün.

    5. Online eğitimlerde yol gibi yorucu ve zaman kaybına neden olan sebeplerle motivasyonunuz düşmeden eğitim sürecinize devam edebilirsiniz.

    6. Online eğitimlerin birçoğunda bireylerin kendi öğrenme hızlarına göre bir çalışma planı uygulaması mümkün. Bu esneklik, bireylerin iş stresinin yanında bir de sıkışık bir programın stresine girmesine gerek olmadan diledikleri gibi eğitim almalarını mümkün kılar.

    7. Online eğitimlerin bazıları hazır video konseptiyle oluşturulmuştur. Bu sebeple eğitimi dilediğiniz bir noktada durdurabilir ve ara verebilirsiniz. Böylelikle eğitiminiz, kariyerinizle ilgili başarılı bir iş yönetim sürecinin önüne geçmez.

    8. Online eğitimler, bireyleri dijital ortamları efektif kullanmaya teşvik eder. Özellikle dijital dönüşüme giden bir işiniz varsa bu türden eğitimlerle yeni gelişmelere adaptasyon sağlamak kolaylaşır. Başka alanlar için eğitim alıyorsanız da eğitimin konseptinin online olması dijitaldeki becerilerinize olumlu katkılar sağlar.

    Online Derslere Sorunsuz Katılmak için İdeal İnternet Hızı Kaç Olmalı?

    Online derslerde veri akışının hız kesmeden devam etmesi önemlidir. Katılımı evden gerçekleştireceksiniz hem indirme hem de yükleme hızınızın yüksek olması sizin için daha konforlu olacaktır. Ancak aynı internet bağlantısını kullanan kişi sayısı ve yapılan işlem hacmi bu hızları etkileyebilir ve bağlantınızda aksamalara ya da kopmalara neden olabilir. Ayrıca bazı eğitimlerde VR (Virtual Reality) ve AR (Augmented Reality) gibi pek çok teknoloji kullanılır. Bu teknolojilerden sorunsuz şekilde yararlanmak için fiber internet hızına ihtiyaç duyabilirsiniz.
    Online derslere ofisinizden ya da iş yerinizden katılıyorsanız buradaki işlem hacminin yoğunluğu ve kişi sayısı daha fazla olacağı için 1000 Mbps’ye kadar internet hızına ihtiyaç duyulabilir. TurkNet olarak kendi fiber altyapımızda sunduğumuz GigaFiber, ihtiyacınız olan internet hızını size sağlar.

    Online Eğitim Ders Videolarını İndirmek için İdeal İnternet Hızı Kaç Olmalı?

    Online eğitimin diğer avantajlarından biri olan videoları indirme seçeneği, hayat boyu eğitim kapsamında tercih edilebilir. Bu videoları indirebilmek için oldukça hızlı internet paketleri gerekir. Ders dosya sayısı fazla ve boyutları yüksek olabilir. Aynı zamanda iş yerinden ya da evden bu işlemi gerçekleştirmenize bağlı olarak indirme süresi değişecektir. TurkNet olarak online eğitim sürecinizin daha verimli olması için yüksek hızlarla sizleri destekliyoruz. Sınırsız internet hizmetimizden yararlanarak kesintisiz bir eğitim süreci geçirebilirsiniz. Hemen altyapı sorgulama işlemi yaparak abonelik sürecini başlatabilirsiniz. Ayrıca “Zoom için minimum internet hızınız ne olmalı?” başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar